-
שלב 1
0 דקות
הכנת הקלתית: לקערה של מעבד מזון מוסיפים את הקמח החמאה, הסוכר, תמצית הווניל והמלח, ומעבדים יחד בפולסים, עד שמתקבלת תערובת פירורית.
-
שלב 2
0 דקות
מוסיפים לכלי את החלמון והחלב וממשיכים לעבד, עד שמתקבל בצק.
-
שלב 3
0 דקות
יוצרים צורת כדור, מקמחים את דפנות הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. משאירים במקרר במשך כשעה אחת.
-
שלב 4
0 דקות
לאחר כשעה, מוציאים את הבצק מהמקרר. על משטח חלק ומקומח, מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של 3-4 מ"מ.
-
שלב 5
0 דקות
מרפדים את תבנית הפאי. חשוב להדק את הבצק היטב לתחתית ולדפנות.
-
שלב 6
0 דקות
מחוררים את התחתית עם מזלג, ומכניסים את התבנית והבצק למקפיא.
-
שלב 7
0 דקות
מצננים את הקלתית כחצי שעה במקפיא.
-
שלב 8
0 דקות
לאחר חצי שעה, מניחים מעל הקלתית הקרה נייר כסף, ומעליו שקית המכילה שעועית יבשה (על מנת למנוע תפיחה של הבצק בעת האפייה).
-
שלב 9
0 דקות
מכניסים את תבנית הקלתית לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, ואופים במשך 12 דקות.
-
שלב 10
0 דקות
מסירים את שקית הקטניות, וכן את נייר האלומיניום, ומחזירים את הפאי להמשך אפייה, למשך 10 דקות, עד שהבצק מזהיב בצורה אחידה. מוציאים את הקלתית מהתנור ומצננים.
-
שלב 11
0 דקות
הכנת קרם הפטיסייר: יוצקים לסיר קטן את החלב והווניל, ומביאים עד לסף רתיחה.
-
שלב 12
0 דקות
טורפים בקערה יחד את חלמוני הביצים, מוסיפים את הסוכר והקורנפלור.
-
שלב 13
0 דקות
מוסיפים לאט את החלב החם אל תוך תערובת החלמונים, תוך השוואת טמפרטורות, וטורפים היטב. מחזירים לסיר הבישול את הקרם.
-
שלב 14
0 דקות
מניחים על להבה בינונית וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב מתמיד עד שנוצר מרקם חלק, אחיד וסמיך. מערבבים היטב עד שהיא נמסה לחלוטין ומתקבל מרקם חלק ואחיד.
-
שלב 15
0 דקות
את הקרם מעבירים לכלי שטוח, ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד (על מנת שלא ייווצר קרום).
-
שלב 16
0 דקות
מוציאים את הקרם מהמקרר כאשר הוא קר, ומערבבים אותו בעזרת מטרפה ידנית, עד שהוא חוזר למרקם המקורי.
-
שלב 17
0 דקות
מקציפים בקערת מעבד מזון את השמנת המתוקה, עד שנוצרת קצפת יציבה.
-
שלב 18
0 דקות
מקפלים אל תוך קרם הפטיסייר את הקצפת, עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
-
שלב 19
0 דקות
יוצקים את הקרם המוכן מעל הקלתית האפויה, ומיישרים.
-
שלב 20
0 דקות
פורסים את התותים לפרוסות דקות, ומסדרים בצורת מניפה על גבי הקרם.
-
שלב 21
0 דקות
מברישים את התותים במעט ריבת תותים מדוללת, עד שהן הופכות למזוגגות.
בתיאבון!
הערות 0