דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

(0)
80 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
מתכון נפלא לעוגת השמרים הגרמנית שעשתה עליה לארץ, והפכה לאחת מעוגות השמרים האהובות ביותר, בזכות המרקם המיוחד והטעם החלומי

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
5.5  כוסות
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
0.75  כוס
סוכר לבן
0.75  שקית
שמרים
3 
ביצה
0.75  כוס
מים בטמפרטורת החדר
1  כפית
תמצית וניל
0.25 
גרידת לימון מגוררת
175  גרם
חמאה רכה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
0.5  כפית
מלח
750  גרם
ממרח אגוזי לוז
1  שקית
פודינג בטעם שוקולד כשר לפסח
150  גרם
אגוזי מלך קצוצים דק מאוד במעבד מזון
1 
ביצה טרופה
0.5  כוס
מים
0.75  כוס
סוכר לבן
1  כפית
תמצית וניל
0.25  כפית
מלח לימון
1  כפית
מיץ לימון
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    5 דקות
    הכנת הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות. מצננים ושומרים במקרר.
  • שלב 2

    2 דקות
    הכנת הבצק: מערבבים קמח שמרים, סוכר, ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • שלב 3

    10 דקות
    מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת.
  • שלב 4

    240 דקות
    מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-240 דקות לפחות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
  • שלב 6

    0 דקות
    מורחים את ממרח השוקולד בצורה שווה, ומפזרים 1/3 משקית האינסטנט עם השוקולד צ'יפס ומגלגלים לגליל.
  • שלב 7

    0 דקות
    חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין משונן, מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת איקס, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.
  • שלב 8

    45 דקות
    מניחים את הצמה בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כ-45 דקות.
  • שלב 9

    35 דקות
    מחממים תנור ל-170, אופים כ-35 דקות עד להזהבה קלה.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוציאים את העוגה מהתנור, ומברישים בסירופ בעודה חמה (וסירופ קר). מצננים היטב, מכסים ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים. בתיאבון!
קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

שלב 1 מתוך 10

הכנת הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות. מצננים ושומרים במקרר.

קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

שלב 2 מתוך 10

הכנת הבצק: מערבבים קמח שמרים, סוכר, ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה.

קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

שלב 3 מתוך 10

מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת.

קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

שלב 4 מתוך 10

מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-240 דקות לפחות.

קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

שלב 5 מתוך 10

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.

קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

שלב 6 מתוך 10

מורחים את ממרח השוקולד בצורה שווה, ומפזרים 1/3 משקית האינסטנט עם השוקולד צ'יפס ומגלגלים לגליל.

קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

שלב 7 מתוך 10

חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין משונן, מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת איקס, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.

קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

שלב 8 מתוך 10

מניחים את הצמה בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כ-45 דקות.

קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

שלב 9 מתוך 10

מחממים תנור ל-170, אופים כ-35 דקות עד להזהבה קלה.

קראנצ' שוקולד ושוקולד צ'יפס

שלב 10 מתוך 10

מוציאים את העוגה מהתנור, ומברישים בסירופ בעודה חמה (וסירופ קר). מצננים היטב, מכסים ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • צ'יפס נודלס קראנצ'י ב-5 דקות הכנה בלבד

    צ'יפס נודלס קראנצ'י ב-5 דקות הכנה בלבד

    5 דקות קל
  • עראייס טבעוני קראנצ'י

    עראייס טבעוני קראנצ'י

    15 דקות קל
  • תפוחי אדמה קראנצ'יים בתנור

    תפוחי אדמה קראנצ'יים בתנור

    75 דקות קל
  • נתחי חזה עוף בציפוי קראנצ'י בסגנון אסייתי

    נתחי חזה עוף בציפוי קראנצ'י בסגנון אסייתי

    75 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים