המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ממיסים את החמאה בסיר. מסירים מהאש. שוברים פנימה את השוקולד המריר ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חומה אחידה. מחזירים לאש קטנה.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים את הווניל ומערבבים. מסירים מהאש.
מוסיפים ביצה וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה השנייה וטורפים היטב.
מוסיפים את כל הקמח בבת אחת ומערבבים לקבלת בצק אחיד וכבד. יוצקים לתבנית בגודל 25X25 (גם גדלים דומים יתאימו), מרופדת בנייר אפייה.
שוברים את השוקולד הלבן לחצאי קוביות ונועצים אותם בבצק במרחקים שווים, כך שישקעו בו כמעט לגמרי.
אופים בחום של 180 מעלות, כ-25 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר.
בינתיים, מביאים את השמנת אל סף רתיחה, בסיר בו הכנו את בצק הבראוניז (אין צורך לשטוף), ומסירים מהאש.
שוברים פנימה רבע קילו שוקולד מריר ומוסיפים את הווניל, מחכים 2 דקות ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט.
כשתבנית הבראוניז אינה חמה והציפוי אינו לוהט, יוצקים את הציפוי על הבראוניז ומעבירים למקרר.
כשהבראוניז קרות לגמרי, חותכים בסכין חדה לריבועים קטנים (הן עשירות מאוד-מאוד, וריבוע של 3X3 הוא עוגייה מספיקה בהחלט). מגישים קר או בטמפרטורת החדר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0