דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחם דגנים ביתי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחם דגנים ביתי

לחם דגנים ביתי

(0)
20 דקות
קל
מתכונאי/ת: אורטל אשכנזי
לחם עשיר מתערובת של שלושה קמחים משובץ בגרעיני חמניה, שיבולת שועל, דוחן ושומשום. כי אין כמו לחם של בית

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
850  גרם
קמח
100  גרם
קמח חיטה מלא
100  גרם
קמח שיפון
100  גרם
סוכר חום
20  גרם
שמן זית
650  גרם
מים
30  גרם
שמרים
20  גרם
מלח
50  גרם
גרעיני חמניות
50  גרם
שיבולת שועל
50  גרם
דוחן, גולמי
50  גרם
שומשום
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

20 דקות
  • שלב 1

    3 דקות
    שמים בקערת המיקסר את כל הקמחים, הסוכר החום, שמן הסויה והמים, ומערבלים במשך 3 דקות באופן איטי.
  • שלב 2

    5 דקות
    מוסיפים את השמרים לתערובת ומערבלים במשך דק 3 מוסיפים את המלח ומערבלים במשך 6-5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת חלקה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את הגרעינים (גרעיני חמניות, שיבולת שועל, דוחן ושומשום) ומערבלים במהירות איטית עד לקבלת תערובת אחידה.
  • שלב 4

    60 דקות
    מתפיחים את התערובת בטמפרטורת החדר למשך 60 דקות.
  • שלב 5

    60 דקות
    לשים את הבצק ומחזירים לתפיחה לעוד 60 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מכינים מהבצקים לחמים גדולים, בינוניים או לחמניות.
  • שלב 7

    0 דקות
    להכנת לחמים: מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים ויוצרים מכל כדור ככר עגולה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מניחים את הלחמים בתבניות אפיה ומקפידים לשמור על מרווח בין הככרות, כדי שיהיה מקום ללחמים לתפוח.
  • שלב 9

    0 דקות
    אחר שעה וחצי של התפחת הלחמים מחממים את התנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
  • שלב 10

    0 דקות
    חורצים חריץ לאורך כל אחד מהלחמים.
  • שלב 11

    0 דקות
    אפשר לפזר תערובת של דגנים מעל הלחם אך יש להרטיב / להבריש במים את הבצק לפני פיזורם.
  • שלב 12

    0 דקות
    לפני שמכניסים את התבניות לתנור מתיזים מעט מים בתוך התנור באמצעות שפריצר, סוגרים את דלת התנור וממתינים מספר שניות. מתיזים מעט מים באמצעות שפריצר על הלחמים, מכניסים אותם לתנור, סוגרים את דלת התנור ומורידים את הטמפרטורה ל- 170 מעלות.
  • שלב 13

    35 דקות
    אופים את הלחמים במשך 30-35 דקות.
לחם דגנים ביתי

שלב 1 מתוך 13

שמים בקערת המיקסר את כל הקמחים, הסוכר החום, שמן הסויה והמים, ומערבלים במשך 3 דקות באופן איטי.

לחם דגנים ביתי

שלב 2 מתוך 13

מוסיפים את השמרים לתערובת ומערבלים במשך דק 3 מוסיפים את המלח ומערבלים במשך 6-5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת חלקה.

לחם דגנים ביתי

שלב 3 מתוך 13

מוסיפים את הגרעינים (גרעיני חמניות, שיבולת שועל, דוחן ושומשום) ומערבלים במהירות איטית עד לקבלת תערובת אחידה.

לחם דגנים ביתי

שלב 4 מתוך 13

מתפיחים את התערובת בטמפרטורת החדר למשך 60 דקות.

לחם דגנים ביתי

שלב 5 מתוך 13

לשים את הבצק ומחזירים לתפיחה לעוד 60 דקות.

לחם דגנים ביתי

שלב 6 מתוך 13

מכינים מהבצקים לחמים גדולים, בינוניים או לחמניות.

לחם דגנים ביתי

שלב 7 מתוך 13

להכנת לחמים: מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים ויוצרים מכל כדור ככר עגולה.

לחם דגנים ביתי

שלב 8 מתוך 13

מניחים את הלחמים בתבניות אפיה ומקפידים לשמור על מרווח בין הככרות, כדי שיהיה מקום ללחמים לתפוח.

לחם דגנים ביתי

שלב 9 מתוך 13

אחר שעה וחצי של התפחת הלחמים מחממים את התנור לטמפרטורה של 220 מעלות.

לחם דגנים ביתי

שלב 10 מתוך 13

חורצים חריץ לאורך כל אחד מהלחמים.

לחם דגנים ביתי

שלב 11 מתוך 13

אפשר לפזר תערובת של דגנים מעל הלחם אך יש להרטיב / להבריש במים את הבצק לפני פיזורם.

לחם דגנים ביתי

שלב 12 מתוך 13

לפני שמכניסים את התבניות לתנור מתיזים מעט מים בתוך התנור באמצעות שפריצר, סוגרים את דלת התנור וממתינים מספר שניות. מתיזים מעט מים באמצעות שפריצר על הלחמים, מכניסים אותם לתנור, סוגרים את דלת התנור ומורידים את הטמפרטורה ל- 170 מעלות.

לחם דגנים ביתי

שלב 13 מתוך 13

אופים את הלחמים במשך 30-35 דקות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • תוספות
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ללא ביצים
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אחר הצהריים
  • אוכל צמחוני
  • מקור החלבון
  • מקור הסיבים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחם עם אגוזים

    לחם עם אגוזים

    90 דקות בינוני
  • לחם דוחן וגרעיני חמניות

    לחם דוחן וגרעיני חמניות

    170 דקות בינוני
  • לחם בצורת סלסלה

    לחם בצורת סלסלה

    90 דקות מאתגר
  • לחם זעתר

    לחם זעתר

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים