דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק עדשים כתומות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק עדשים כתומות

מרק עדשים כתומות

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: רותי מלכה
מרק עדשים מחמם ומנחם, בטעם של בית.

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  כוס
עדשים אדומות
1 
בצל קצוץ
1  שן
שום כתושה
1 
גזר חתוך לקוביות קטנות
2  גבעולים
סלרי חתוכים לעיגולים קטנים ודקים
1  כף
מרק טעם עוף ר.טבעיים
0.5  כפית
פלפל שחור
0.25  כפית
כורכום
0  לפי הטעם
מלח לפי הטעם
1  ליטר
מים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    בוררים היטב את העדשים ושוטפים במים קרים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מטגנים את הבצל ועם ההזהבה מוסיפים אליו את שן השום הכתושה. לאחר דקה של טיגון שן השום מוסיפים את שאר הירקות, הגזר והסלרי וממשיכים בטיגון עוד שלוש דקות. מוסיפים את העדשים הכתומות, המים, אבקת מרק העוף והתבלינים.
  • שלב 3

    0 דקות
    בוחשים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור שעה על אש נמוכה, (לא נמוכה מדי). יש לבחוש מדי פעם את המרק תוך כדי בישול, שלא יווצרו משקעים בתחתית הסיר.
  • שלב 4

    0 דקות
    כאשר העדשים מתפרקות ומתרככות והמרק מסמיך ניתן לכבות את האש. ניתן להוסיף מלח לפי הצורך.
מרק עדשים כתומות

שלב 1 מתוך 4

בוררים היטב את העדשים ושוטפים במים קרים.

מרק עדשים כתומות

שלב 2 מתוך 4

מטגנים את הבצל ועם ההזהבה מוסיפים אליו את שן השום הכתושה. לאחר דקה של טיגון שן השום מוסיפים את שאר הירקות, הגזר והסלרי וממשיכים בטיגון עוד שלוש דקות. מוסיפים את העדשים הכתומות, המים, אבקת מרק העוף והתבלינים.

מרק עדשים כתומות

שלב 3 מתוך 4

בוחשים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור שעה על אש נמוכה, (לא נמוכה מדי). יש לבחוש מדי פעם את המרק תוך כדי בישול, שלא יווצרו משקעים בתחתית הסיר.

מרק עדשים כתומות

שלב 4 מתוך 4

כאשר העדשים מתפרקות ומתרככות והמרק מסמיך ניתן לכבות את האש. ניתן להוסיף מלח לפי הצורך.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • תוספות
  • קטניות
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    60 דקות קל
  • מרק מינסטרונה עם פתיתים

    מרק מינסטרונה עם פתיתים

    80 דקות קל
  • מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    150 דקות בינוני
  • מרק מינסטרונה פשוט וקל

    מרק מינסטרונה פשוט וקל

    75 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים