דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחמעג'ון עם קמח שמרים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחמעג'ון עם קמח שמרים

לחמעג'ון עם קמח שמרים

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
מתכון של גיל חובב שלוקח אתכם צעד צעד אל המאפה הטורקי הנכסף: בצק שמרים שטוח כפיצה, ועליו תערובת בשר

רכיבים

מנות 20

המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  כפית
סוכר לבן
1  כף
מלח
0.33  כוס
שמן זית
1  כוס
מים או עד 1.5 כוסות, פושרים (200-300 מ"ל)
500  גרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
100  גרם
צנוברים
2 
בצל קצוצים דק, או עד 3 בצלים
0.25  כוס
שמן זית
0.5  פחית
רסק עגבניות חבילה קטנה
0.25  כפית
קינמון טחון כפית שטוחה
300  גרם
בשר בקר טחון טחון (או כבש)
0.25  זר
פטרוזיליה קצוצה
0.75  כפית
מלח לפי הטעם
0.75  כפית
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שמים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עם וו לישה ומעבדים עד שמתקבל כדור בצק שמתרוצץ במיכל המעבד.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוציאים למשטח מקומח ולשים שלוש דקות לפחות (זה חשוב!).
  • שלב 3

    0 דקות
    מניחים להתפחה בקערה משומנת.
  • שלב 4

    0 דקות
    קולים את הצנוברים במחבת יבשה ומעבירים לקערה.
  • שלב 5

    0 דקות
    יוצקים שמן למחבת ומוסיפים את הבצלים. מטגנים עד להזהבה יפה לפחות 10 דקות, ועדיף 15 דקות. בוחשים מדי פעם. כשהבצלים שחומים מסירים מהאש ומצננים מעט.
  • שלב 6

    0 דקות
    מערבבים אל תוך הבצלים שהצטננו את כל חומרי תערובת הבשר.
  • שלב 7

    0 דקות
    בינתיים מחממים תנור אפייה לחום מקסימלי, 250 מע"צ (זה חשוב! המאפים צריכים להיכנס לתנור כשהוא בפול ווליום!).
  • שלב 8

    0 דקות
    כשהבצק הכפיל את נפחו מחלקים אותו לעשרים כדורים.
  • שלב 9

    0 דקות
    מרדדים כדור על משטח מקומח לאליפסה דקה באורך 15 ס"מ וברוחב 7-8 ס"מ בערך. מברישים במעט שמן זית ומשטחים על האליפסה כף גדושה מתערובת הבשר. התערובת צריכה להגיע עד חצי ס"מ מהשוליים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • שלב 10

    0 דקות
    ממשיכים כך עד שיש על התבנית כמה מאפים שרוצים.
  • שלב 11

    0 דקות
    מכינים מאפים גם מיתר הבצק והתערובת, ואותם מקפיאים, כשריבועי נייר אפייה מפרידים ביניהם.
  • שלב 12

    0 דקות
    אופים את הלחמעג'ון בתנור לוהט במשך 10-15 דקות, עד ששולי המאפה משחימים.
  • שלב 13

    0 דקות
    מגישים חם או בטמפרטורת החדר, עם סלט וטחינה.
לחמעג'ון עם קמח שמרים

שלב 1 מתוך 13

שמים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עם וו לישה ומעבדים עד שמתקבל כדור בצק שמתרוצץ במיכל המעבד.

לחמעג'ון עם קמח שמרים

שלב 2 מתוך 13

מוציאים למשטח מקומח ולשים שלוש דקות לפחות (זה חשוב!).

לחמעג'ון עם קמח שמרים

שלב 3 מתוך 13

מניחים להתפחה בקערה משומנת.

לחמעג'ון עם קמח שמרים

שלב 4 מתוך 13

קולים את הצנוברים במחבת יבשה ומעבירים לקערה.

לחמעג'ון עם קמח שמרים

שלב 5 מתוך 13

יוצקים שמן למחבת ומוסיפים את הבצלים. מטגנים עד להזהבה יפה לפחות 10 דקות, ועדיף 15 דקות. בוחשים מדי פעם. כשהבצלים שחומים מסירים מהאש ומצננים מעט.

לחמעג'ון עם קמח שמרים

שלב 6 מתוך 13

מערבבים אל תוך הבצלים שהצטננו את כל חומרי תערובת הבשר.

לחמעג'ון עם קמח שמרים

שלב 7 מתוך 13

בינתיים מחממים תנור אפייה לחום מקסימלי, 250 מע"צ (זה חשוב! המאפים צריכים להיכנס לתנור כשהוא בפול ווליום!).

לחמעג'ון עם קמח שמרים

שלב 8 מתוך 13

כשהבצק הכפיל את נפחו מחלקים אותו לעשרים כדורים.

לחמעג'ון עם קמח שמרים

שלב 9 מתוך 13

מרדדים כדור על משטח מקומח לאליפסה דקה באורך 15 ס"מ וברוחב 7-8 ס"מ בערך. מברישים במעט שמן זית ומשטחים על האליפסה כף גדושה מתערובת הבשר. התערובת צריכה להגיע עד חצי ס"מ מהשוליים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

לחמעג'ון עם קמח שמרים

שלב 10 מתוך 13

ממשיכים כך עד שיש על התבנית כמה מאפים שרוצים.

לחמעג'ון עם קמח שמרים

שלב 11 מתוך 13

מכינים מאפים גם מיתר הבצק והתערובת, ואותם מקפיאים, כשריבועי נייר אפייה מפרידים ביניהם.

לחמעג'ון עם קמח שמרים

שלב 12 מתוך 13

אופים את הלחמעג'ון בתנור לוהט במשך 10-15 דקות, עד ששולי המאפה משחימים.

לחמעג'ון עם קמח שמרים

שלב 13 מתוך 13

מגישים חם או בטמפרטורת החדר, עם סלט וטחינה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אוכל טורקי
  • אחר הצהריים
  • אוכל איטלקי
  • מקור החלבון
  • מתכונים לפיצה
  • אוכל למסיבת ילדים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחמעג'ון - מאפה בשר

    לחמעג'ון - מאפה בשר

    120 דקות בינוני
  • לחמעג'ון

    לחמעג'ון

    30 דקות בינוני
  • לחמעג'ון פיתה

    לחמעג'ון פיתה

    25 דקות קל
  • לחמעג'ון עם SENSATIONAL MINCE טחון צמחוני וירקות שרופים

    לחמעג'ון עם SENSATIONAL MINCE טחון צמחוני וירקות שרופים

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים