דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מקלובה פרגיות, ירקות ופתיתים עם בורגול
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מקלובה פרגיות, ירקות ופתיתים עם בורגול

מקלובה פרגיות, ירקות ופתיתים עם בורגול

(0)
80 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
קדרה של בשר, אורז וירקות, שמכינים בשכבות ולפני ההגשה הופכים על צלחת הגשה. בגרסה שלפניכם מחליפים את האורז בפתיתים עם בורגול

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2  כוסות
פתיתים אפויים קוסקוס פלוס בורגול, אסם
1  כפית
בהרט
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל גרוס טרי
0.33  כוס
שמן זית
2 
עגבנייה פרוסות
6 
נתח פרגית חצויות, כ-750 גרם סה"כ
2 
בצל קצוצים דק
1 
בטטה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
1  סלסילה
פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
1  ראש
ברוקולי מפורק לפרחים קטנים
3  שיני
שום קצוצות
1  כף
מרק פטריות ר.טבעיים 220ג גדושה, מרכיבים טבעיים, אסם
0.5  כוס
מים רותחים
0.25  זר
פטרוזיליה קצוצה, להגשה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מבשלים פתיתים לפי ההוראות שעל האריזה ומתבלים בבהראט, מלח ופלפל. מאווררים ומצננים מעט.
  • שלב 2

    0 דקות
    משמנים היטב את קרקעית הסיר (או גוזרים עיגול נייר אפייה בקוטר הסיר ומניחים בתחתית). מסדרים פרוסות עגבנייה בשכבה אחת, שתכסה כל פני השטח.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחממים שתי כפות שמן במחבת גדולה ומטגנים פרגיות כ-3 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות. מסדרים בסיר על העגבניות בשכבה אחת צפופה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחממים שתי כפות שמן באותה מחבת ומטגנים בצל כ-5 דקות עד לשקיפות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים בטטה ומטגנים תוך כדי ערבוב 5 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים פטריות וברוקולי ומטגנים 3 דקות. מסירים מהכיריים, מוסיפים שום מערבבים.
  • שלב 7

    0 דקות
    מסדרים את תערובת הירקות על הפרגיות בשכבה אחת. מסדרים את הפתיתים המבושלים על הירקות.
  • שלב 8

    0 דקות
    מערבבים אבקת מרק פטריות עם חצי כוס מים רותחים ויוצקים בעדינות לסיר. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות.
  • שלב 9

    0 דקות
    מכבים את הלהבה ומשהים ל-10 דקות בלי לפתוח את המכסה.
  • שלב 10

    0 דקות
    מסירים את המכסה ומצמידים לשולי הסיר צלחת שטוחה וגדולה יותר מקוטר הסיר. הופכים את הסיר ומרימים בזהירות, כך שהמקלובה תישאר שלמה. מפזרים פטרוזיליה ומגישים מייד.
מקלובה פרגיות, ירקות ופתיתים עם בורגול

שלב 1 מתוך 10

מבשלים פתיתים לפי ההוראות שעל האריזה ומתבלים בבהראט, מלח ופלפל. מאווררים ומצננים מעט.

מקלובה פרגיות, ירקות ופתיתים עם בורגול

שלב 2 מתוך 10

משמנים היטב את קרקעית הסיר (או גוזרים עיגול נייר אפייה בקוטר הסיר ומניחים בתחתית). מסדרים פרוסות עגבנייה בשכבה אחת, שתכסה כל פני השטח.

מקלובה פרגיות, ירקות ופתיתים עם בורגול

שלב 3 מתוך 10

מחממים שתי כפות שמן במחבת גדולה ומטגנים פרגיות כ-3 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות. מסדרים בסיר על העגבניות בשכבה אחת צפופה.

מקלובה פרגיות, ירקות ופתיתים עם בורגול

שלב 4 מתוך 10

מחממים שתי כפות שמן באותה מחבת ומטגנים בצל כ-5 דקות עד לשקיפות.

מקלובה פרגיות, ירקות ופתיתים עם בורגול

שלב 5 מתוך 10

מוסיפים בטטה ומטגנים תוך כדי ערבוב 5 דקות.

מקלובה פרגיות, ירקות ופתיתים עם בורגול

שלב 6 מתוך 10

מוסיפים פטריות וברוקולי ומטגנים 3 דקות. מסירים מהכיריים, מוסיפים שום מערבבים.

מקלובה פרגיות, ירקות ופתיתים עם בורגול

שלב 7 מתוך 10

מסדרים את תערובת הירקות על הפרגיות בשכבה אחת. מסדרים את הפתיתים המבושלים על הירקות.

מקלובה פרגיות, ירקות ופתיתים עם בורגול

שלב 8 מתוך 10

מערבבים אבקת מרק פטריות עם חצי כוס מים רותחים ויוצקים בעדינות לסיר. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות.

מקלובה פרגיות, ירקות ופתיתים עם בורגול

שלב 9 מתוך 10

מכבים את הלהבה ומשהים ל-10 דקות בלי לפתוח את המכסה.

מקלובה פרגיות, ירקות ופתיתים עם בורגול

שלב 10 מתוך 10

מסירים את המכסה ומצמידים לשולי הסיר צלחת שטוחה וגדולה יותר מקוטר הסיר. הופכים את הסיר ומרימים בזהירות, כך שהמקלובה תישאר שלמה. מפזרים פטרוזיליה ומגישים מייד.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • חורף
  • תוספות
  • דל במלח
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מקלובה בהשראת מאסטר שף

    מקלובה בהשראת מאסטר שף

    120 דקות בינוני
  • מקלובה פרגיות מכל טוב

    מקלובה פרגיות מכל טוב

    70 דקות בינוני
  • מקלובה גריסים ועוף

    מקלובה גריסים ועוף

    60 דקות קל
  • מקלובה משודרג - פתיתים עם בורגול

    מקלובה משודרג - פתיתים עם בורגול

    100 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים