דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
סושי ביתי מושלם עם ספייסי איולי DIP&SPREAD
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. סושי ביתי מושלם עם ספייסי איולי DIP&SPREAD

סושי ביתי מושלם עם ספייסי איולי DIP&SPREAD

(2)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ענת לבל לביא
מעולם לא היה קל וטעים יותר להכין סושי משובח ואיכותי בבית, במיוחד עם השדרוג - מטבל ספייסי איולי מסדרת DIP&SPREAD

רכיבים

מנות 60

המתכון הזה נוצר עבור 60 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3  כוסות
אורז לסושי
3.5  כוסות
מים
0.25  כוס
חומץ אורז
1  כפית
סוכר לבן
1  כפית
מלח
250  גרם
אצת נורי
150  גרם
סלמון טרי חתוך לרצועות
100  גרם
טונה אדומה טרי חתוך לרצועות
150  גרם
טופו חתוך לרצועות
3  כפות
רוטב טריאקי 290 מ"ל
1  כף
רוטב סויה קלאסי 290 מ"ל
1 
אבוקדו בשל אך לא רך מדי, ללא קליפה חתוך לרצועות
1 
גזר חתוך לג׳וליאנים - רצועות דקות
4  גבעולים
בצל ירוק
1 
מלפפונים פרוס לרצועות, החלק שקרוב לקליפה
0.33  בקבוק
מטבל איולי ספייסי או לפי הטעם
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    1 דקות
    להכנת הטופו: מנגבים את הטופו בנייר מגבת וסופגים עודפי נוזלים..
  • שלב 2

    60 דקות
    משרים ברוטב טריאקי ובסויה כשעה.
  • שלב 3

    10 דקות
    הופכים לספיגה כעבור חצי שעה ומטגנים קלות עם מעט שמן עד לצריבה.
  • שלב 4

    5 דקות
    להכנת האורז: מערבבים בקערית את חומץ האורז, מלח וסוכר היטב עד להמסה.
  • שלב 5

    5 דקות
    שוטפים את האורז היטב כ 3-4 פעמים עד שהמים צלולים.
  • שלב 6

    10 דקות
    שמים אורז בסיר, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  • שלב 7

    18 דקות
    מנמיכים להבה וממשיכים לבשל עד שהמים נספגים (כ- 18 דקות) והאורז מוכן.
  • שלב 8

    10 דקות
    מפזרים את החומץ בסיר. מצננים את האורז (מחוץ למקרר).
  • שלב 9

    1 דקות
    להרכבת הסושי: מרפדים מחצלת סושי בניילון נצמד.
  • שלב 10

    1 דקות
    מניחים על גבי המחצלת אצת נורי ( החלק המבריק כלפי מטה).
  • שלב 11

    5 דקות
    בעזרת כף עץ או ידיים שטופות, עורמים את האורז על גבי האצה ומשטחים. משאירים את הקצה של האצה נקי מאורז.
  • שלב 12

    5 דקות
    מניחים את רצועות הדג, אבוקדו, טופו (או ירקות) בשליש התחתון. בקצה החשוף, בעזרת האצבעות מורחים מעט מים.
  • שלב 13

    5 דקות
    מגלגלים את האצה בעזרת המחצלת ומהדקים היטב לגלילה (יש לדאוג שבגלגול הראשון האצה והאורז יעטפו את המילוי).
  • שלב 14

    5 דקות
    מעבירים את הרול לקרש חיתוך, מסירים את הקצוות וחוצים.
  • שלב 15

    5 דקות
    ממשיכים לפרוס כל מחצית - מתקבלות 6-8 יחידות.
  • שלב 16

    5 דקות
    מעבירים לכלי הגשה. הצעת הגשה - מגישים לצד סויה, ג'ינג'ר כבוש וווסאבי ורוטב DIP&SPREAD אסם.
סושי ביתי מושלם עם ספייסי איולי DIP&SPREAD

שלב 1 מתוך 16

להכנת הטופו: מנגבים את הטופו בנייר מגבת וסופגים עודפי נוזלים..

סושי ביתי מושלם עם ספייסי איולי DIP&SPREAD

שלב 2 מתוך 16

משרים ברוטב טריאקי ובסויה כשעה.

סושי ביתי מושלם עם ספייסי איולי DIP&SPREAD

שלב 3 מתוך 16

הופכים לספיגה כעבור חצי שעה ומטגנים קלות עם מעט שמן עד לצריבה.

סושי ביתי מושלם עם ספייסי איולי DIP&SPREAD

שלב 4 מתוך 16

להכנת האורז: מערבבים בקערית את חומץ האורז, מלח וסוכר היטב עד להמסה.

סושי ביתי מושלם עם ספייסי איולי DIP&SPREAD

שלב 5 מתוך 16

שוטפים את האורז היטב כ 3-4 פעמים עד שהמים צלולים.

סושי ביתי מושלם עם ספייסי איולי DIP&SPREAD

שלב 6 מתוך 16

שמים אורז בסיר, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

סושי ביתי מושלם עם ספייסי איולי DIP&SPREAD

שלב 7 מתוך 16

מנמיכים להבה וממשיכים לבשל עד שהמים נספגים (כ- 18 דקות) והאורז מוכן.

סושי ביתי מושלם עם ספייסי איולי DIP&SPREAD

שלב 8 מתוך 16

מפזרים את החומץ בסיר. מצננים את האורז (מחוץ למקרר).

סושי ביתי מושלם עם ספייסי איולי DIP&SPREAD

שלב 9 מתוך 16

להרכבת הסושי: מרפדים מחצלת סושי בניילון נצמד.

סושי ביתי מושלם עם ספייסי איולי DIP&SPREAD

שלב 10 מתוך 16

מניחים על גבי המחצלת אצת נורי ( החלק המבריק כלפי מטה).

סושי ביתי מושלם עם ספייסי איולי DIP&SPREAD

שלב 11 מתוך 16

בעזרת כף עץ או ידיים שטופות, עורמים את האורז על גבי האצה ומשטחים. משאירים את הקצה של האצה נקי מאורז.

סושי ביתי מושלם עם ספייסי איולי DIP&SPREAD

שלב 12 מתוך 16

מניחים את רצועות הדג, אבוקדו, טופו (או ירקות) בשליש התחתון. בקצה החשוף, בעזרת האצבעות מורחים מעט מים.

סושי ביתי מושלם עם ספייסי איולי DIP&SPREAD

שלב 13 מתוך 16

מגלגלים את האצה בעזרת המחצלת ומהדקים היטב לגלילה (יש לדאוג שבגלגול הראשון האצה והאורז יעטפו את המילוי).

סושי ביתי מושלם עם ספייסי איולי DIP&SPREAD

שלב 14 מתוך 16

מעבירים את הרול לקרש חיתוך, מסירים את הקצוות וחוצים.

סושי ביתי מושלם עם ספייסי איולי DIP&SPREAD

שלב 15 מתוך 16

ממשיכים לפרוס כל מחצית - מתקבלות 6-8 יחידות.

סושי ביתי מושלם עם ספייסי איולי DIP&SPREAD

שלב 16 מתוך 16

מעבירים לכלי הגשה. הצעת הגשה - מגישים לצד סויה, ג'ינג'ר כבוש וווסאבי ורוטב DIP&SPREAD אסם.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • טופו
  • דגים
  • חברים
  • בראנץ'
  • טאפסים
  • אותנטי
  • מתאבנים
  • ארוחה קלה
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • אוכל יפני
  • פינגר פוד
  • מנה עיקרית
  • מנה עליונה
  • מתכוני אורז
  • מאכלים קרים
  • ארוחת צהריים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • טמאקי סושי (קונוסים)

    טמאקי סושי (קונוסים)

    50 דקות בינוני
  • סושי ביתי

    סושי ביתי

    60 דקות בינוני
  • אורז לסושי

    אורז לסושי

    20 דקות בינוני
  • שניצל בסגנון סושי

    שניצל בסגנון סושי

    50 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים