דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד

(0)
100 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מירב מלמד
הרבה יותר מסתם ממולא, ממש מעדן! מכינים פירה וממלאים בתערובת כבד ותבלינים, מצפים כמו שניצל ומטגנים

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
כבד עוף
5 
תפוח אדמה או עד 6 תפו"א
1 
בצל גדול
0  לפי הטעם
מלח
1  כפית
פפריקה אדומה מתוקה או לפי הטעם
0.5  כפית
כורכום או לפי הטעם
1  שקית
פירורי לחם פירורית זהב לציפוי
2 
ביצה טרופות
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

100 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    קולפים את תפוחי האדמה וחותכים כל תפוח אדמה ל- 4 חלקים (אם הוא קטן, מספיק גם ל 2 חלקים) מבשלים על הגז בסיר מים עד לריכוך (עד כאן כמו בהכנת פירה).
  • שלב 2

    0 דקות
    בינתיים, במחבת עם שמן חם מטגנים בצל חתוך לרצועות דקות עד להזהבה,
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את הכבד וממשיכים לטגן. מוסיפים מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה ומטגנים עד להזהבה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מסירים מהאש, טוחנים במעבד את הכבד לממרח.
  • שלב 5

    0 דקות
    כאשר תפוחי האדמה רכים דיים, מסירים מהאש, מסננים את המים ומקררים מספר דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מועכים לפירה, העיסה צריכה להיות יבשה וקשה לחלוטין ללא טיפת מים. מתבלים מעט במלח וכרכום.
  • שלב 7

    0 דקות
    מכינים קערה אחת עם פירורי לחם ועוד אחת עם 2 ביצים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מחממים שמן בסיר עמוק ומתחילים בהרכבת הכופתאות.
  • שלב 9

    0 דקות
    לוקחים בערך כף או שתיים מהפירה (תלוי בגודל שרוצים להכין) ומעבדים ביד את התערובת לצורת "קן" עם שוליים גבוהיים.
  • שלב 10

    0 דקות
    ממלאים את הקן בערך בכפית מהכבד.
  • שלב 11

    0 דקות
    סוגרים את הקצוות ומקבלים מעין קציצה מאורכת, בעדינות מעבדים לצורת כדור.
  • שלב 12

    0 דקות
    ככה ממשיכים עם כל יתר תפו"א והכבד. (צריך סבלנות :)
  • שלב 13

    0 דקות
    טובלים כל כדור כזה בביצה ואח"כ בפירורי לחם ומטגנים עד להזהבה.
כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד

שלב 1 מתוך 13

קולפים את תפוחי האדמה וחותכים כל תפוח אדמה ל- 4 חלקים (אם הוא קטן, מספיק גם ל 2 חלקים) מבשלים על הגז בסיר מים עד לריכוך (עד כאן כמו בהכנת פירה).

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד

שלב 2 מתוך 13

בינתיים, במחבת עם שמן חם מטגנים בצל חתוך לרצועות דקות עד להזהבה,

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד

שלב 3 מתוך 13

מוסיפים את הכבד וממשיכים לטגן. מוסיפים מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה ומטגנים עד להזהבה.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד

שלב 4 מתוך 13

מסירים מהאש, טוחנים במעבד את הכבד לממרח.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד

שלב 5 מתוך 13

כאשר תפוחי האדמה רכים דיים, מסירים מהאש, מסננים את המים ומקררים מספר דקות.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד

שלב 6 מתוך 13

מועכים לפירה, העיסה צריכה להיות יבשה וקשה לחלוטין ללא טיפת מים. מתבלים מעט במלח וכרכום.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד

שלב 7 מתוך 13

מכינים קערה אחת עם פירורי לחם ועוד אחת עם 2 ביצים.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד

שלב 8 מתוך 13

מחממים שמן בסיר עמוק ומתחילים בהרכבת הכופתאות.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד

שלב 9 מתוך 13

לוקחים בערך כף או שתיים מהפירה (תלוי בגודל שרוצים להכין) ומעבדים ביד את התערובת לצורת "קן" עם שוליים גבוהיים.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד

שלב 10 מתוך 13

ממלאים את הקן בערך בכפית מהכבד.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד

שלב 11 מתוך 13

סוגרים את הקצוות ומקבלים מעין קציצה מאורכת, בעדינות מעבדים לצורת כדור.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד

שלב 12 מתוך 13

ככה ממשיכים עם כל יתר תפו"א והכבד. (צריך סבלנות :)

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד

שלב 13 מתוך 13

טובלים כל כדור כזה בביצה ואח"כ בפירורי לחם ומטגנים עד להזהבה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • כופתאות תפוחי אדמה

    כופתאות תפוחי אדמה

    75 דקות בינוני
  • בורמואלוס - כופתאות גבינה כשרות לפסח

    בורמואלוס - כופתאות גבינה כשרות לפסח

    בינוני
  • כופתאות גבינה בנוסח רומני

    כופתאות גבינה בנוסח רומני

    40 דקות בינוני
  • כופתאות קמח מצה - קניידעלך

    כופתאות קמח מצה - קניידעלך

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים