דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק קובה סלק מהביל
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק קובה סלק מהביל

מרק קובה סלק מהביל

(0)
230 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: טניה פרדין
מרק קובה מהביל ונפלא לימי חורף קרירים

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  כוס
בורגול
0.5  כפית
פלפל
1.5  כוסות
סולת
1  כפית
שמן קנולה
1  כפית
מלח
4  כוסות
מים פושרים
500  גרם
בשר בקר טחון
0.5  כפית
מלח
1 
בצל
1  כפית
פלפל
3  שיני
שום
1  כפית
כמון טחון
0.5  זר
פטרוזיליה קצוצה
3  כפות
שמן קנולה לטיגון
1  כפית
פפריקה אדומה מתוקה
0.5  כפית
בהרט
3 
סלק בינוניים
1 
גזר חתוך לעיגולים
1  כף
מלח
5  מקלות
סלרי
1 
לימון מיץ
1  כף
מרק ירקות שורש ר.טבעיים
6  כוסות
מים
1  חבילה
רסק עגבניות
3  כפות
שמן קנולה לטיגון
1.5  כפות
סוכר לבן
1  זר
סלרי
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

230 דקות
  • שלב 1

    20 דקות
    קוצצים בצל ושום ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים בשר טחון, מפרקים אותו היטב באמצעות כף עץ שלא יישארו גושים ומטגנים תוך ערבוב במשך 20 דקות או עד שהבשר מוכן. לקראת הסוף מתבלים ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה. משאירים בצד להתקרר מעט.
  • שלב 2

    0 דקות
    משרים גרישה במים במשך 40 דק' לפחות. מוסיפים סולת, מלח, פלפל ושמן ולשים באמצעות הידיים במשך 5 דק עד שמתקבל בצק רך. מכסים במגבת ומשאירים לנוח לרבע שעה .
  • שלב 3

    0 דקות
    משמנים את הידיים, לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור פינג-פונג, משטחים בעזרת האצבעות, מניחים על כף היד ובמרכז שמים כפית-כפית וחצי של מילוי. מעגלים קלות את היד, בעזרת היד השנייה דוחפים את המילוי פנימה ובמקביל אוספים את קצוות הבצק לכיוון המרכז ומהדקים. אחרי זה מגלגלים בין שתי כפות הידיים לצורה של כדור, משטחים מעט ובודקים שלא נוצרו סדקים ושכל המלית נכנסה פנימה. אם יש סדק אפשר "לאטום" אותו בעזרת חתיכת בצק קטנה.
  • שלב 4

    60 דקות
    עוטפים סלק בנייר כסף ואופים בתנור בחום 200 מעלות כ-60 דקות, תלוי בגודל הירק. פותחים את נייר הכסף ובודקים מוכנות בעזרת מזלג או סכין.
  • שלב 5

    7 דקות
    חותכים מקלות סלרי לקוביות קטנות ומטגנים בסיר גדול במעט שמן במשך 7 דקות. חותכים את הסלק האפוי לקוביות בינוניות, מוסיפים לסיר ומערבבים. מוסיפים נוזלים שיכסו לגמרי את הסלק ואף יהיו 2-3 ס"מ מעל, מביאים לרתיחה.
  • שלב 6

    30 דקות
    מנמיכים אש ומבשלים 30 דקות. מוסיפים לסיר צרור קטן של עלי סלרי. אחרי חצי שעת בישול מוסיפים למרק רסק עגבניות, מיץ לימון, סוכר ותבלינים ומביאים לרתיחה חוזרת.
  • שלב 7

    30 דקות
    מוסיפים קובה, מניחים אותם אחד-אחד ונותנים לשקוע. אם צריך, אפשר להטביע אותם בעזרת כף, אבל בלי להפעיל יותר מדי לחץ. מכסים את הסיר ומבשלים עוד 30 דקות. חמש דק לפני סיום הבישול שולפים החוצה את צרור הסלרי, מתקנים את התיבול. מגישים מיד.
מרק קובה סלק מהביל

שלב 1 מתוך 7

קוצצים בצל ושום ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים בשר טחון, מפרקים אותו היטב באמצעות כף עץ שלא יישארו גושים ומטגנים תוך ערבוב במשך 20 דקות או עד שהבשר מוכן. לקראת הסוף מתבלים ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה. משאירים בצד להתקרר מעט.

מרק קובה סלק מהביל

שלב 2 מתוך 7

משרים גרישה במים במשך 40 דק' לפחות. מוסיפים סולת, מלח, פלפל ושמן ולשים באמצעות הידיים במשך 5 דק עד שמתקבל בצק רך. מכסים במגבת ומשאירים לנוח לרבע שעה .

מרק קובה סלק מהביל

שלב 3 מתוך 7

משמנים את הידיים, לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור פינג-פונג, משטחים בעזרת האצבעות, מניחים על כף היד ובמרכז שמים כפית-כפית וחצי של מילוי. מעגלים קלות את היד, בעזרת היד השנייה דוחפים את המילוי פנימה ובמקביל אוספים את קצוות הבצק לכיוון המרכז ומהדקים. אחרי זה מגלגלים בין שתי כפות הידיים לצורה של כדור, משטחים מעט ובודקים שלא נוצרו סדקים ושכל המלית נכנסה פנימה. אם יש סדק אפשר "לאטום" אותו בעזרת חתיכת בצק קטנה.

מרק קובה סלק מהביל

שלב 4 מתוך 7

עוטפים סלק בנייר כסף ואופים בתנור בחום 200 מעלות כ-60 דקות, תלוי בגודל הירק. פותחים את נייר הכסף ובודקים מוכנות בעזרת מזלג או סכין.

מרק קובה סלק מהביל

שלב 5 מתוך 7

חותכים מקלות סלרי לקוביות קטנות ומטגנים בסיר גדול במעט שמן במשך 7 דקות. חותכים את הסלק האפוי לקוביות בינוניות, מוסיפים לסיר ומערבבים. מוסיפים נוזלים שיכסו לגמרי את הסלק ואף יהיו 2-3 ס"מ מעל, מביאים לרתיחה.

מרק קובה סלק מהביל

שלב 6 מתוך 7

מנמיכים אש ומבשלים 30 דקות. מוסיפים לסיר צרור קטן של עלי סלרי. אחרי חצי שעת בישול מוסיפים למרק רסק עגבניות, מיץ לימון, סוכר ותבלינים ומביאים לרתיחה חוזרת.

מרק קובה סלק מהביל

שלב 7 מתוך 7

מוסיפים קובה, מניחים אותם אחד-אחד ונותנים לשקוע. אם צריך, אפשר להטביע אותם בעזרת כף, אבל בלי להפעיל יותר מדי לחץ. מכסים את הסיר ומבשלים עוד 30 דקות. חמש דק לפני סיום הבישול שולפים החוצה את צרור הסלרי, מתקנים את התיבול. מגישים מיד.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • חגיגה
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    60 דקות קל
  • מרק מינסטרונה עם פתיתים

    מרק מינסטרונה עם פתיתים

    80 דקות קל
  • מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    150 דקות בינוני
  • מרק מינסטרונה פשוט וקל

    מרק מינסטרונה פשוט וקל

    75 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים