דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פאי תפוחים ושזיפים עם ריבת משמש
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פאי תפוחים ושזיפים עם ריבת משמש

פאי תפוחים ושזיפים עם ריבת משמש

(0)
80 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מירב מלמד
פאי על בסיס בצק רך, שמתאים לימי הקיץ החמים

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
150  גרם
חמאה קרה חתוכה לקוביות
300  גרם
קמח לבן (2 כוסות + 2 כפות)
1 
חלמון
3  כפות
שמנת מתוקה או חלב
3  כפות
אבקת סוכר
1  כפית
תמצית וניל
3 
תפוח עץ גדולים מגורדים
2 
שזיפים חתוכים לקוביות קטנות
3  כפות
ריבת משמש
2  כפות
פודינג אינסטנט בטעם וניל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מתחילים עם הכנת הבצק- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ושולחים למנוחת מקרר כ-30 דקות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שלב 3

    5 דקות
    מוציאים את הבצק ומחלקים אותו לשני שליש ושליש. את החלק הגדול יותר משטחים על גבי תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ משומנת (אין צורך לרדד בנפרד קודם, פשוט לשטח היטב עם הידיים לתחתית ולדפנות התבנית), את החלק הקטן מחזירים למקרר.
  • שלב 4

    0 דקות
    אופים בתנור כ- 10-15 דקות רק עד להזהבה קלה. מצננים ומשאירים את התנור דלוק.
  • שלב 5

    0 דקות
    מערבבים את כל חומרי המלית (היא אמורה להיות נוזלית) ושופכים על גבי הקלתית האפויה. לוקחים את שליש הבצק הנותר ומפוררים ביד פירורים בגודל לא אחיד (איזה כיף!) על גבי המלית על פי הכלל של מה שיוצא אני מרוצה :)
  • שלב 6

    0 דקות
    אופים כ-25 דקות עד להזהבה. מצננים, מפזרים מעט אבקת סוכר ומתענגים על כל ביס.
פאי תפוחים ושזיפים עם ריבת משמש

שלב 1 מתוך 6

מתחילים עם הכנת הבצק- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ושולחים למנוחת מקרר כ-30 דקות.

פאי תפוחים ושזיפים עם ריבת משמש

שלב 2 מתוך 6

מחממים תנור ל-180 מעלות.

פאי תפוחים ושזיפים עם ריבת משמש

שלב 3 מתוך 6

מוציאים את הבצק ומחלקים אותו לשני שליש ושליש. את החלק הגדול יותר משטחים על גבי תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ משומנת (אין צורך לרדד בנפרד קודם, פשוט לשטח היטב עם הידיים לתחתית ולדפנות התבנית), את החלק הקטן מחזירים למקרר.

פאי תפוחים ושזיפים עם ריבת משמש

שלב 4 מתוך 6

אופים בתנור כ- 10-15 דקות רק עד להזהבה קלה. מצננים ומשאירים את התנור דלוק.

פאי תפוחים ושזיפים עם ריבת משמש

שלב 5 מתוך 6

מערבבים את כל חומרי המלית (היא אמורה להיות נוזלית) ושופכים על גבי הקלתית האפויה. לוקחים את שליש הבצק הנותר ומפוררים ביד פירורים בגודל לא אחיד (איזה כיף!) על גבי המלית על פי הכלל של מה שיוצא אני מרוצה :)

פאי תפוחים ושזיפים עם ריבת משמש

שלב 6 מתוך 6

אופים כ-25 דקות עד להזהבה. מצננים, מפזרים מעט אבקת סוכר ומתענגים על כל ביס.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • עוגות

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פאייה פתיתים ודג ים

    פאייה פתיתים ודג ים

    25 דקות קל
  • פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    45 דקות קל
  • פאי גבינה מלוח

    פאי גבינה מלוח

    50 דקות בינוני
  • פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    40 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים