המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מוסיפים למיקסר את כל מרכיבי הקלתית מלבד החמאה, חלמון והשמנת, ומערבלים. מוסיפים לקערה את החמאה ומעבדים עד שנוצר מרקם פירורי. מוסיפים לקערה את חלמון הביצה וכף שמנת, ומעבדים עד להיווצרות בצק.
יוצרים מהבצק כדור ומשטחים אותו. עוטפים היטב בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך כ-60 דק'. לאחר כשעה מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים אותו. מרפדים בבצק תחתית תבנית פאי מתפרקת ומאפסנים שוב במקרר.
מוסיפים לקערה את כל מרכיבי קרם השקדים, ומערבבים, עד קבלת מרקם אחיד.
מוסיפים למחבת חמה את שברי אגוזי הלוז, וקולים אותם. מוסיפים 40 גרם סוכר. מערבבים קלות עד שהסוכר מתקרמל ועוטף את שברי האגוזים. בוזקים מעל מלח גס ויוצקים על השיש לקירור. גורסים קלות עם עלי ומכתש או במערוך.
מקלפים את התפוחים והאפרסמונים ופורסים אותם לפרוסות בעובי כ-3 מ"מ.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומורחים בשכבת קרם שקדים דקה. מסדרים יפה את פרוסות התפוחים, והאפרסמונים אחד אחרי השני, פעם פרוסת תפוח ולאחריו פרוסת אפרסמון. מפזרים מעל הפירות קינמון, ומעט סוכר. עם כף מזלפים מעט קרם שקדים לאורך מרכז הפאי.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות למשך כ-40 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים מעל את מיץ הקיווי, ואת אגוזי הלוז המקורמלים (כמו שביל באמצע) ומחזירים לתנור למשך כ-7 דקות נוספות. מקררים ומפזרים אבקת סוכר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0