דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קיש בטטה ושמנת
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קיש בטטה ושמנת

קיש בטטה ושמנת

(0)
80 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אורית ניידיץ
בטטה ושמנת במופע איחוד היסטרי בפה שלכם

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
100  גרם
חמאה רכה
30  מיליליטר
מים
160  גרם
קמח תופח אסם 1 ק"ג
0.33  כפית
מלח
0.33  כפית
פפריקה אדומה מתוקה
2 
בטטה
3  כפות
שמן זית
1  כף
מלח
1  כפית
פלפל שחור גרוס או לפי הטעם
1  כפית
סוכר חום
3 
ביצה
0.5  גביע
שמנת חמוצה
150  מיליליטר
שמנת מתוקה
1  כפית
מלח
1  כפית
פלפל שחור גרוס או לפי הטעם
1  כפית
אגוז מוסקט טחון
1  כפית
פפריקה אדומה מתוקה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה, מוסיפים מים ומערבלים במהירות נמוכה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מנפים פנימה את הקמח ומוסיפים מלח ופפריקה מתוקה. מעבדים את הכל יחד עד ליצירת בצק חלק.
  • שלב 3

    0 דקות
    מניחים את הבצק מכוסה בניילון נצמד לקירור של כשעה במקרר.
  • שלב 4

    5 דקות
    לאחר כשעה מרדדים הבצק ומרפדים את התבנית (תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 20 ס"מ).
  • שלב 5

    0 דקות
    קולפים וחותכים את הבטטות לקוביות ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מתבלים את הבטטות בשמן זית, מלח, פלפל וסוכר חום ומערבבים היטב.
  • שלב 7

    20 דקות
    אופים את הבטטות בתנור כ-20 דקות עד שהן מתרככות.
  • שלב 8

    0 דקות
    כאשר הבטטות מתרככות מסדרים אותן בשכבה אחידה על קלתית הבצק המרודדת.
  • שלב 9

    0 דקות
    מערבבים את כל חומרי הבלילה יחד עד שמתקבלת תערובת חלקה ויוצקים אותה על הבטטות.
  • שלב 10

    30 דקות
    אופים את הקיש בתנור שחומם מראש ל-160-170 מעלות במשך כ-30 דקות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • פשטידות וקישים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קיש פטריות ושמנת

    קיש פטריות ושמנת

    30 דקות בינוני
  • מדיאס - סירות קישואים ממולאות בבשר

    מדיאס - סירות קישואים ממולאות בבשר

    120 דקות בינוני
  • פילה דניס על פירה קישואים ופתיתים

    פילה דניס על פירה קישואים ופתיתים

    30 דקות קל
  • קיש גבינת עיזים קישואים וכרישה

    קיש גבינת עיזים קישואים וכרישה

    75 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים