דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת שוקולד עסיסית
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת שוקולד עסיסית

עוגת שוקולד עסיסית

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מיכל מאיה זלצברגר
עוגת שוקולד מהזן המושקע, במילוי קצפת אוורירית ובציפוי גנאש משגע

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
6 
ביצה שלמות
2.5  כוסות
סוכר לבן
1  כוס
שמן קנולה
1.5  כוסות
חלב פושר עד חמים
1  כפית
נס קפה לא חובה
2.5  כוסות
קמח תופח אסם 1 ק"ג
4  כפות
קקאו
4  מיכלים
שמנת מתוקה
8  כפות
סוכר לבן
2  כפיות
ליקר
400  גרם
שוקולד מריר
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    7 דקות
    מקציפים במיקסר את הביצים כ-2 דק' עד להיווצרות קצף עשיר, מוסיפים את הסוכר בהדרגה (ב-3 פעמים), ומקציפים כ-7 דקות במהירות גבוהה.
  • שלב 2

    0 דקות
    בינתיים מנפים את הקמח יחד עם הקקאו לתוך קערה יבשה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מורידים את מהירות המיקסר, ומוסיפים את השמן בזילוף דק.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחממים את החלב מעט שיהיה פושר, מוסיפים מעט קפה מגורען (לא חובה), ומוסיפים לבלילה בזרם דק.
  • שלב 5

    0 דקות
    מכבים את המיקסר, ומוסיפים את הקמח והקקאו המנופים בהדרגה תוך כדי ערבוב במקצף ידני. ערבול קליל ביותר רק עד שהקמח נבלע בבלילה.
  • שלב 6

    0 דקות
    יוצרים לתבנית קפיצית בקוטר 26, או לשתי תבניות קטנות.
  • שלב 7

    0 דקות
    מכינים לתוך תנור שחומם מראש על 175 ומעלות, ומורידים את החום ל-165 מעלות.
  • שלב 8

    0 דקות
    אופים עד שהקיסם יוצא יבש.
  • שלב 9

    0 דקות
    מצננים ומקשטים.
  • שלב 10

    0 דקות
    הכנת הקרמים: למילוי תוך העוגה, מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה עם 8 כפות סוכר ו-2 כפיות תמצית אייריש קרים, או תמצית אחת שאוהבים לקצפת יציבה.
  • שלב 11

    0 דקות
    הכנת גנאש השוקולד: מחממים על הגז 2 מיכלי שמנת מתוקה, ומביאים עד לנקודת רתיחה (לא להרתיח).
  • שלב 12

    0 דקות
    מסירים מהאש ומוסיפים 400 גרם שוקולד מריר. ממיסים אותו לתוך השמנת. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
  • שלב 13

    0 דקות
    פורסים את העוגה הקרה לרוחב, יוצקים עליה מעט גנאש חם ומורחים את הקצפת. מניחים את השכבה העליונה ויוצקים מעל את הגנאש החם.
  • שלב 14

    0 דקות
    מקשטים בסוכריות צבעוניות/אגוזים/סוכריות בצק סוכר או זילופי קרם. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • יום הולדת
  • אוכל למסיבת ילדים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת שיש קלאסית ועסיסית

    עוגת שיש קלאסית ועסיסית

    80 דקות קל
  • עוגת תפוזים וקוקוס בחושה ומנצחת

    עוגת תפוזים וקוקוס בחושה ומנצחת

    60 דקות קל
  • עוגת שיש מפרג ושוקולד

    עוגת שיש מפרג ושוקולד

    80 דקות קל
  • עוגת פרג בציפוי שוקולד

    עוגת פרג בציפוי שוקולד

    60 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים