דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחם דוחן וגרעיני חמניות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחם דוחן וגרעיני חמניות

לחם דוחן וגרעיני חמניות

(0)
170 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: טל לין
לחם בריא מאד ומלא בדברים טובים שיפתח לכם את הבוקר כמו שצריך

רכיבים

מנות 2

המתכון הזה נוצר עבור 2 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
140  גרם
דבש
40  גרם
שמרים
480  גרם
קמח חיטה מלא
480  גרם
קמח לבן
20  גרם
מלח
80  גרם
קמח תירס
80  גרם
גרעיני חמנייה
80  גרם
דוחן, גולמי
1 
ביצה
80  מיליליטר
שמן קנולה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

170 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    בקערה מערבבים דבש ושמרים עם 520 מ"ל מים (2 כוסות + 1 כף).
  • שלב 2

    0 דקות
    בקערה אחרת מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים את תערובת השמרים. מוסיפים ביצה ושמן ומערבבים יחד ליצירת בצק.
  • שלב 3

    0 דקות
    לשים את הבצק כעשר דקות, מניחים בקערה משומנת ומכסים. מניחים לתפוח כשעה וחצי.
  • שלב 4

    0 דקות
    מעצבים את הבצק לשתי ככרות או חלות ומניחים בתבנית לחם או על תבנית שטוחה. מכסים ומתפיחים עוד כ-45 דק'.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • שלב 6

    40 דקות
    אופים כ-40 דקות עם אדים (מניחים כלי עם מים בתחתית התנור או מרססים מעט מים לחלל התנור).
לחם דוחן וגרעיני חמניות

שלב 1 מתוך 6

בקערה מערבבים דבש ושמרים עם 520 מ"ל מים (2 כוסות + 1 כף).

לחם דוחן וגרעיני חמניות

שלב 2 מתוך 6

בקערה אחרת מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים את תערובת השמרים. מוסיפים ביצה ושמן ומערבבים יחד ליצירת בצק.

לחם דוחן וגרעיני חמניות

שלב 3 מתוך 6

לשים את הבצק כעשר דקות, מניחים בקערה משומנת ומכסים. מניחים לתפוח כשעה וחצי.

לחם דוחן וגרעיני חמניות

שלב 4 מתוך 6

מעצבים את הבצק לשתי ככרות או חלות ומניחים בתבנית לחם או על תבנית שטוחה. מכסים ומתפיחים עוד כ-45 דק'.

לחם דוחן וגרעיני חמניות

שלב 5 מתוך 6

מחממים תנור ל-190 מעלות.

לחם דוחן וגרעיני חמניות

שלב 6 מתוך 6

אופים כ-40 דקות עם אדים (מניחים כלי עם מים בתחתית התנור או מרססים מעט מים לחלל התנור).

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אחר הצהריים
  • אוכל צמחוני
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחם עם אגוזים

    לחם עם אגוזים

    90 דקות בינוני
  • לחם בצורת סלסלה

    לחם בצורת סלסלה

    90 דקות מאתגר
  • לחם זעתר

    לחם זעתר

    90 דקות בינוני
  • לחם בירה והפתעות

    לחם בירה והפתעות

    50 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים