דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פילה בורי ברוטב אגדאשי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פילה בורי ברוטב אגדאשי

פילה בורי ברוטב אגדאשי

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
נתחי דג ברוטב אסיאתי מפתה של שף אורי וקסלר ממסעדת סוהו

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
8 
ברבוניות במשקל 500 גרם כל אחד
8 
פטריות שיטאקה מושרות במים
8 
פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
8 
פטריות פורטובלו פרוסות
8 
פטריות יער פרוסות
1  כוס
רוטב סויה קלאסי 290 מ"ל
1  כוס
חומץ אורז - מירין
2  כפות
סוכר לבן
1  כף
אבקת דאשי להשיג במכולות אסיאתיות
5  כוסות
מים
10 
תפוח אדמה קלופים
1  חבילה
חמאה
1.5  כוסות
חלב
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    10 דקות
    שמים בסיר את כל הנוזלים יחד עם הסוכר ואבקת הדאשי, מוסיפים את פטריות השיטאקה ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה.
  • שלב 2

    5 דקות
    מוסיפים את שאר הפטריות ומבשלים עוד כ-5 דקות.
  • שלב 3

    0 דקות
    מבשלים את תפוח האדמה עד לריכוך, מסננים ומועכים. מוסיפים את החמאה ואת החלב בהדרגה לאחר שהרתחנו אותו. מתבלים במלח בלבד.
  • שלב 4

    10 דקות
    מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות, או מטגנים במחבת. אם צולים בתנור, מתבלים את הדגים במלח ופלפל ומניחים בתבנית משומנת בשמן זית, כשהעור כלפי מעלה, כ-10 דקות, או עד שהדגים מוכנים.
  • שלב 5

    3 דקות
    אם צולים במחבת - מחממים מעט שמן זית, מתבלים את הדגים ומניחים כשהעור כלפי מעלה. הופכים ומניחים צלחת על הדגים, על מנת שלא יתקפלו, בערך 2-3 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  • שלב 6

    0 דקות
    לוקחים מעט פירה ומניחים במרכז הצלחת. יוצרים גומה ובתוכה יוצקים מעט רוטב עם פטריות. מניחים את הדגים כשפילה אחד עם העור כלפי מטה, ופילה שני עם העור כלפי מעלה. יוצקים מעט רוטב.
פילה בורי ברוטב אגדאשי

שלב 1 מתוך 6

שמים בסיר את כל הנוזלים יחד עם הסוכר ואבקת הדאשי, מוסיפים את פטריות השיטאקה ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה.

פילה בורי ברוטב אגדאשי

שלב 2 מתוך 6

מוסיפים את שאר הפטריות ומבשלים עוד כ-5 דקות.

פילה בורי ברוטב אגדאשי

שלב 3 מתוך 6

מבשלים את תפוח האדמה עד לריכוך, מסננים ומועכים. מוסיפים את החמאה ואת החלב בהדרגה לאחר שהרתחנו אותו. מתבלים במלח בלבד.

פילה בורי ברוטב אגדאשי

שלב 4 מתוך 6

מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות, או מטגנים במחבת. אם צולים בתנור, מתבלים את הדגים במלח ופלפל ומניחים בתבנית משומנת בשמן זית, כשהעור כלפי מעלה, כ-10 דקות, או עד שהדגים מוכנים.

פילה בורי ברוטב אגדאשי

שלב 5 מתוך 6

אם צולים במחבת - מחממים מעט שמן זית, מתבלים את הדגים ומניחים כשהעור כלפי מעלה. הופכים ומניחים צלחת על הדגים, על מנת שלא יתקפלו, בערך 2-3 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

פילה בורי ברוטב אגדאשי

שלב 6 מתוך 6

לוקחים מעט פירה ומניחים במרכז הצלחת. יוצרים גומה ובתוכה יוצקים מעט רוטב עם פטריות. מניחים את הדגים כשפילה אחד עם העור כלפי מטה, ופילה שני עם העור כלפי מעלה. יוצקים מעט רוטב.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • דגים
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פילה דג ים בסגנון איטלקי עם פלפלים קלויים

    פילה דג ים בסגנון איטלקי עם פלפלים קלויים

    20 דקות קל
  • פילה דניס על פירה קישואים ופתיתים

    פילה דניס על פירה קישואים ופתיתים

    30 דקות קל
  • פילה סלמון בטריאקי על קוסקוס מתובל

    פילה סלמון בטריאקי על קוסקוס מתובל

    140 דקות בינוני
  • פילה בורי נימוח ברוטב פרפקטו עגבניות קלאסי

    פילה בורי נימוח ברוטב פרפקטו עגבניות קלאסי

    20 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים