דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחם ממולא בחצילים וביצים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחם ממולא בחצילים וביצים

לחם ממולא בחצילים וביצים

(0)
150 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אריה בן יהודה
לחם ממולא בחצילים מטוגנים, ביצים קשות ועלי רוקט, ארוחה שלמה בכיכר לחם ריחנית ומגרה, מומלץ להגיש לצד סלט עגבניות פיקנטי

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4  כוסות
קמח לבן
0.5  כף
מלח
1.25  כוסות
מים פושרים
1  כף
כמון טחון קלויים
12  גרם
שמרים יבשים טריים
0.5  כוס
שמן זית
10  גרם
סוכר לבן
2 
פנים של חציל פרוסים לפרוסות של 2 ס"מ
1  כוס
שמן קנולה
8 
ביצה קשה קשות, קלופות ופרוסות
0.5  קילוגרם
עלי בייבי שטופים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

150 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    הכנת הלחם: מערבבים בקערה מלח, זרעי כמון, קמח וסוכר.
  • שלב 2

    0 דקות
    מערבבים בקערה נפרדת שמרים ומים.
  • שלב 3

    10 דקות
    יוצרים גומה בקערת הקמח, ויוצקים את תערובת השמרים והמים. מערבבים ומוסיפים שמן זית, לשים במשך 10 דקות לפחות.
  • שלב 4

    60 דקות
    מניחים בקערה משומנת ומכסים במגבת. מניחים במקום חמים ל-60 דקות.
  • שלב 5

    40 דקות
    אחרי שעה, טופחים קלות על הבצק ומחלקים ל-2. מתפיחים שוב במשך 40 דקות.
  • שלב 6

    5 דקות
    הכנת המלית: מחממים כוס שמן במחבת גדולה, ומטגנים את החצילים כ-5 דקות מכל צד על להבה בינונית.
  • שלב 7

    0 דקות
    מרדדים על משטח מקומח כיכר לריבוע של 20X20. מניחים בקצה את פרוסות החציל (בערך 5 פרוסות חופפות אחד לשנייה) ומתבלים במלח.
  • שלב 8

    0 דקות
    מסדרים את הביצים בשורה, ומעל מניחים חצי מכמות הרוקט (מתבלים בשמן זית ומלח).
  • שלב 9

    0 דקות
    מגלגלים לרולדה וסוגרים את קצוות הבצק. חוזרים על הפעולה עם חצי הבצק השני.
  • שלב 10

    20 דקות
    מניחים בתבנית מקומחת היטב. מכסים במגבת ומתפיחים עוד 20 דקות.
  • שלב 11

    15 דקות
    לאחר ההתפחה, משמנים בשמן זית ומכניסים את הכיכרות לתנור שחומם מראש לחום מאוד גבוה (250 מעלות) ל-15 דקות.
  • שלב 12

    20 דקות
    לאחר רבע שעה, מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד 20 דקות.
  • שלב 13

    0 דקות
    כשהלחם מוכן, פורסים ממנו פרוסות ומגישים לצד סלט עגבניות פיקנטי. בתיאבון!
לחם ממולא בחצילים וביצים

שלב 1 מתוך 13

הכנת הלחם: מערבבים בקערה מלח, זרעי כמון, קמח וסוכר.

לחם ממולא בחצילים וביצים

שלב 2 מתוך 13

מערבבים בקערה נפרדת שמרים ומים.

לחם ממולא בחצילים וביצים

שלב 3 מתוך 13

יוצרים גומה בקערת הקמח, ויוצקים את תערובת השמרים והמים. מערבבים ומוסיפים שמן זית, לשים במשך 10 דקות לפחות.

לחם ממולא בחצילים וביצים

שלב 4 מתוך 13

מניחים בקערה משומנת ומכסים במגבת. מניחים במקום חמים ל-60 דקות.

לחם ממולא בחצילים וביצים

שלב 5 מתוך 13

אחרי שעה, טופחים קלות על הבצק ומחלקים ל-2. מתפיחים שוב במשך 40 דקות.

לחם ממולא בחצילים וביצים

שלב 6 מתוך 13

הכנת המלית: מחממים כוס שמן במחבת גדולה, ומטגנים את החצילים כ-5 דקות מכל צד על להבה בינונית.

לחם ממולא בחצילים וביצים

שלב 7 מתוך 13

מרדדים על משטח מקומח כיכר לריבוע של 20X20. מניחים בקצה את פרוסות החציל (בערך 5 פרוסות חופפות אחד לשנייה) ומתבלים במלח.

לחם ממולא בחצילים וביצים

שלב 8 מתוך 13

מסדרים את הביצים בשורה, ומעל מניחים חצי מכמות הרוקט (מתבלים בשמן זית ומלח).

לחם ממולא בחצילים וביצים

שלב 9 מתוך 13

מגלגלים לרולדה וסוגרים את קצוות הבצק. חוזרים על הפעולה עם חצי הבצק השני.

לחם ממולא בחצילים וביצים

שלב 10 מתוך 13

מניחים בתבנית מקומחת היטב. מכסים במגבת ומתפיחים עוד 20 דקות.

לחם ממולא בחצילים וביצים

שלב 11 מתוך 13

לאחר ההתפחה, משמנים בשמן זית ומכניסים את הכיכרות לתנור שחומם מראש לחום מאוד גבוה (250 מעלות) ל-15 דקות.

לחם ממולא בחצילים וביצים

שלב 12 מתוך 13

לאחר רבע שעה, מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד 20 דקות.

לחם ממולא בחצילים וביצים

שלב 13 מתוך 13

כשהלחם מוכן, פורסים ממנו פרוסות ומגישים לצד סלט עגבניות פיקנטי. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אחר הצהריים
  • אוכל צמחוני
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחם עם אגוזים

    לחם עם אגוזים

    90 דקות בינוני
  • לחם דוחן וגרעיני חמניות

    לחם דוחן וגרעיני חמניות

    170 דקות בינוני
  • לחם בצורת סלסלה

    לחם בצורת סלסלה

    90 דקות מאתגר
  • לחם זעתר

    לחם זעתר

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים