דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קלצונה פטריות ומוצרלה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קלצונה פטריות ומוצרלה

קלצונה פטריות ומוצרלה

(0)
120 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: רות אופק
קלצונה שיתן לכם להרגיש כאילו הגעתם לטוסקנה.

רכיבים

מנות 15

המתכון הזה נוצר עבור 15 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
1  כף
שמרים יבשים יבשים
4  כפות
שמן זית
1  כף
מלח
1  כף
סוכר לבן
1.5  כוסות
מים
1 
בצל קצוץ
2  שיני
שום חתוכות לפרוסות
2  סלסילות
פטריות שמפיניון
0.5  כוס
גבינת מוצרלה מגורדת
2  כפות
שמן קנולה לטיגון
0  לפי הטעם
מלח
1 
ביצה מעורבבת עם כף מים
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מניחים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ומערבבים את השמרים אל תוך הקמח.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים קמח שמרים, מוסיפים שמן, סוכר ומלח וכוס ורבע מים, ומתחילים לערבל במהירות איטית עם וו לישה. במידה והבצק נראה יבש מוסיפים מים בהדרגה.
  • שלב 3

    5 דקות
    ממשיכים בלישה במשך כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק גמיש שנפרד מדפנות הקערה. הבצק יהיה מעט דביק במגע עם היד, אבל לא דביק מאוד.
  • שלב 4

    0 דקות
    מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר לחצי שעה של תפיחה. לאחר מכן מעבירים למקרר לתפיחה של לפחות 4 שעות - הבצק נוח יותר לעבודה כשהוא קר. אם ממהרים אפשר להסתפק בהתפחה של שעה וחצי-שעתיים אולם יידרש יותר קימוח במהלך הרידוד.
  • שלב 5

    0 דקות
    מטגנים את הבצל, כשהבצל משחים מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה עד להשחמה קלה. לאחר מכן מוסיפים את הפטריות ומטגנים בחום גבוה במשך כמה דקות, עד שהפטריות משחימות. חשוב לטגן על אש גבוהה, כדי שלא יהיו בסיר נוזלים שמופרשים מהפטריות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מצננים את התערובת עד שהבצק יסיים לתפוח.
  • שלב 7

    0 דקות
    לפני עיצוב הקלצונות מוסיפים לתערובת (הקרה) גבינת מוצרלה ומערבבים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעובי של כסנטימטר.
  • שלב 9

    0 דקות
    קורצים עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ, מסירים עודפי בצק ומאחדים לכדור שאותו נשמור בצד לסבב העיצוב הבא. העיגולים יתכווצו מעט וזה בסדר.
  • שלב 10

    0 דקות
    מרדדים מעט כל עיגול לצורת אליפסה, כך שהבצק יהיה דק ממצבו המקורי. יוצקים על מחצית האליפסה 2 כפות מהמלית. לא לפחד אם זה נראה הרבה - הבצק תופח במהלת האפיה ויהיה עבה.
  • שלב 11

    0 דקות
    סוגרים את הקלצונה לצורת חצי עיגול ומהדקים.
  • שלב 12

    0 דקות
    מעבירים את הקלצונות לתבנית מרופדת בנייר אפייה תוך השארת מקום בין אחת לשניה, כיוון שהבצק תופח (דרושות 2 תבניות).
  • שלב 13

    0 דקות
    מכסים את התבניות ומניחים לקלצונות לתפוח למשך כרבע שעה.
  • שלב 14

    0 דקות
    בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות בטורבו.
  • שלב 15

    0 דקות
    מערבבים בקערה קטנה, ביצה עם כף מים, עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  • שלב 16

    0 דקות
    מברישים כל קלצונה בביצה ומכניסים לתנור.
  • שלב 17

    10 דקות
    אופים כ-10 דקות, עד שהמאפים שחומים. מצננים מעט ומגישים.
קלצונה פטריות ומוצרלה

שלב 1 מתוך 17

מניחים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ומערבבים את השמרים אל תוך הקמח.

קלצונה פטריות ומוצרלה

שלב 2 מתוך 17

מוסיפים קמח שמרים, מוסיפים שמן, סוכר ומלח וכוס ורבע מים, ומתחילים לערבל במהירות איטית עם וו לישה. במידה והבצק נראה יבש מוסיפים מים בהדרגה.

קלצונה פטריות ומוצרלה

שלב 3 מתוך 17

ממשיכים בלישה במשך כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק גמיש שנפרד מדפנות הקערה. הבצק יהיה מעט דביק במגע עם היד, אבל לא דביק מאוד.

קלצונה פטריות ומוצרלה

שלב 4 מתוך 17

מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר לחצי שעה של תפיחה. לאחר מכן מעבירים למקרר לתפיחה של לפחות 4 שעות - הבצק נוח יותר לעבודה כשהוא קר. אם ממהרים אפשר להסתפק בהתפחה של שעה וחצי-שעתיים אולם יידרש יותר קימוח במהלך הרידוד.

קלצונה פטריות ומוצרלה

שלב 5 מתוך 17

מטגנים את הבצל, כשהבצל משחים מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה עד להשחמה קלה. לאחר מכן מוסיפים את הפטריות ומטגנים בחום גבוה במשך כמה דקות, עד שהפטריות משחימות. חשוב לטגן על אש גבוהה, כדי שלא יהיו בסיר נוזלים שמופרשים מהפטריות.

קלצונה פטריות ומוצרלה

שלב 6 מתוך 17

מצננים את התערובת עד שהבצק יסיים לתפוח.

קלצונה פטריות ומוצרלה

שלב 7 מתוך 17

לפני עיצוב הקלצונות מוסיפים לתערובת (הקרה) גבינת מוצרלה ומערבבים.

קלצונה פטריות ומוצרלה

שלב 8 מתוך 17

מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעובי של כסנטימטר.

קלצונה פטריות ומוצרלה

שלב 9 מתוך 17

קורצים עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ, מסירים עודפי בצק ומאחדים לכדור שאותו נשמור בצד לסבב העיצוב הבא. העיגולים יתכווצו מעט וזה בסדר.

קלצונה פטריות ומוצרלה

שלב 10 מתוך 17

מרדדים מעט כל עיגול לצורת אליפסה, כך שהבצק יהיה דק ממצבו המקורי. יוצקים על מחצית האליפסה 2 כפות מהמלית. לא לפחד אם זה נראה הרבה - הבצק תופח במהלת האפיה ויהיה עבה.

קלצונה פטריות ומוצרלה

שלב 11 מתוך 17

סוגרים את הקלצונה לצורת חצי עיגול ומהדקים.

קלצונה פטריות ומוצרלה

שלב 12 מתוך 17

מעבירים את הקלצונות לתבנית מרופדת בנייר אפייה תוך השארת מקום בין אחת לשניה, כיוון שהבצק תופח (דרושות 2 תבניות).

קלצונה פטריות ומוצרלה

שלב 13 מתוך 17

מכסים את התבניות ומניחים לקלצונות לתפוח למשך כרבע שעה.

קלצונה פטריות ומוצרלה

שלב 14 מתוך 17

בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות בטורבו.

קלצונה פטריות ומוצרלה

שלב 15 מתוך 17

מערבבים בקערה קטנה, ביצה עם כף מים, עד שמתקבלת בלילה אחידה.

קלצונה פטריות ומוצרלה

שלב 16 מתוך 17

מברישים כל קלצונה בביצה ומכניסים לתנור.

קלצונה פטריות ומוצרלה

שלב 17 מתוך 17

אופים כ-10 דקות, עד שהמאפים שחומים. מצננים מעט ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קלצונה במילוי גבינות וזיתים

    קלצונה במילוי גבינות וזיתים

    300 דקות בינוני
  • קלצונה במילוי פטריות וגבינה

    קלצונה במילוי פטריות וגבינה

    300 דקות בינוני
  • קלצונה במילוי חציל קלוי

    קלצונה במילוי חציל קלוי

    150 דקות מאתגר
  • קלצונה במילוי גבינת מוצרלה ופטריות מוקפצות

    קלצונה במילוי גבינת מוצרלה ופטריות מוקפצות

    120 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים