דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מוסקה אישית עם פירה ובשר טחון
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מוסקה אישית עם פירה ובשר טחון

מוסקה אישית עם פירה ובשר טחון

(4)
80 דקות
קל
מתכונאי/ת: רון יוחננוב
המוסקה הקלאסית והאהובה עם טוויסט טעים של תפוחי אדמה בתיבול עשיר ובהגשה אישית. מנה שכיף ומרשים להגיש לאורחים

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2 
פנים של חציל חתוכים לאורך לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ
0.25  כוס
שמן זית
9 
תפוח אדמה בגודל בינוני קלופים
1  כפית
מלח
100  גרם
נטורינה
0.5 
בצל חתוך לקוביות
1  ענף
בזיליקום
200  כוסות
רסק עגבניות
1  כף
רסק עגבניות
2  כפות
שמן זית
1  קורט
תימין
2  שיני
שום כתושות
1  קילוגרם
בשר בקר טחון
1  כף
אבקת מרק בצל כשר לפסח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    15 דקות
    ציוד נדרש: תבנית שקעים (כמו של מאפינס) להכנת החצילים: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). ממליחים מעט את החצילים. מורחים את החצילים משני הצדדים בשמן זית ומסדרים על רשת.
  • שלב 2

    20 דקות
    אופים כ-20 דקות או עד שהם מזהיבים. מניחים בצד לצינון.
  • שלב 3

    5 דקות
    להכנת רוטב העגבניות: מטגנים בסיר בינוני בצל ועלי בזיליקום טריים עד הזהבה.
  • שלב 4

    5 דקות
    מוסיפים עגבניות ורסק עגבניות ומביאים לרתיחה.
  • שלב 5

    20 דקות
    מבשלים 20 דקות על להבה נמוכה.
  • שלב 6

    5 דקות
    מורידים מהאש ומתבלים. טוחנים את הרוטב. ומצננים במקרר.
  • שלב 7

    10 דקות
    להכנת הפירה: בסיר גדול מרתיחים את תפוחי האדמה עם שני ליטר מים ו-1 כפית מלח כ-20 דקות, עד ריכוך מלא.
  • שלב 8

    2 דקות
    מסננים. מועכים יחד עם הנטורינה ומתבלים במלח ופלפל. מצננים בטמפרטורת החדר.
  • שלב 9

    5 דקות
    להכנת הבשר: מחממים שמן זית ומטגנים את השום יחד עם הבשר כשתי דקות. מוסיפים כף אבקת מרק בצל. ממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים והבשר מזהיב מעט. משהים בטמפרטורת החדר.
  • שלב 10

    10 דקות
    להרכבת המנה: משמנים את השקעים בשמן זית. מצפים את הבסיס בפרוסת חציל ומורחים מעל 1/2 כף מרוטב העגבניות שהכנו. שמים מעל שתי כפות פירה. מפזרים מעל בשר טחון ועוד כף רוטב עגבניות. סוגרים בעוד פרוסת חציל. ממלאים את כל השקעים ואופים כ 15 דקות בתנור או עד הזהבה. מגישים חם עם רוטב העגבניות שנותר.
מוסקה אישית עם פירה ובשר טחון

שלב 1 מתוך 10

ציוד נדרש: תבנית שקעים (כמו של מאפינס) להכנת החצילים: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). ממליחים מעט את החצילים. מורחים את החצילים משני הצדדים בשמן זית ומסדרים על רשת.

מוסקה אישית עם פירה ובשר טחון

שלב 2 מתוך 10

אופים כ-20 דקות או עד שהם מזהיבים. מניחים בצד לצינון.

מוסקה אישית עם פירה ובשר טחון

שלב 3 מתוך 10

להכנת רוטב העגבניות: מטגנים בסיר בינוני בצל ועלי בזיליקום טריים עד הזהבה.

מוסקה אישית עם פירה ובשר טחון

שלב 4 מתוך 10

מוסיפים עגבניות ורסק עגבניות ומביאים לרתיחה.

מוסקה אישית עם פירה ובשר טחון

שלב 5 מתוך 10

מבשלים 20 דקות על להבה נמוכה.

מוסקה אישית עם פירה ובשר טחון

שלב 6 מתוך 10

מורידים מהאש ומתבלים. טוחנים את הרוטב. ומצננים במקרר.

מוסקה אישית עם פירה ובשר טחון

שלב 7 מתוך 10

להכנת הפירה: בסיר גדול מרתיחים את תפוחי האדמה עם שני ליטר מים ו-1 כפית מלח כ-20 דקות, עד ריכוך מלא.

מוסקה אישית עם פירה ובשר טחון

שלב 8 מתוך 10

מסננים. מועכים יחד עם הנטורינה ומתבלים במלח ופלפל. מצננים בטמפרטורת החדר.

מוסקה אישית עם פירה ובשר טחון

שלב 9 מתוך 10

להכנת הבשר: מחממים שמן זית ומטגנים את השום יחד עם הבשר כשתי דקות. מוסיפים כף אבקת מרק בצל. ממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים והבשר מזהיב מעט. משהים בטמפרטורת החדר.

מוסקה אישית עם פירה ובשר טחון

שלב 10 מתוך 10

להרכבת המנה: משמנים את השקעים בשמן זית. מצפים את הבסיס בפרוסת חציל ומורחים מעל 1/2 כף מרוטב העגבניות שהכנו. שמים מעל שתי כפות פירה. מפזרים מעל בשר טחון ועוד כף רוטב עגבניות. סוגרים בעוד פרוסת חציל. ממלאים את כל השקעים ואופים כ 15 דקות בתנור או עד הזהבה. מגישים חם עם רוטב העגבניות שנותר.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 1

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
א אדווה

באיזה שקעים משתמשים? פתוחים משני הצדדים עם רוחב אחיד?

מערכת בישולים

היי, בתבנית שקעים של מאפינס, עם סגירה של כל שקע בצדדים 🌹

הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חטיף
  • חגיגה
  • אפייה
  • בראנץ'
  • טאפסים
  • דל סוכר
  • מתאבנים
  • ארוחה קלה
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנת ירקות/פירות
  • מנה ראשונה
  • אוכל טורקי
  • תפוחי אדמה
  • מנה עליונה
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • תבשילי קדרה
  • מנות צלויות
  • אוכל טבעוני
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים קלים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מוסקה חצילים ובשר-תפוחי אדמה

    מוסקה חצילים ובשר-תפוחי אדמה

    70 דקות בינוני
  • מוסקה: פרוסות חצילים ממולאות בבשר טחון

    מוסקה: פרוסות חצילים ממולאות בבשר טחון

    100 דקות בינוני
  • מוסקה חצילים- של ריקי ברוך

    מוסקה חצילים- של ריקי ברוך

    90 דקות בינוני
  • מוסקה חצילים חלבית

    מוסקה חצילים חלבית

    75 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים