דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קלצונה במילוי גבינות וזיתים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קלצונה במילוי גבינות וזיתים

קלצונה במילוי גבינות וזיתים

(0)
300 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
היישר מאיטליה: כיסון איטלקי גדול ממדים מבצק שמרים. הפעם במילוי גבינות ורוטב עגבניות

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם אוסם
1.5  כפות
סוכר לבן
1  כפית
מלח
2.5  כוסות
מים
4  כפות
שמן זית
150  גרם
גבינה צהובה מגורדת
150  גרם
גבינת פטה / בולגרית חתוכה לקוביות
100  גרם
זיתים מגולענים וקצוצים גס
1  טיפה
בזיליקום קצוץ גס
1 
בצל קטן וקצוץ דק
2  כפות
רסק עגבניות
2 
עגבנייה חלוטות וחתוכות לקוביות
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
0  לפי הטעם
פפריקה אדומה מתוקה
0  לפי הטעם
שמן זית
1  כוס
ציר ירקות
0  לפי הטעם
פטרוזיליה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

300 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מוסיפים לקערה את הקמח והסוכר. יוצקים בהדרגה את המים. לשים את הבצק עד לקבלת מרקם אחיד, חלק ולא דביק. מניחים לבצק לנוח במשך כ-60 דקות.
  • שלב 2

    0 דקות
    בוזקים את המלח על הבצק ולשים במשך 5 דקות.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחלקים את הבצק ל-5-6 כדורים בינוניים, מניחים על מגש, מכסים במגבת לחה ומניחים לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר במשך כ-180 דקות.
  • שלב 4

    0 דקות
    על משטח מקומח משטחים כל כדור בעזרת האצבעות, ופותחים בעדינות את הבצק על ידי הפיכתו מצד לצד עד שנוצרים עיגולים בגודל הרצוי בעובי סנטימטר וחצי.
  • שלב 5

    0 דקות
    הכנת רוטב העגבניות: לסיר קטן עם מעט שמן זית חם, מוסיפים את הבצל הקצוץ מטגנים עד קבלת גוון זהוב. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים במשך כ-2 דקות, תוך כדי ערבוב.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים את העגבניות ועשבי התיבול, ומאדים במשך כ-3 דקות.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים את ציר העוף, ומערבבים. מחלישים את הלהבה ומבשלים במשך כ-5 דקות. משפרים טעם עם הוספת מלח ופלפל שחור. מורידים מהכיריים.
  • שלב 8

    0 דקות
    הכנת המילוי: מכניסים לקערה את הגבינות והזיתים ומערבבים.
  • שלב 9

    0 דקות
    על חצי מעיגול הבצק שפתחנו מורחים מרוטב העגבניות. מניחים מעל את מילוי הגבינה. מפזרים את עלי הבזיליקום. מקפלים את החצי השני של הבצק מעל המילוי ומהדקים את הקצוות עד לסגירה מוחלטת.
  • שלב 10

    0 דקות
    מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 240 מעלות למשך כ-10 דקות, או עד גוון זהוב. בתיאבון!
קלצונה במילוי גבינות וזיתים

שלב 1 מתוך 10

מוסיפים לקערה את הקמח והסוכר. יוצקים בהדרגה את המים. לשים את הבצק עד לקבלת מרקם אחיד, חלק ולא דביק. מניחים לבצק לנוח במשך כ-60 דקות.

קלצונה במילוי גבינות וזיתים

שלב 2 מתוך 10

בוזקים את המלח על הבצק ולשים במשך 5 דקות.

קלצונה במילוי גבינות וזיתים

שלב 3 מתוך 10

מחלקים את הבצק ל-5-6 כדורים בינוניים, מניחים על מגש, מכסים במגבת לחה ומניחים לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר במשך כ-180 דקות.

קלצונה במילוי גבינות וזיתים

שלב 4 מתוך 10

על משטח מקומח משטחים כל כדור בעזרת האצבעות, ופותחים בעדינות את הבצק על ידי הפיכתו מצד לצד עד שנוצרים עיגולים בגודל הרצוי בעובי סנטימטר וחצי.

קלצונה במילוי גבינות וזיתים

שלב 5 מתוך 10

הכנת רוטב העגבניות: לסיר קטן עם מעט שמן זית חם, מוסיפים את הבצל הקצוץ מטגנים עד קבלת גוון זהוב. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים במשך כ-2 דקות, תוך כדי ערבוב.

קלצונה במילוי גבינות וזיתים

שלב 6 מתוך 10

מוסיפים את העגבניות ועשבי התיבול, ומאדים במשך כ-3 דקות.

קלצונה במילוי גבינות וזיתים

שלב 7 מתוך 10

מוסיפים את ציר העוף, ומערבבים. מחלישים את הלהבה ומבשלים במשך כ-5 דקות. משפרים טעם עם הוספת מלח ופלפל שחור. מורידים מהכיריים.

קלצונה במילוי גבינות וזיתים

שלב 8 מתוך 10

הכנת המילוי: מכניסים לקערה את הגבינות והזיתים ומערבבים.

קלצונה במילוי גבינות וזיתים

שלב 9 מתוך 10

על חצי מעיגול הבצק שפתחנו מורחים מרוטב העגבניות. מניחים מעל את מילוי הגבינה. מפזרים את עלי הבזיליקום. מקפלים את החצי השני של הבצק מעל המילוי ומהדקים את הקצוות עד לסגירה מוחלטת.

קלצונה במילוי גבינות וזיתים

שלב 10 מתוך 10

מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 240 מעלות למשך כ-10 דקות, או עד גוון זהוב. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קלצונה במילוי פטריות וגבינה

    קלצונה במילוי פטריות וגבינה

    בינוני
  • קלצונה פטריות ומוצרלה

    קלצונה פטריות ומוצרלה

    120 דקות מאתגר
  • קלצונה במילוי חציל קלוי

    קלצונה במילוי חציל קלוי

    150 דקות מאתגר
  • קלצונה במילוי גבינת מוצרלה ופטריות מוקפצות

    קלצונה במילוי גבינת מוצרלה ופטריות מוקפצות

    120 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים