דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קובה סלק אדום
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קובה סלק אדום

קובה סלק אדום

(1)
150 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
פסגת המטבח העיראקי: קובה סולת במילוי תערובת בשר ארומתית, מבושלת במרק סלק במנעד חמוץ-מתוק.

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2  כוסות
סולת
1  כוס
מים קרים
1  כפית
מלח
1 
בצל לבן קצוץ דק
500  גרם
בשר בקר טחון טחון
1  זר
פטרוזיליה קצוצים דק
2  כפיות
בהרט
1  קורט
מלח
0  לפי הטעם
פלפל גרוס
2  כפות
שמן קנולה
1 
בצל בינוני פרוס
2 
סלק מקולפים ופרוסים
2 
גזר מקולפים ופרוסים
3  גבעולים
סלרי פרוסים
8  כוסות
מים
1  כף
סוכר לבן
1 
לימון סחוט למיץ
1  קורט
מלח
0  לפי הטעם
פלפל גרוס
2  כפות
שמן קנולה לטיגון
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

150 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    הכנת הבצק: מוסיפים את הסולת לקערה. יוצקים מים קרים לקערה, ומשרים עד שהמים נספגים, והתערובת רכה, לחה ויציבה, כך שנצליח לתלוש ממנה כדור, לשטח ולמלא. לא להתפתות להוסיף עודף סולת, על מנת שהקובות לא ייצאו קשות מדי.
  • שלב 2

    30 דקות
    מכסים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד, ומקררים במשך כ-30 דקות.
  • שלב 3

    5 דקות
    הכנת המרק: מוסיפים לסיר גדול שמן ומחממים. מוסיפים את הבצל, הסלק, הגזר והסלרי ומטגנים, במשך כ-5 דקות, עד לריכוך הירקות.
  • שלב 4

    60 דקות
    יוצקים לסיר שמונה כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים סוכר, מיץ לימון, מלח ופלפל, ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-60 דקות.
  • שלב 5

    3 דקות
    הכנת המלית: מוסיפים למחבת שמן ומחממים. מוסיפים את הבצל, ומאדים במשך כ-3 דקות, עד שהוא שקוף.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים למחבת הבשר הטחון, ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה. מורידים את המחבת מהכיריים, ומעבירים לקערה לצינון.
  • שלב 8

    0 דקות
    מילוי הקובה: מרטיבים את כף היד במעט מים, יוצרים מהבצק כדור בגודל פינג-פונג ומשטחים אותו על כף היד. מניחים שתי כפיות מלית במרכז הבצק, עוטפים אותו סביב המלית ומגלגלים לצורת כדור מושלם. מניחים במגש רטוב למניעת הדבקות וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמלית.
  • שלב 9

    20 דקות
    מוסיפים את כדורי הקובה אחת-אחת לסיר המרק, ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-20 דקות, עד שהן מוכנות.
  • שלב 10

    0 דקות
    מגישים את הקובה חם לצד אורז לבן.
קובה סלק אדום

שלב 1 מתוך 10

הכנת הבצק: מוסיפים את הסולת לקערה. יוצקים מים קרים לקערה, ומשרים עד שהמים נספגים, והתערובת רכה, לחה ויציבה, כך שנצליח לתלוש ממנה כדור, לשטח ולמלא. לא להתפתות להוסיף עודף סולת, על מנת שהקובות לא ייצאו קשות מדי.

קובה סלק אדום

שלב 2 מתוך 10

מכסים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד, ומקררים במשך כ-30 דקות.

קובה סלק אדום

שלב 3 מתוך 10

הכנת המרק: מוסיפים לסיר גדול שמן ומחממים. מוסיפים את הבצל, הסלק, הגזר והסלרי ומטגנים, במשך כ-5 דקות, עד לריכוך הירקות.

קובה סלק אדום

שלב 4 מתוך 10

יוצקים לסיר שמונה כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים סוכר, מיץ לימון, מלח ופלפל, ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-60 דקות.

קובה סלק אדום

שלב 5 מתוך 10

הכנת המלית: מוסיפים למחבת שמן ומחממים. מוסיפים את הבצל, ומאדים במשך כ-3 דקות, עד שהוא שקוף.

קובה סלק אדום

שלב 6 מתוך 10

מוסיפים למחבת הבשר הטחון, ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו.

קובה סלק אדום

שלב 7 מתוך 10

מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה. מורידים את המחבת מהכיריים, ומעבירים לקערה לצינון.

קובה סלק אדום

שלב 8 מתוך 10

מילוי הקובה: מרטיבים את כף היד במעט מים, יוצרים מהבצק כדור בגודל פינג-פונג ומשטחים אותו על כף היד. מניחים שתי כפיות מלית במרכז הבצק, עוטפים אותו סביב המלית ומגלגלים לצורת כדור מושלם. מניחים במגש רטוב למניעת הדבקות וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמלית.

קובה סלק אדום

שלב 9 מתוך 10

מוסיפים את כדורי הקובה אחת-אחת לסיר המרק, ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-20 דקות, עד שהן מוכנות.

קובה סלק אדום

שלב 10 מתוך 10

מגישים את הקובה חם לצד אורז לבן.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 1

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ש שירה

הקציצות של הקובה יצאו סוף הדרך פשוט מושלמות את הרוטב עשיתי מהמתכון שלי

הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מרקים
  • תוספות
  • דל במלח
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קובה פטטה עיראקית

    קובה פטטה עיראקית

    75 דקות בינוני
  • קובה בורגול מטוגנת

    קובה בורגול מטוגנת

    120 דקות קל
  • קובה ברוטב קישואים

    קובה ברוטב קישואים

    90 דקות בינוני
  • קובה מטוגנת

    קובה מטוגנת

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים