דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת תותים עם קרם פטיסייר
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת תותים עם קרם פטיסייר

עוגת תותים עם קרם פטיסייר

(0)
90 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: ירון צחר
עוגה משגעת עם תותים וקרם קטיפתי

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  כוס
קמח לבן
100  גרם
חמאה קרה, חתוכה לקוביות
4  כפות
סוכר לבן
1  כפית
תמצית וניל
0  לפי הטעם
מלח
1 
חלמון
2  כפות
חלב
1.25  כוסות
חלב
1  כפית
תמצית רום
2 
חלמון
0.33  כוס
סוכר לבן
2  כפות
קמח תירס
30  גרם
חמאה רכה, חתוכה לקוביות
0.5  מיכל
שמנת מתוקה
1  סלסילה
תות שדה טריים ופרוסים לקישוט
1  קורט
ריבת משמש מדוללת במעט מים רותחים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    הכנת הקלתית: לקערה של מעבד מזון מוסיפים את הקמח החמאה, הסוכר, תמצית הווניל והמלח, ומעבדים יחד בפולסים, עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים לכלי את החלמון והחלב וממשיכים לעבד, עד שמתקבל בצק.
  • שלב 3

    0 דקות
    יוצרים צורת כדור, מקמחים את דפנות הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. משאירים במקרר במשך כשעה אחת.
  • שלב 4

    0 דקות
    לאחר כשעה, מוציאים את הבצק מהמקרר. על משטח חלק ומקומח, מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של 3-4 מ"מ.
  • שלב 5

    0 דקות
    מרפדים את תבנית הפאי. חשוב להדק את הבצק היטב לתחתית ולדפנות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מחוררים את התחתית עם מזלג, ומכניסים את התבנית והבצק למקפיא.
  • שלב 7

    0 דקות
    מצננים את הקלתית כחצי שעה במקפיא.
  • שלב 8

    0 דקות
    לאחר חצי שעה, מניחים מעל הקלתית הקרה נייר כסף, ומעליו שקית המכילה שעועית יבשה (על מנת למנוע תפיחה של הבצק בעת האפייה).
  • שלב 9

    0 דקות
    מכניסים את תבנית הקלתית לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, ואופים במשך 12 דקות.
  • שלב 10

    0 דקות
    מסירים את שקית הקטניות, וכן את נייר האלומיניום, ומחזירים את הפאי להמשך אפייה, למשך 10 דקות, עד שהבצק מזהיב בצורה אחידה. מוציאים את הקלתית מהתנור ומצננים.
  • שלב 11

    0 דקות
    הכנת קרם הפטיסייר: יוצקים לסיר קטן את החלב והווניל, ומביאים עד לסף רתיחה.
  • שלב 12

    0 דקות
    טורפים בקערה יחד את חלמוני הביצים, מוסיפים את הסוכר והקורנפלור.
  • שלב 13

    0 דקות
    מוסיפים לאט את החלב החם אל תוך תערובת החלמונים, תוך השוואת טמפרטורות, וטורפים היטב. מחזירים לסיר הבישול את הקרם.
  • שלב 14

    0 דקות
    מניחים על להבה בינונית וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב מתמיד עד שנוצר מרקם חלק, אחיד וסמיך. מערבבים היטב עד שהיא נמסה לחלוטין ומתקבל מרקם חלק ואחיד.
  • שלב 15

    0 דקות
    את הקרם מעבירים לכלי שטוח, ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד (על מנת שלא ייווצר קרום).
  • שלב 16

    0 דקות
    מוציאים את הקרם מהמקרר כאשר הוא קר, ומערבבים אותו בעזרת מטרפה ידנית, עד שהוא חוזר למרקם המקורי.
  • שלב 17

    0 דקות
    מקציפים בקערת מעבד מזון את השמנת המתוקה, עד שנוצרת קצפת יציבה.
  • שלב 18

    0 דקות
    מקפלים אל תוך קרם הפטיסייר את הקצפת, עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
  • שלב 19

    0 דקות
    יוצקים את הקרם המוכן מעל הקלתית האפויה, ומיישרים.
  • שלב 20

    0 דקות
    פורסים את התותים לפרוסות דקות, ומסדרים בצורת מניפה על גבי הקרם.
  • שלב 21

    0 דקות
    מברישים את התותים במעט ריבת תותים מדוללת, עד שהן הופכות למזוגגות. בתיאבון!
עוגת תותים עם קרם פטיסייר

שלב 1 מתוך 21

הכנת הקלתית: לקערה של מעבד מזון מוסיפים את הקמח החמאה, הסוכר, תמצית הווניל והמלח, ומעבדים יחד בפולסים, עד שמתקבלת תערובת פירורית.

עוגת תותים עם קרם פטיסייר

שלב 2 מתוך 21

מוסיפים לכלי את החלמון והחלב וממשיכים לעבד, עד שמתקבל בצק.

עוגת תותים עם קרם פטיסייר

שלב 3 מתוך 21

יוצרים צורת כדור, מקמחים את דפנות הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. משאירים במקרר במשך כשעה אחת.

עוגת תותים עם קרם פטיסייר

שלב 4 מתוך 21

לאחר כשעה, מוציאים את הבצק מהמקרר. על משטח חלק ומקומח, מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של 3-4 מ"מ.

עוגת תותים עם קרם פטיסייר

שלב 5 מתוך 21

מרפדים את תבנית הפאי. חשוב להדק את הבצק היטב לתחתית ולדפנות.

עוגת תותים עם קרם פטיסייר

שלב 6 מתוך 21

מחוררים את התחתית עם מזלג, ומכניסים את התבנית והבצק למקפיא.

עוגת תותים עם קרם פטיסייר

שלב 7 מתוך 21

מצננים את הקלתית כחצי שעה במקפיא.

עוגת תותים עם קרם פטיסייר

שלב 8 מתוך 21

לאחר חצי שעה, מניחים מעל הקלתית הקרה נייר כסף, ומעליו שקית המכילה שעועית יבשה (על מנת למנוע תפיחה של הבצק בעת האפייה).

עוגת תותים עם קרם פטיסייר

שלב 9 מתוך 21

מכניסים את תבנית הקלתית לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, ואופים במשך 12 דקות.

עוגת תותים עם קרם פטיסייר

שלב 10 מתוך 21

מסירים את שקית הקטניות, וכן את נייר האלומיניום, ומחזירים את הפאי להמשך אפייה, למשך 10 דקות, עד שהבצק מזהיב בצורה אחידה. מוציאים את הקלתית מהתנור ומצננים.

עוגת תותים עם קרם פטיסייר

שלב 11 מתוך 21

הכנת קרם הפטיסייר: יוצקים לסיר קטן את החלב והווניל, ומביאים עד לסף רתיחה.

עוגת תותים עם קרם פטיסייר

שלב 12 מתוך 21

טורפים בקערה יחד את חלמוני הביצים, מוסיפים את הסוכר והקורנפלור.

עוגת תותים עם קרם פטיסייר

שלב 13 מתוך 21

מוסיפים לאט את החלב החם אל תוך תערובת החלמונים, תוך השוואת טמפרטורות, וטורפים היטב. מחזירים לסיר הבישול את הקרם.

עוגת תותים עם קרם פטיסייר

שלב 14 מתוך 21

מניחים על להבה בינונית וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב מתמיד עד שנוצר מרקם חלק, אחיד וסמיך. מערבבים היטב עד שהיא נמסה לחלוטין ומתקבל מרקם חלק ואחיד.

עוגת תותים עם קרם פטיסייר

שלב 15 מתוך 21

את הקרם מעבירים לכלי שטוח, ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד (על מנת שלא ייווצר קרום).

עוגת תותים עם קרם פטיסייר

שלב 16 מתוך 21

מוציאים את הקרם מהמקרר כאשר הוא קר, ומערבבים אותו בעזרת מטרפה ידנית, עד שהוא חוזר למרקם המקורי.

עוגת תותים עם קרם פטיסייר

שלב 17 מתוך 21

מקציפים בקערת מעבד מזון את השמנת המתוקה, עד שנוצרת קצפת יציבה.

עוגת תותים עם קרם פטיסייר

שלב 18 מתוך 21

מקפלים אל תוך קרם הפטיסייר את הקצפת, עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.

עוגת תותים עם קרם פטיסייר

שלב 19 מתוך 21

יוצקים את הקרם המוכן מעל הקלתית האפויה, ומיישרים.

עוגת תותים עם קרם פטיסייר

שלב 20 מתוך 21

פורסים את התותים לפרוסות דקות, ומסדרים בצורת מניפה על גבי הקרם.

עוגת תותים עם קרם פטיסייר

שלב 21 מתוך 21

מברישים את התותים במעט ריבת תותים מדוללת, עד שהן הופכות למזוגגות. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • יום הולדת
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים