דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת חמאה ואגוזים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת חמאה ואגוזים

עוגת חמאה ואגוזים

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
כן, יש פה הרבה חמאה והרבה רגשי אשמה. אבל מאזנים את זה באגוזי מלך גרוסים, שטוענים שהם מורידי כולסטרול חרוצים. חוץ מזה, זה נורא טעים

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3  כוסות
קמח תופח אסם 1 ק"ג
0.75  כוס
סוכר לבן
1  קורט
מלח
250  גרם
חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
1  כף
תמצית וניל
3 
ביצה גדולות בטמפרטורת החדר
1  כוס
ריוויון בטמפרטורת החדר
0.67  כוס
אגוזי מלך מרוסקים
2  כפות
סוכר לבן
1  כפית
קינמון טחון שטוחה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מוודאים היטב שכל החומרים בטמפרטורת החדר (העוגה תיכשל אם נכין אותה מחומרים קרים!).
  • שלב 2

    5 דקות
    מקציפים היטב את החמאה, הוניל והסוכר במשך 5 דקות לפחות.
  • שלב 3

    0 דקות
    בינתיים טורפים בקערה את הביצים. מוסיפים את הביצים בחמש "פעימות" למיקסר. אחרי כל פעימה מקציפים עוד דקה. זה תהליך ארוך, אבל הוא זה שיקנה לעוגה את הקלילות שלה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים לתערובת את הקמח (המהדרין ינפו אותו קודם) והריוויון לסירוגין, בערך רבע כל פעם. מוסיפים גם את המלח ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה (כאן דווקא כדאי לעבוד בזריזות ולערבל רק את המינימום הנדרש).
  • שלב 5

    0 דקות
    משמנים ומקמחים תבנית עגולה עם חור (קוטר 24).
  • שלב 6

    0 דקות
    יוצקים לתוכה את הבצק. מערבבים בקערה את האגוזים הטחונים, הסוכר והקינמון ומפזרים מעל פני העוגה. בעזרת כף יוצקים "גל" בתוך העוגה כך שרוב תערובת האגוזים תיבלע בתוכה (כמו בעוגת שיש).
  • שלב 7

    60 דקות
    אופים בחום של 180 מעלות 50-60 דקות, עד שסכין הננעצת בעוגה יוצאת יבשה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת שיש קלאסית ועסיסית

    עוגת שיש קלאסית ועסיסית

    80 דקות קל
  • עוגת תפוזים וקוקוס בחושה ומנצחת

    עוגת תפוזים וקוקוס בחושה ומנצחת

    60 דקות קל
  • עוגת שיש מפרג ושוקולד

    עוגת שיש מפרג ושוקולד

    80 דקות קל
  • עוגת פרג בציפוי שוקולד

    עוגת פרג בציפוי שוקולד

    60 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים