דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קציצות דגים ופול עם שום טרי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קציצות דגים ופול עם שום טרי

קציצות דגים ופול עם שום טרי

(0)
75 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
זה טעים, זה חגיגי, זה עונתי וזה פשוט להכנה

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2  קילוגרם
פול ללא תרמילים
2 
לימון
2  ראשי
שום (עדיף טרי)
2 
פלפל אדום חריפים
0.75  כוס
שמן זית
10  גרם
אבקת מרק עוף אמיתי כשר לפסח
1  זר
כוסברה
1  זר
פטרוזיליה
0  לפי הטעם
מלח גרוס
0.5  קילוגרם
דג ים טחון
3  כפות
פירורי לחם פירורית זהב כשרים לפסח
1  שן
שום מעוכה
0  לפי הטעם
מלח גרוס
2 
ביצה
2  כפות
קמח מצה לטיגון
2  כוסות
שמן קנולה לטיגון
0  לפי הטעם
פלפל
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

75 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחלצים את הפולים מהתרמילים (עדיף לעשות זאת עם כפפות ניילון כדי שהאגודלים לא ישחירו). הכלל הוא שמקילו תרמילי פול נשאר משהו כמו 400 גרם פולים.
  • שלב 2

    0 דקות
    יוצקים שמן זית לסיר רחב. חוצים את ראשי השום לרוחב ומטגנים, עם החלק החתוך כלפי מטה, עד שמזהיב.
  • שלב 3

    3 דקות
    מוסיפים לסיר את הפולים והפלפלים החריפים (חצויים לאורך) ומטגנים 3 דקות.4.יוצקים פנימה את המרק ומוסיפים את הכוסברה (קצוצה) מלח ופלפל. שוטפים היטב את הלימונים, חוצים, סוחטים לתוך הסיר ומוסיפים פנימה גם את החצאים הסחוטים (אפשר להוסיף גם לימון פרסי מיובש או שניים). מערבבים, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין כ30 דקות. [בישול]
  • שלב 4

    0 דקות
    מערבבים עוף או דג טחון עם קמח מצה (או פירורים, פטרוזיליה, שום, מלח, פלפל וחלמון אחד. יוצרים כ-20 קציצות.
  • שלב 5

    0 דקות
    טורפים את החלבון והביצה שנשארו. טובלים בהם את הקציצות, מגלגלים בקמח מצה או פירורים ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
  • שלב 6

    45 דקות
    מעבירים את הקציצות לסיר שבו מתבשל הפול ויוצקים עליהם מהרוטב שיש בסיר (בשלב זה אין הרבה רוטב). מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 45 דקות. את השלב האחרון הזה אפשר לעשות גם בתבנית אפייה.
  • שלב 7

    1 דקות
    ניתן להמיר את הדג ב-1/2 קילו עוף טחון, את פירורית הזהב לפסח בקמה מצה ואת הכוסברה לפטרוזיליה (לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון).
קציצות דגים ופול עם שום טרי

שלב 1 מתוך 7

מחלצים את הפולים מהתרמילים (עדיף לעשות זאת עם כפפות ניילון כדי שהאגודלים לא ישחירו). הכלל הוא שמקילו תרמילי פול נשאר משהו כמו 400 גרם פולים.

קציצות דגים ופול עם שום טרי

שלב 2 מתוך 7

יוצקים שמן זית לסיר רחב. חוצים את ראשי השום לרוחב ומטגנים, עם החלק החתוך כלפי מטה, עד שמזהיב.

קציצות דגים ופול עם שום טרי

שלב 3 מתוך 7

מוסיפים לסיר את הפולים והפלפלים החריפים (חצויים לאורך) ומטגנים 3 דקות.4.יוצקים פנימה את המרק ומוסיפים את הכוסברה (קצוצה) מלח ופלפל. שוטפים היטב את הלימונים, חוצים, סוחטים לתוך הסיר ומוסיפים פנימה גם את החצאים הסחוטים (אפשר להוסיף גם לימון פרסי מיובש או שניים). מערבבים, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין כ30 דקות. [בישול]

קציצות דגים ופול עם שום טרי

שלב 4 מתוך 7

מערבבים עוף או דג טחון עם קמח מצה (או פירורים, פטרוזיליה, שום, מלח, פלפל וחלמון אחד. יוצרים כ-20 קציצות.

קציצות דגים ופול עם שום טרי

שלב 5 מתוך 7

טורפים את החלבון והביצה שנשארו. טובלים בהם את הקציצות, מגלגלים בקמח מצה או פירורים ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.

קציצות דגים ופול עם שום טרי

שלב 6 מתוך 7

מעבירים את הקציצות לסיר שבו מתבשל הפול ויוצקים עליהם מהרוטב שיש בסיר (בשלב זה אין הרבה רוטב). מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 45 דקות. את השלב האחרון הזה אפשר לעשות גם בתבנית אפייה.

קציצות דגים ופול עם שום טרי

שלב 7 מתוך 7

ניתן להמיר את הדג ב-1/2 קילו עוף טחון, את פירורית הזהב לפסח בקמה מצה ואת הכוסברה לפטרוזיליה (לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון).

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • אביב
  • דגים
  • דל במלח
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קציצות בקר, ירקות וגריסי פנינה ללא טיגון

    קציצות בקר, ירקות וגריסי פנינה ללא טיגון

    60 דקות בינוני
  • קציצות דגים ברוטב עגבניות

    קציצות דגים ברוטב עגבניות

    65 דקות בינוני
  • קציצות בשר ופרסה

    קציצות בשר ופרסה

    60 דקות מאתגר
  • קציצות בקר קלי קלות

    קציצות בקר קלי קלות

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים