דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
כתר שוקולד וחלבה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. כתר שוקולד וחלבה

כתר שוקולד וחלבה

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
עוגת שמרים מפנקת במיוחדת עם מילוי משגע

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3.5  כוסות
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם (500 גרם)
1  כפית
מלח
0.5  כוס
סוכר לבן (100 גרם)
1 
ביצה
100  גרם
חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
1  כוס
חלב (220 מ"ל)
100  גרם
שוקולד מריר קצוץ
100  גרם
חמאה
0.5  כוס
אבקת סוכר (60 גרם)
2  כפות
קקאו
100  גרם
חלווה מפוררת (20 גרם)
0.5  כוס
סוכר לבן (100 גרם)
0.5  כוס
מים (120 מ"ל)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מכינים את הבצק: שמים קמח, מלח וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים קלות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים ביצה וקוביות חמאה ולשים לקבלת בצק פירורי. מוסיפים חלב בהדרגה תוך כדי לישה וממשיכים ללוש עוד 10-8 דק' לקבלת בצק רך וחלק שנפרד מדפנות הקערה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומורחים אותו במעט שמן. מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי-שעתיים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  • שלב 4

    0 דקות
    מכינים את המלית: ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל או על באן מארי ומערבבים היטב. מוסיפים אבקת סוכר וקקאו ומערבבים היטב. התערובת מתקשה כשהיא מתקררת. אם היא לא נוחה למריחה, מחממים במשך כמה שניות במיקרוגל.
  • שלב 5

    0 דקות
    ממלאים ומעצבים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 45×50 סמ ועובי 3-2 ממ. מורחים את המלית בשכבה דקה ואחידה, מפוררים חלבה מעל ומגלגלים לרולדה. חוצים את הרולדה לאורכה בסכין משוננת ויוצרים בורג מ-2 החצאים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מתפיחים ואופים: משמנים סיר פלא או תבנית עגולה שבמרכזה רינג או קערת זכוכית הפוכה בקוטר 5-6 סמ. מניחים את הבורג בתבנית, מהדקים וסוגרים היטב את קצות העיגול שנוצר. מכסים ומתפיחים כשעה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שלב 8

    30 דקות
    אופים כ-30 דקות או עד שהעוגה תפוחה מאוד וזהובה.
  • שלב 9

    0 דקות
    מרטיבים את העוגה בסירופ סוכר: בזמן שהעוגה בתנור מביאים לרתיחה סוכר ומים ומבשלים עוד 3-2 דק'.
  • שלב 10

    0 דקות
    מברישים את העוגה בסירופ בצאתה מהתנור ומצננים לפני ההגשה.
  • שלב 11

    0 דקות
    שומרים את העוגה יומיים-שלושה בטמפ' החדר כשהיא עטופה היטב או מקפיאים ומחממים בתנור חם לפני ההגשה.
כתר שוקולד וחלבה

שלב 1 מתוך 11

מכינים את הבצק: שמים קמח, מלח וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים קלות.

כתר שוקולד וחלבה

שלב 2 מתוך 11

מוסיפים ביצה וקוביות חמאה ולשים לקבלת בצק פירורי. מוסיפים חלב בהדרגה תוך כדי לישה וממשיכים ללוש עוד 10-8 דק' לקבלת בצק רך וחלק שנפרד מדפנות הקערה.

כתר שוקולד וחלבה

שלב 3 מתוך 11

מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומורחים אותו במעט שמן. מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי-שעתיים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

כתר שוקולד וחלבה

שלב 4 מתוך 11

מכינים את המלית: ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל או על באן מארי ומערבבים היטב. מוסיפים אבקת סוכר וקקאו ומערבבים היטב. התערובת מתקשה כשהיא מתקררת. אם היא לא נוחה למריחה, מחממים במשך כמה שניות במיקרוגל.

כתר שוקולד וחלבה

שלב 5 מתוך 11

ממלאים ומעצבים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 45×50 סמ ועובי 3-2 ממ. מורחים את המלית בשכבה דקה ואחידה, מפוררים חלבה מעל ומגלגלים לרולדה. חוצים את הרולדה לאורכה בסכין משוננת ויוצרים בורג מ-2 החצאים.

כתר שוקולד וחלבה

שלב 6 מתוך 11

מתפיחים ואופים: משמנים סיר פלא או תבנית עגולה שבמרכזה רינג או קערת זכוכית הפוכה בקוטר 5-6 סמ. מניחים את הבורג בתבנית, מהדקים וסוגרים היטב את קצות העיגול שנוצר. מכסים ומתפיחים כשעה.

כתר שוקולד וחלבה

שלב 7 מתוך 11

מחממים תנור ל-180 מעלות.

כתר שוקולד וחלבה

שלב 8 מתוך 11

אופים כ-30 דקות או עד שהעוגה תפוחה מאוד וזהובה.

כתר שוקולד וחלבה

שלב 9 מתוך 11

מרטיבים את העוגה בסירופ סוכר: בזמן שהעוגה בתנור מביאים לרתיחה סוכר ומים ומבשלים עוד 3-2 דק'.

כתר שוקולד וחלבה

שלב 10 מתוך 11

מברישים את העוגה בסירופ בצאתה מהתנור ומצננים לפני ההגשה.

כתר שוקולד וחלבה

שלב 11 מתוך 11

שומרים את העוגה יומיים-שלושה בטמפ' החדר כשהיא עטופה היטב או מקפיאים ומחממים בתנור חם לפני ההגשה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת עקיצת הדבורה - היהלום שבכתר

    עוגת עקיצת הדבורה - היהלום שבכתר

    50 דקות בינוני
  • עוגת כתר גבינה ושוקולד

    עוגת כתר גבינה ושוקולד

    30 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים