דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת חומוס ובצל מלוחה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת חומוס ובצל מלוחה

עוגת חומוס ובצל מלוחה

(0)
130 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אורי כהן
מאפה מזרח תיכוני מלוח ומפתיע במילוי חומוס, טחינה ובצל מטוגן

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
0.5  כפית
מלח
2  כפות
סוכר לבן
0.25  כוס
שמן זית
1  כוס
מים לפי הצורך
0.5  קילוגרם
גרגירי חומוס שהושרו למשך הלילה
2  כפות
טחינה
3 
בצל חתוכים לרצועות
3  שיני
שום כתושות
0.33  כוס
שמן זית
1  קורט
מלח
1  קורט
פלפל שחור גרוס
1  כפית
כמון טחון לפי הטעם
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק

הכנה

130 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מערבבים את מרכיבי הבצק מלבד המים. מוסיפים את המים ולשים עד לקבלת בצק גמיש רך ולא דביק.
  • שלב 2

    0 דקות
    מניחים להתפחה של שעה עד להכפלת הנפח.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים בה את 3 הבצלים החתוכים לרצועות עד להזהבה, ממליחים ומפלפלים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מבשלים את גרגירי החומוס עד להתרככותם, ומעבירים למעבד מזון עם מעט המים שבושל בהם החומוס.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים את שאר חומרי המילוי עד לקבלת "שבבי" חומוס. אם לא מקבלים תוצאה של מחית אחידה, מוסיפים עוד קצת שמן.
  • שלב 6

    0 דקות
    לאחר ההתפחה, לוקחים שני שליש מהבצק, מרדדים אותו ומרפדים בו תבנית פיירקס עגולה כולל הדפנות.
  • שלב 7

    0 דקות
    מניחים את שכבת הבצל בתוך העוגה ומעליה את המילוי, מצפים בשליש הבצק הנותר ומהדקים היטב לדפנות.
  • שלב 8

    0 דקות
    מתפיחים כחצי שעה.
  • שלב 9

    0 דקות
    מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות עד שהבצק מקבל צבע זהב-חום.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • תוספות
  • דל במלח
  • קטניות
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת שיש קלאסית ועסיסית

    עוגת שיש קלאסית ועסיסית

    80 דקות קל
  • עוגת תפוזים וקוקוס בחושה ומנצחת

    עוגת תפוזים וקוקוס בחושה ומנצחת

    60 דקות קל
  • עוגת שיש מפרג ושוקולד

    עוגת שיש מפרג ושוקולד

    80 דקות קל
  • עוגת פרג בציפוי שוקולד

    עוגת פרג בציפוי שוקולד

    60 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים