דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוף שלם בזיגוג אסייתי עם אורז ופטריות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוף שלם בזיגוג אסייתי עם אורז ופטריות

עוף שלם בזיגוג אסייתי עם אורז ופטריות

(2)
90 דקות
קל
מתכונאי/ת: תמרה אהרוני
מנה חגיגית ומרשימה בטעמים אסייתיים משובחים

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1 
עוף שלם
4  סנטימטר
ג'ינג'ר קלוף וקצוץ (לזיגוג)
0.25  כוס
רוטב סויה קלאסי 290 מ"ל (לזיגוג)
0.25  כוס
חומץ אורז - מירין (לזיגוג)
0.5  כוס
רוטב טריאקי 290 מ"ל (לזיגוג)
2  כפות
דבש (לזיגוג)
1.5  כוסות
אורז בסמטי שטוף היטב
3  כפות
שמן סויה או חמניות (לאורז)
3  שיני
שום קצוצות (לאורז)
4  גבעולים
בצל ירוק חתוכים לפיסות באורך של 3 ס"מ (לאורז)
1  סלסילה
פטריות שמפיניון פרוסות גס (לאורז)
0.25  כוס
רוטב סויה קלאסי 290 מ"ל (לאורז)
1  כפית
שמן שומשום (לאורז)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    1 דקות
    מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  • שלב 2

    2 דקות
    מערבבים בקערה את מרכיבי הזיגוג ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • שלב 3

    2 דקות
    מורחים היטב את העוף בתערובת ומניחים במרכז סיר שטוח ורחב (חשוב סיר שיכול להיכנס לתנור!).
  • שלב 4

    1 דקות
    בסיר בינוני שמים 4 כוסות מים רותחים ומלח.
  • שלב 5

    10 דקות
    מוסיפים את האורז, מערבבים ומבשלים כ-10 דקות.
  • שלב 6

    1 דקות
    מסננים את האורז ומעבירים לקערה.
  • שלב 7

    2 דקות
    במחבת מחממים 3-4 כפות שמן, כשהשמן חם מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב.
  • שלב 8

    2 דקות
    מוסיפים בצל ירוק ופטריות ומטגנים תוך ערבוב כ-2 דקות.
  • שלב 9

    1 דקות
    מוסיפים סויה, דבש ושמן שומשום ומערבבים.
  • שלב 10

    2 דקות
    מוסיפים את האורז המסונן, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
  • שלב 11

    1 דקות
    מסדרים את האורז מסביב לעוף, מוסיפים לסיר 1 כוס מים רותחים (את המים מוזגים סביב סביב על האורז).
  • שלב 12

    45 דקות
    מכסים את הסיר היטב ומכניסים לתנור ל-45 דקות.
  • שלב 13

    40 דקות
    מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד 30-45 דקות עד שהעוף שחום.
  • שלב 14

    1 דקות
    לפני ההגשה מפזרים שומשום קלוי ובצל ירוק פרוס דק לפי הטעם.
עוף שלם בזיגוג אסייתי עם אורז ופטריות

שלב 1 מתוך 14

מחממים תנור לחום של 190 מעלות.

עוף שלם בזיגוג אסייתי עם אורז ופטריות

שלב 2 מתוך 14

מערבבים בקערה את מרכיבי הזיגוג ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

עוף שלם בזיגוג אסייתי עם אורז ופטריות

שלב 3 מתוך 14

מורחים היטב את העוף בתערובת ומניחים במרכז סיר שטוח ורחב (חשוב סיר שיכול להיכנס לתנור!).

עוף שלם בזיגוג אסייתי עם אורז ופטריות

שלב 4 מתוך 14

בסיר בינוני שמים 4 כוסות מים רותחים ומלח.

עוף שלם בזיגוג אסייתי עם אורז ופטריות

שלב 5 מתוך 14

מוסיפים את האורז, מערבבים ומבשלים כ-10 דקות.

עוף שלם בזיגוג אסייתי עם אורז ופטריות

שלב 6 מתוך 14

מסננים את האורז ומעבירים לקערה.

עוף שלם בזיגוג אסייתי עם אורז ופטריות

שלב 7 מתוך 14

במחבת מחממים 3-4 כפות שמן, כשהשמן חם מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב.

עוף שלם בזיגוג אסייתי עם אורז ופטריות

שלב 8 מתוך 14

מוסיפים בצל ירוק ופטריות ומטגנים תוך ערבוב כ-2 דקות.

עוף שלם בזיגוג אסייתי עם אורז ופטריות

שלב 9 מתוך 14

מוסיפים סויה, דבש ושמן שומשום ומערבבים.

עוף שלם בזיגוג אסייתי עם אורז ופטריות

שלב 10 מתוך 14

מוסיפים את האורז המסונן, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

עוף שלם בזיגוג אסייתי עם אורז ופטריות

שלב 11 מתוך 14

מסדרים את האורז מסביב לעוף, מוסיפים לסיר 1 כוס מים רותחים (את המים מוזגים סביב סביב על האורז).

עוף שלם בזיגוג אסייתי עם אורז ופטריות

שלב 12 מתוך 14

מכסים את הסיר היטב ומכניסים לתנור ל-45 דקות.

עוף שלם בזיגוג אסייתי עם אורז ופטריות

שלב 13 מתוך 14

מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד 30-45 דקות עד שהעוף שחום.

עוף שלם בזיגוג אסייתי עם אורז ופטריות

שלב 14 מתוך 14

לפני ההגשה מפזרים שומשום קלוי ובצל ירוק פרוס דק לפי הטעם.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • חגיגה
  • מהתנור
  • ארוחת ערב
  • מנה עיקרית
  • מנה עליונה
  • מקור החלבון
  • מנות צלויות
  • מתכוני אורז
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוף בתנור שתמיד מצליח עם תפוחי אדמה

    עוף בתנור שתמיד מצליח עם תפוחי אדמה

    120 דקות קל
  • רצועות חזה עוף עם פתיתים ואטריות דקות

    רצועות חזה עוף עם פתיתים ואטריות דקות

    50 דקות קל
  • כרעי עוף עם רצועות פלפלים ובצל

    כרעי עוף עם רצועות פלפלים ובצל

    120 דקות בינוני
  • עוף בתנור עם דבש

    עוף בתנור עם דבש

    90 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים