דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קוגל פתיתים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קוגל פתיתים

קוגל פתיתים

(0)
20 דקות
קל
מתכונאי/ת: גליה רזניק
פשטידת האטריות הקלאסית עם פתיתים! כל כך טעים

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.33  כוס
שמן זית
1  כוס
סוכר לבן
1  חבילה
פתיתים אפויים קוסקוס
1  כפית
מלח שטוחה
0.75  כפית
פלפל שחור גרוס
4 
ביצה L טרופות
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

20 דקות
  • שלב 1

    1 דקות
    המתכון מתאים לתבנית בקוטר 20.
  • שלב 2

    10 דקות
    מבשלים את הפתיתים בהרבה מים רותחים עד שהם רכים. מסננים ושוטפים מעט במים קרים.
  • שלב 3

    4 דקות
    בינתיים שמים בסיר בינוני סוכר ושמן ומבשלים יחד על אש בינונית עד שנוצר קרמל בצבע חום ענברי.
  • שלב 4

    5 דקות
    שופכים את הקרמל על הפתיתים ומערבבים. אם נוצרים גושי סוכר גדולים אפשר להחזיר את הפתיתים והקרמל לאש נמוכה, לסגור את הסיר ל-5 דקות, ולתת לקרמל להתרכך שוב. ואם עדיין יש קצת גושי קרמל זה בסדר להשאיר אותם.
  • שלב 5

    240 דקות
    כשהסיר לא על האש מוסיפים ביצים, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית בקוטר 20 או אינגליש גדולה, מרופדת בנייר אפייה גם בדפנות וגם בחלק העליון כדי שלא יתייבש. מומלץ לכסות מעל גם עם רדיד אלומיניום. אופים בתנור שחומם ל-155 מעלות במשך 4 שעות או עד שהקוגל שחום יפה. אפשר גם לאפות על 100 מעלות למשך כל הלילה רק חשוב שהחלק העליון יהיה מכוסה היטב
קוגל פתיתים

שלב 1 מתוך 5

המתכון מתאים לתבנית בקוטר 20.

קוגל פתיתים

שלב 2 מתוך 5

מבשלים את הפתיתים בהרבה מים רותחים עד שהם רכים. מסננים ושוטפים מעט במים קרים.

קוגל פתיתים

שלב 3 מתוך 5

בינתיים שמים בסיר בינוני סוכר ושמן ומבשלים יחד על אש בינונית עד שנוצר קרמל בצבע חום ענברי.

קוגל פתיתים

שלב 4 מתוך 5

שופכים את הקרמל על הפתיתים ומערבבים. אם נוצרים גושי סוכר גדולים אפשר להחזיר את הפתיתים והקרמל לאש נמוכה, לסגור את הסיר ל-5 דקות, ולתת לקרמל להתרכך שוב. ואם עדיין יש קצת גושי קרמל זה בסדר להשאיר אותם.

קוגל פתיתים

שלב 5 מתוך 5

כשהסיר לא על האש מוסיפים ביצים, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית בקוטר 20 או אינגליש גדולה, מרופדת בנייר אפייה גם בדפנות וגם בחלק העליון כדי שלא יתייבש. מומלץ לכסות מעל גם עם רדיד אלומיניום. אופים בתנור שחומם ל-155 מעלות במשך 4 שעות או עד שהקוגל שחום יפה. אפשר גם לאפות על 100 מעלות למשך כל הלילה רק חשוב שהחלק העליון יהיה מכוסה היטב

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חברים
  • פסטות
  • בראנץ'
  • טאפסים
  • מהתנור
  • ארוחה קלה
  • ארוחת ערב
  • מנה עיקרית
  • מטבח יהודי
  • מנה עליונה
  • תבשילי קדרה
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים קלים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קוגל ירושלמי

    קוגל ירושלמי

    55 דקות בינוני
  • קוגל ירושלמי קל להכנה

    קוגל ירושלמי קל להכנה

    80 דקות בינוני
  • קוגל אטריות מתוק

    קוגל אטריות מתוק

    40 דקות קל
  • סרה - קוגל מרוקאי

    סרה - קוגל מרוקאי

    20 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים