דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
חרוסת
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. חרוסת

חרוסת

(0)
20 דקות
קל
מתכונאי/ת: אריאלה כהן
חרוסת מתוקה, בריאה והכי חשוב - מרשימה!

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
150  גרם
תמר מגולענים
300  גרם
אגוזי מלך
400  גרם
שקדים
250  גרם
צימוקים כהים ללא חרצנים
1 
תפוח עץ חרמון
1 
בננה
0.25  כוס
יין מתוק
0  לפי הטעם
קינמון טחון לא חובה
0  לפי הטעם
זנגביל (ג'ינג'ר) לא חובה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

20 דקות
  • שלב 1

    15 דקות
    משרים את השקדים במים רותחים כ-15 דקות ומסירים את הקליפה. מייבשים.
  • שלב 2

    0 דקות
    טוחנים יחד במטחנת בשר את השקדים, אגוזי מלך, צימוקים ותמרים.
  • שלב 3

    0 דקות
    עד לשלב זה, אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
  • שלב 4

    0 דקות
    כשעה לפני ההגשה, מקלפים את התפוח מרסקים בפומפייה דקה. מרסקים את הבננה בעזרת מזלג. מוסיפים מחצית מכמות עיסת השקדים, את היין והתבלינים, ומערבבים היטב.
  • שלב 5

    0 דקות
    את המחצית השנייה של עיסת השקדים שומרים במקרר לחג השני, או מכינים לילדים כדורים קטנים וטעימים. בתיאבון!
חרוסת

שלב 1 מתוך 5

משרים את השקדים במים רותחים כ-15 דקות ומסירים את הקליפה. מייבשים.

חרוסת

שלב 2 מתוך 5

טוחנים יחד במטחנת בשר את השקדים, אגוזי מלך, צימוקים ותמרים.

חרוסת

שלב 3 מתוך 5

עד לשלב זה, אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.

חרוסת

שלב 4 מתוך 5

כשעה לפני ההגשה, מקלפים את התפוח מרסקים בפומפייה דקה. מרסקים את הבננה בעזרת מזלג. מוסיפים מחצית מכמות עיסת השקדים, את היין והתבלינים, ומערבבים היטב.

חרוסת

שלב 5 מתוך 5

את המחצית השנייה של עיסת השקדים שומרים במקרר לחג השני, או מכינים לילדים כדורים קטנים וטעימים. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • אביב
  • ללא סויה
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ללא לקטוז
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • חרוסת בנוסח אשכנז

    חרוסת בנוסח אשכנז

    15 דקות קל
  • חרוסת עיראקית

    חרוסת עיראקית

    5 דקות קל
  • חרוסת עם תמרים, בוטנים ואגוזים

    חרוסת עם תמרים, בוטנים ואגוזים

    40 דקות קל
  • חרוסת בנוסח אשכנז

    חרוסת בנוסח אשכנז

    20 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים