דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחם מרוקאי ממולא כמו פעם
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחם מרוקאי ממולא כמו פעם

לחם מרוקאי ממולא כמו פעם

(0)
85 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
מעדן מעולם אחר: לחם בהכנה ביתית ממולא בביצים קשות, בצל מטוגן ותבלינים. מתכון הישר מהמטבח המרוקאי

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
0.5  קילוגרם
קמח חיטה מלא
1  כפית
סוכר לבן
1  כף
מלח
4  כפות
שמן קנולה
2  כוסות
מים פושרים
2 
בצל קצוצים
1  שן
שום קצוצה
4  כפות
שמן קנולה
2 
ביצה קשות חתוכות לשישיות
1  כף
כורכום
1  כפית
כמון טחון
1  כפית
פפריקה אדומה מתוקה
1  כף
פלפל לבן או שחור
1  כפית
מלח
50  גרם
שומן כבש קצוץ
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

85 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    הכנת הבצק: שמים את כל החומרים במיקסר ומעבדים לבצק נוקשה. אם חסר מים, מוסיפים בהדרגה רק עד שהחומרים מתגבשים לבצק.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוציאים למשטח מקומח ולשים כ-3 דקות. מגלגלים במעט שמן ומניחים בקערה להתפחה עד להכפלת הנפח (זה ייקח בערך כשעה).
  • שלב 3

    0 דקות
    לשים שוב, מחלקים לשני כדורים, ומתפיחים שוב חצי שעה.
  • שלב 4

    0 דקות
    הכנת המילוי: מזהיבים את הבצלים בשמן. מוסיפים שום ומטגנים עוד חצי דקה. מסירים מהאש ומוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב.
  • שלב 5

    0 דקות
    מרדדים את הבצק לשני עיגולים. מניחים עיגול אחד על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, ומורחים במילוי למעט סנטימטר בשוליים. מפזרים מעל את פלחי הביצים הקשות ואת השומן (שומן כבש, או קוביות קטנות של מרגרינה).
  • שלב 6

    0 דקות
    מניחים את עיגול הבצק השני מעל, ומהדקים את השוליים היטב בצביטות.
  • שלב 7

    0 דקות
    מורחים במים (לקבלת לחם שחום ופריך), בביצה, או שמן (לקבלת לחם זהוב ורך). אופים בחום של 220 מעלות כ-25 דק', עד שהלחם עשוי. מגישים חם או בטמפרטורת החדר. בתיאבון!
לחם מרוקאי ממולא כמו פעם

שלב 1 מתוך 7

הכנת הבצק: שמים את כל החומרים במיקסר ומעבדים לבצק נוקשה. אם חסר מים, מוסיפים בהדרגה רק עד שהחומרים מתגבשים לבצק.

לחם מרוקאי ממולא כמו פעם

שלב 2 מתוך 7

מוציאים למשטח מקומח ולשים כ-3 דקות. מגלגלים במעט שמן ומניחים בקערה להתפחה עד להכפלת הנפח (זה ייקח בערך כשעה).

לחם מרוקאי ממולא כמו פעם

שלב 3 מתוך 7

לשים שוב, מחלקים לשני כדורים, ומתפיחים שוב חצי שעה.

לחם מרוקאי ממולא כמו פעם

שלב 4 מתוך 7

הכנת המילוי: מזהיבים את הבצלים בשמן. מוסיפים שום ומטגנים עוד חצי דקה. מסירים מהאש ומוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב.

לחם מרוקאי ממולא כמו פעם

שלב 5 מתוך 7

מרדדים את הבצק לשני עיגולים. מניחים עיגול אחד על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, ומורחים במילוי למעט סנטימטר בשוליים. מפזרים מעל את פלחי הביצים הקשות ואת השומן (שומן כבש, או קוביות קטנות של מרגרינה).

לחם מרוקאי ממולא כמו פעם

שלב 6 מתוך 7

מניחים את עיגול הבצק השני מעל, ומהדקים את השוליים היטב בצביטות.

לחם מרוקאי ממולא כמו פעם

שלב 7 מתוך 7

מורחים במים (לקבלת לחם שחום ופריך), בביצה, או שמן (לקבלת לחם זהוב ורך). אופים בחום של 220 מעלות כ-25 דק', עד שהלחם עשוי. מגישים חם או בטמפרטורת החדר. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • אוכל מרוקאי
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחם עם אגוזים

    לחם עם אגוזים

    90 דקות בינוני
  • לחם דוחן וגרעיני חמניות

    לחם דוחן וגרעיני חמניות

    170 דקות בינוני
  • לחם בצורת סלסלה

    לחם בצורת סלסלה

    90 דקות מאתגר
  • לחם זעתר

    לחם זעתר

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים