דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
חמין טשולנט
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. חמין טשולנט

חמין טשולנט

(0)
720 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: שרית פשה
ממלאים את הבית בניחוחות משעות אחר הצהריים של יום שישי ומזמינים חברים או משפחה להנות מסיר החמין בשבת בצהריים

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.33  כוס
שמן קנולה
2  כפות
דבש
2 
בצל פרוסים עבה
1  קילוגרם
בשר בקר חתוך לנתחי גדולים
5 
עצמות
8 
תפוח אדמה בינוניים וקלופים
1.5  כוסות
שעועית לימה מושרת לילה
0.5  כוס
גרגירי חומוס
6 
ביצה
1  כף
מלח
2  כפות
פפריקה אדומה מתוקה
2  כפות
שמן קנולה
1 
בצל קצוץ
0.5  כוס
אורז בסמטי
0.33  זר
פטרוזיליה
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

720 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים במחבת גדולה חצי מכמות השמן, מוסיפים כף דבש ומזהיבים את הבצל.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוציאים את הבצל מהמחבת, מוסיפים עוד שמן למחבת ומשחימים את הבשר, העצמות ותפוחי האדמה בכמה מחזורים.
  • שלב 3

    0 דקות
    מסדרים בסיר שאפשר להכניס לתנור את העצמות, תפוחי האדמה והבשר, מוסיפים את השעועית והחומוס ואת הביצים.
  • שלב 4

    0 דקות
    הכנת צרור האורז: מחממים את השמן במחבת ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה. מכבים את הלהבה , מוסיפים פטרוזיליה, מלח ופלפל. מערבבים ומכניסים לשקית לחמין או לבד טטרה (חיתול) לתוך מגבת (שאחרי החמין הולכת לפח, מומלץ לעקר את הבדים במים רותחים).
  • שלב 5

    0 דקות
    טומנים את שקית האורז בתוך החמין.
  • שלב 6

    0 דקות
    הכנת הקרמל: שמים בסיר קטן את שארית הדבש ומבשלים על להבה גבוהה עד שהוא נמס ומשחים קצת.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים בזהירות חצי כוס מים ומערבבים עד שהקרמל נמס שוב, מוסיפים את הפפריקה ואת המלח ויוצקים לסיר.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוסיפים מים עד לשלושת רבעים מגובה המרכיבים ומביאים לרתיחה ללא כיסוי.
  • שלב 9

    0 דקות
    מחממים את התנור לחום של שבת, מעבירים את הסיר לתנור ומבשלים כל השבת.
  • שלב 10

    0 דקות
    ניתן לשים מעל הכל ג'חנון (אני שמה בתוך שקיות ניילון של סנדביץ אך אפשר גם בשקיות קוקי).
חמין טשולנט

שלב 1 מתוך 10

מחממים במחבת גדולה חצי מכמות השמן, מוסיפים כף דבש ומזהיבים את הבצל.

חמין טשולנט

שלב 2 מתוך 10

מוציאים את הבצל מהמחבת, מוסיפים עוד שמן למחבת ומשחימים את הבשר, העצמות ותפוחי האדמה בכמה מחזורים.

חמין טשולנט

שלב 3 מתוך 10

מסדרים בסיר שאפשר להכניס לתנור את העצמות, תפוחי האדמה והבשר, מוסיפים את השעועית והחומוס ואת הביצים.

חמין טשולנט

שלב 4 מתוך 10

הכנת צרור האורז: מחממים את השמן במחבת ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה. מכבים את הלהבה , מוסיפים פטרוזיליה, מלח ופלפל. מערבבים ומכניסים לשקית לחמין או לבד טטרה (חיתול) לתוך מגבת (שאחרי החמין הולכת לפח, מומלץ לעקר את הבדים במים רותחים).

חמין טשולנט

שלב 5 מתוך 10

טומנים את שקית האורז בתוך החמין.

חמין טשולנט

שלב 6 מתוך 10

הכנת הקרמל: שמים בסיר קטן את שארית הדבש ומבשלים על להבה גבוהה עד שהוא נמס ומשחים קצת.

חמין טשולנט

שלב 7 מתוך 10

מוסיפים בזהירות חצי כוס מים ומערבבים עד שהקרמל נמס שוב, מוסיפים את הפפריקה ואת המלח ויוצקים לסיר.

חמין טשולנט

שלב 8 מתוך 10

מוסיפים מים עד לשלושת רבעים מגובה המרכיבים ומביאים לרתיחה ללא כיסוי.

חמין טשולנט

שלב 9 מתוך 10

מחממים את התנור לחום של שבת, מעבירים את הסיר לתנור ומבשלים כל השבת.

חמין טשולנט

שלב 10 מתוך 10

ניתן לשים מעל הכל ג'חנון (אני שמה בתוך שקיות ניילון של סנדביץ אך אפשר גם בשקיות קוקי).

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • חגיגה
  • דל סוכר
  • ללא דגים
  • מנה שנייה
  • ללא לקטוז
  • ללא גלוטן
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • חמין טבית עיראקי

    חמין טבית עיראקי

    760 דקות בינוני
  • חמין איטריות משגע

    חמין איטריות משגע

    600 דקות בינוני
  • תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

    תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

    620 דקות מאתגר
  • חמין קלאסי

    חמין קלאסי

    600 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים