דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
ריבת אבטיח
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. ריבת אבטיח

ריבת אבטיח

(0)
140 דקות
קל
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
לא זורקים קליפה של אבטיח: ריבה שמכינים מאבטיח ומקליפות אבטיח עם תוספת של ערק

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3  קילוגרם
אבטיח כולל קליפה
1  קילוגרם
סוכר לבן
1 
לימון סחוט או 1/2 כוס מיץ לימון משומר
0.5  כוס
ערק
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

140 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שוטפים היטב את קליפת האבטיח, מחלקים אותו לארבעה חלקים, ומרוקנים את הפרי האדום.
  • שלב 2

    0 דקות
    חותכים כל חלק של קליפה לפלח ברוחב של 3 ס"מ, ופורסים אותו לרצועות.
  • שלב 3

    0 דקות
    מקלפים את הקליפה הירוקה החיצונית בעזרת קולפן משונן, ומשאירים רווח בין פסי הקילוף (כך שנוצר פסים בלבן וירוק לסירוגין). אם אין קולפן משונן, אפשר לוותר זה פשוט יפה יותר.
  • שלב 4

    0 דקות
    מכניסים לקערה את קליפת האבטיח, ושופכים מעל את הסוכר. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך לילה, או עד שכל הסוכר נמס לחלוטין.
  • שלב 5

    120 דקות
    מעבירים לסיר בישול, ומבשלים על אש נמוכה למשך 120 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים את הערק וממשיכים לבשל.
  • שלב 7

    0 דקות
    האבטיח יוצא מסוכר ושקוף עם מעט מאוד סירופ. במידה ונוצר מצב שיש יותר מדי סירופ בסיר, ניתן לרוקן לתוך סיר קטן, ולהחזירו לריבה במהלך הבישול בכמויות קטנות של כמה כפות בכל פעם. בתיאבון!
ריבת אבטיח

שלב 1 מתוך 7

שוטפים היטב את קליפת האבטיח, מחלקים אותו לארבעה חלקים, ומרוקנים את הפרי האדום.

ריבת אבטיח

שלב 2 מתוך 7

חותכים כל חלק של קליפה לפלח ברוחב של 3 ס"מ, ופורסים אותו לרצועות.

ריבת אבטיח

שלב 3 מתוך 7

מקלפים את הקליפה הירוקה החיצונית בעזרת קולפן משונן, ומשאירים רווח בין פסי הקילוף (כך שנוצר פסים בלבן וירוק לסירוגין). אם אין קולפן משונן, אפשר לוותר זה פשוט יפה יותר.

ריבת אבטיח

שלב 4 מתוך 7

מכניסים לקערה את קליפת האבטיח, ושופכים מעל את הסוכר. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך לילה, או עד שכל הסוכר נמס לחלוטין.

ריבת אבטיח

שלב 5 מתוך 7

מעבירים לסיר בישול, ומבשלים על אש נמוכה למשך 120 דקות.

ריבת אבטיח

שלב 6 מתוך 7

מוסיפים את הערק וממשיכים לבשל.

ריבת אבטיח

שלב 7 מתוך 7

האבטיח יוצא מסוכר ושקוף עם מעט מאוד סירופ. במידה ונוצר מצב שיש יותר מדי סירופ בסיר, ניתן לרוקן לתוך סיר קטן, ולהחזירו לריבה במהלך הבישול בכמויות קטנות של כמה כפות בכל פעם. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת ריבת חלב

    עוגת ריבת חלב

    100 דקות מאתגר
  • כבד עוף בריבת בצל

    כבד עוף בריבת בצל

    20 דקות קל
  • קינוח שכבות מוס וריבת חלב על נוגטין שקדים

    קינוח שכבות מוס וריבת חלב על נוגטין שקדים

    40 דקות מאתגר

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים