דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קובה לפסח
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קובה לפסח

קובה לפסח

(0)
80 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ריקי בל
המתכון הפופולארי לקובה מטוגן במילוי בשרי, עם קמח מצה במקום סולת

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
250  גרם
קמח מצה
1 
ביצה
1  כפית
מלח
2  כוסות
מים (כמות המים תלויה בטיב קמח המצה)
250  גרם
בשר בקר (בקר או הודו אדום)
2 
בצל גדולים מגוררים במגררת גסה
2  כפות
שמן זית
1  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל שחור
0.5  כפית
פלפל לבן
0.5  כפית
קינמון טחון
0.25  כפית
אגוז מוסקט
2  כוסות
שמן קנולה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    ערבבו בקערה את קמח המצה, הביצה, המלח ומעט מים. התחילו ללוש בצק כשאתם מוסיפים בהדרגה מים עד שיתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה. הניחו בצד עד שהמלית תהיה מוכנה.
  • שלב 2

    0 דקות
    חממו במחבת 2 כפות שמן. הוסיפו את הבצל המגורר והזהיבו כשאתם מערבבת מדי פעם. הוסיפו את הבשר והתבלינים, ערבבו היטב והשאירי על האש כ-15 דקות, כשאתם מערבבים מדי פעם עד שהנוזלים יתאדו. צננו.
  • שלב 3

    0 דקות
    קורצים מן הבצק גוש קטן בידיים רטובות ולושו מעט. צרו כדור, תקעו בו אצבע וצרו סביב לאצבע כיס מאורך שדפנותיו דקות ככל האפשר. מלאו את הכיס במעט מן המלית, בערך כפית, וסגרו את הפתח (במידה ולא נסגר טוב הרטיבו את הבצק עם אצבע רטובה במים והדקו). כך עם כל כמות הבצק והמלית.
  • שלב 4

    0 דקות
    בשלב זה אפשר לעטוף את הכלי עם הקובה המוכן בשקית ניילון ולאחסן בתא ההקפאה, עד ליום שבו רוצים לטגנן ולהגישם.
  • שלב 5

    0 דקות
    טגנו את הקובה בשמן עמוק וחם מאד והגישו חם, אין צורך להפשירן לפני הטיגון.בתיאבון.
קובה לפסח

שלב 1 מתוך 5

ערבבו בקערה את קמח המצה, הביצה, המלח ומעט מים. התחילו ללוש בצק כשאתם מוסיפים בהדרגה מים עד שיתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה. הניחו בצד עד שהמלית תהיה מוכנה.

קובה לפסח

שלב 2 מתוך 5

חממו במחבת 2 כפות שמן. הוסיפו את הבצל המגורר והזהיבו כשאתם מערבבת מדי פעם. הוסיפו את הבשר והתבלינים, ערבבו היטב והשאירי על האש כ-15 דקות, כשאתם מערבבים מדי פעם עד שהנוזלים יתאדו. צננו.

קובה לפסח

שלב 3 מתוך 5

קורצים מן הבצק גוש קטן בידיים רטובות ולושו מעט. צרו כדור, תקעו בו אצבע וצרו סביב לאצבע כיס מאורך שדפנותיו דקות ככל האפשר. מלאו את הכיס במעט מן המלית, בערך כפית, וסגרו את הפתח (במידה ולא נסגר טוב הרטיבו את הבצק עם אצבע רטובה במים והדקו). כך עם כל כמות הבצק והמלית.

קובה לפסח

שלב 4 מתוך 5

בשלב זה אפשר לעטוף את הכלי עם הקובה המוכן בשקית ניילון ולאחסן בתא ההקפאה, עד ליום שבו רוצים לטגנן ולהגישם.

קובה לפסח

שלב 5 מתוך 5

טגנו את הקובה בשמן עמוק וחם מאד והגישו חם, אין צורך להפשירן לפני הטיגון.בתיאבון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • אביב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קובה פטטה עיראקית

    קובה פטטה עיראקית

    75 דקות בינוני
  • קובה בורגול מטוגנת

    קובה בורגול מטוגנת

    120 דקות קל
  • קובה ברוטב קישואים

    קובה ברוטב קישואים

    90 דקות בינוני
  • קובה מטוגנת

    קובה מטוגנת

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים