דווקא עכשיו, כשהילדים יצאו לחופש הגדול, כדאי לשמור על שגרת ארוחות מאוזנת שתהיה עוגן נוח גם להורים שמבשלים וגם להם – שבוודאי יאכלו במהלך החופש הזה הרבה ג'אנק פוד ומתוק. לשם כך יצרנו מערכת ארוחות שבועית של ארוחות צהריים / ערב לכל המשפחה, שמתאימה לשגרת היומיום של שבוע ישראלי ממוצע. הארוחות היומיות יעזרו לכם להכין ארוחות מלאות ומהירות בלי המון התלבטויות וקניות, ועבורם לדעת לדעת מה יש לאכול ומתי וליצור מסגרת ארוחות קבועה, מוכרת ונוחה. תפריט הארוחות השבועי שבנינו לכם, יעזור לכם גם בימי חול שגרתיים במהלך השנה – כי סדר הארוחות יעזור לילדים להיכנס לשגרה השבועית ולסמן את ימי השבוע לפי המנות הקבועות.
תבשיל פתיתים עם ירקות ונתחוני עוף
כל סוג של עוף שנשאר מארוחות השבת (אפילו עוף מכובס מהמרק!) יתאים להכנת תבשיל פתיתים עם ירקות ועוף - רק קוצצים, מטגנים קלות, מוסיפים ירקות, פתיתים ותיבול – ותוך כמה דקות יש לכם ארוחת ערב צבעונית ומלאה. את הירקות במתכון אפשר להחליף גם בירקות מבושלים שנשארו מהשבת: תפוחי אדמה, בטטות, קישואים, כרובית או סלק. אם אין ירקות אפשר להשתמש בירקות קפואים (אפונה וגזר, תירס, שעועית, ברוקולי וכד').
קיצ'רי – תבשיל אורז ועדשים
"מיטלס מאנדיי" – מסורת יום שני צמחוני, שהחלה בזכות פעילות העמותה בשם זה, כבר השתרשה בארץ והפכה לחלק משגרת התזונה של רבים. יום שני צמחוני תורם גם לסביבה על ידי צמצום הנזק הנגרם מתעשיית משק החי, וגם לבריאות – על ידי עידוד צריכה של ירקות, פירות, דגנים וקטניות, וצמצום הצריכה של בשר אדום.
קיצ'ריהוא הגרסה העירקית למג'דרה – עם אורז אדום, עדשים כתומות ושום (אפשר לוותר עליו אם הילדים לא אוהבים), ואפשר להגיש אותו עם ביצת עין ושמנת חמוצה – ארוחה מלאה ומזינה ביותר.
מרק ירקות לקוסקוס פטנט
הדעות חלוקות לגבי מקור ההרגל לאכול קוסקוס בימי שלישי. תוניסאים טוענים שהמסורת מבוססת על כך שיום שלישי היה היום החופשי של המאפיות בתוניס, והקוסקוס, שהוא פחמימה, היא משמש כתחליף ללחם. מרוקאים מסבירים שביום ראשון היו אוכלים משהו קל אחרי החמין של שבת, ביום שני היו אוכלים שאריות משבת וביום שלישי היו עושים מרק מכל מה שנשאר במקרר ומגישים עם קוסקוס. בכל מקרה – קוסקוס הוא ארוחה שילדים אוהבים, ועםהמתכון הזה תוכלו להכין אותו בקלות (עם קוסקוס מוכן משקית)ולקבל ארוחה עשירה עם ריחות וטעמים של בית.
שניצל אפוי עם פירורית 50% קמח כוסמין מלא
אי אפשר בלי שניצל – המאכל הכל כך ישראלי שכל הילדים גדלים עליו ואוהבים אותו. אפשר ללכת על שניצל קלאסי מטוגן, ואפשר גם, לפחות מדי פעם, להמיר אותו בגרסה בריאה, מהירה ונוחה יותר (בלי טיגונים והשפרצות) –שניצל אפוי ומצופה בפירורי לחם עם קמח כוסמין.
ספגטי מיטבולס בסיר אחד ומהיר
לפני הבישולים לשבת כדאי להכין ארוחה טובה אבל זריזה ופשוטה.ספגטי עם כדורי בשרהיא עוד קלאסיקה שילדים מתים עליה. בגרסה הזו מכינים קציצות אדומות ועסיסיות ופשוט מוסיפים לסיר את הפסטה – שמתבשלת ברוטב וסופגת את מלוא הטעמים. כמה קל ככה טעים.
עכשיו אתם מוכנים. הצטיידו מראש בכל המרכיבים, רשמו לכם מה מכינים ותלו על המקרר, כך יהיה לכם סדר בארוחות השבועיות וקצת שקט - הילדים אוכלים מסודר ומזין.