דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
נזיד פתיתים ועדשים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. נזיד פתיתים ועדשים

נזיד פתיתים ועדשים

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: תמי
תבשיל מעולה עם פתיתים, עדשים, ירקות והמון טעמים

רכיבים

מנות 5

המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
עדשים ירוקות אפשר להשתמש במקום ב-1 חבילה עדשים ירוקות מוקפאות
2 
בצל קצוצים
2  כפות
שמן זית
2  שיני
שום כתושות
3 
גזר חתוכים לקוביות - אפשר להשתמש במקום ב-1 כוס גזר גמדי קפוא
1  ליטר
ציר ירקות או ירקות
1  חבילה
פתיתים אפויים קוסקוס
1  כף
בהרט
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל שחור
2  כפות
פטרוזיליה קצוצה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מבשלים את העדשים במים עד שהן מתרככות במשך 20-30 דק' ומסננים. (אם משתמשים בעדשים מוקפאות - אין צורך לבשל).
  • שלב 2

    0 דקות
    מטגנים בסיר גדול עם שמן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את שיני השום ומטגנים תוך בחישה עוד דקה. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עד שהוא מתרכך מעט.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מכיניסים פנימה את העדשים המבושלות ומחזירים לרתיחה. מוסיפים את הפתיתים, הבהרט, המלח והפלפל. כשהתבשיל רותח, מנמיכים את האש ומבשלים יחד כ-7 דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מסירים מהאש ובוחשים פנימה את הפטרוזיליה. ממתינים כמה דקות נוספות ומגישים.
נזיד פתיתים ועדשים

שלב 1 מתוך 5

מבשלים את העדשים במים עד שהן מתרככות במשך 20-30 דק' ומסננים. (אם משתמשים בעדשים מוקפאות - אין צורך לבשל).

נזיד פתיתים ועדשים

שלב 2 מתוך 5

מטגנים בסיר גדול עם שמן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את שיני השום ומטגנים תוך בחישה עוד דקה. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עד שהוא מתרכך מעט.

נזיד פתיתים ועדשים

שלב 3 מתוך 5

מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה.

נזיד פתיתים ועדשים

שלב 4 מתוך 5

מכיניסים פנימה את העדשים המבושלות ומחזירים לרתיחה. מוסיפים את הפתיתים, הבהרט, המלח והפלפל. כשהתבשיל רותח, מנמיכים את האש ומבשלים יחד כ-7 דקות.

נזיד פתיתים ועדשים

שלב 5 מתוך 5

מסירים מהאש ובוחשים פנימה את הפטרוזיליה. ממתינים כמה דקות נוספות ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • תוספות
  • דל במלח
  • קטניות
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • מקור הסיבים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • נזיד עדשים ירוקות

    נזיד עדשים ירוקות

    90 דקות בינוני
  • מפרודה - נזיד עדשים ופיתה עירקית

    מפרודה - נזיד עדשים ופיתה עירקית

    בינוני
  • נזיד בקר ברוטב חמוץ-מתוק

    נזיד בקר ברוטב חמוץ-מתוק

    75 דקות בינוני
  • נזיד דוחן וירקות

    נזיד דוחן וירקות

    80 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים