דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
אוזני המן מלוחים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. אוזני המן מלוחים

אוזני המן מלוחים

(0)
75 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: קרן גליה
מי אמר שחייב להיות מתוק? אוזני המן מעולים במילוי גבינת לבאנה ותרד.

רכיבים

מנות 20

המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
350  גרם
קמח לבן
2  כפיות
מלח
1  כפית
סוכר לבן
250  גרם
חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות
80  מיליליטר
מים קרים (1/3 כוס)
2  כפות
שמן זית
1 
בצל קצוץ דק
2  שיני
שום קצוצות
200  גרם
כדורי לבנה בשמן זית
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל שחור
1 
ביצה טרופה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

75 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מכינים את הבצק: שמים את הקמח, המלח והסוכר במעבד מזון ומעבדים כמה שניות. מוסיפים את החמאה ומעבדים בכמה פולסים, עד שמתקבל בצק מפורר ולא אחיד.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את המים ומעבדים עד שכמעט ונוצר גוש בצק. עדיין צריכים לראות גושי חמאה קטנטנים וברורים (חשוב מאוד להפסיק את העיבוד בשלב זה, מפני שעיבוד יתר פוגע בפריכות הבצק). מוציאים ממעבד המזון ומאחדים לבצק (לא ללוש!)
  • שלב 3

    0 דקות
    עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מועכים אותו בעזרת הידיים לצורת מלבן ומניחים במקרר לשעה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מכינים את המילוי: מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום והתרד, מתבלים במלח ופלפל. מערבבים, מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון. לאחר הצינון סוחטים היטב את התרד כדי למנוע מהמילוי להיות נוזלי מידי.
  • שלב 5

    0 דקות
    מעבירים את התרד לקערה ומוסיפים את הלאבנה, מערבבים היטב (אם המילוי עדיין נוזלי ניתן להוסיף כף, שתיים של פירורי לחם).
  • שלב 6

    0 דקות
    מחממים את התנור ל-180 מעלות בו בזמן מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3-2 מ"מ. באמצעות טבעת מתכת או כוס, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-7 ס"מ. מברישים את עיגולי הבצק בביצה הטרופה. מניחים כפית גדושה של מלית במרכז כל עיגול ומקפלים מעליה את הבצק משלושה כיוונים לקבלת צורה של אוזן המן ומהדקים בעדינות.
  • שלב 8

    14 דקות
    מניחים את אוזני ההמן בתבנית כשהן רחוקות מעט זו מזו, מברישים בביצה טרופה. אופים 18-14 דקות, עד שהן מזהיבות.
  • שלב 9

    0 דקות
    מגישים חם!
אוזני המן מלוחים

שלב 1 מתוך 9

מכינים את הבצק: שמים את הקמח, המלח והסוכר במעבד מזון ומעבדים כמה שניות. מוסיפים את החמאה ומעבדים בכמה פולסים, עד שמתקבל בצק מפורר ולא אחיד.

אוזני המן מלוחים

שלב 2 מתוך 9

מוסיפים את המים ומעבדים עד שכמעט ונוצר גוש בצק. עדיין צריכים לראות גושי חמאה קטנטנים וברורים (חשוב מאוד להפסיק את העיבוד בשלב זה, מפני שעיבוד יתר פוגע בפריכות הבצק). מוציאים ממעבד המזון ומאחדים לבצק (לא ללוש!)

אוזני המן מלוחים

שלב 3 מתוך 9

עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מועכים אותו בעזרת הידיים לצורת מלבן ומניחים במקרר לשעה.

אוזני המן מלוחים

שלב 4 מתוך 9

מכינים את המילוי: מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום והתרד, מתבלים במלח ופלפל. מערבבים, מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון. לאחר הצינון סוחטים היטב את התרד כדי למנוע מהמילוי להיות נוזלי מידי.

אוזני המן מלוחים

שלב 5 מתוך 9

מעבירים את התרד לקערה ומוסיפים את הלאבנה, מערבבים היטב (אם המילוי עדיין נוזלי ניתן להוסיף כף, שתיים של פירורי לחם).

אוזני המן מלוחים

שלב 6 מתוך 9

מחממים את התנור ל-180 מעלות בו בזמן מרפדים תבנית בנייר אפייה.

אוזני המן מלוחים

שלב 7 מתוך 9

מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3-2 מ"מ. באמצעות טבעת מתכת או כוס, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-7 ס"מ. מברישים את עיגולי הבצק בביצה הטרופה. מניחים כפית גדושה של מלית במרכז כל עיגול ומקפלים מעליה את הבצק משלושה כיוונים לקבלת צורה של אוזן המן ומהדקים בעדינות.

אוזני המן מלוחים

שלב 8 מתוך 9

מניחים את אוזני ההמן בתבנית כשהן רחוקות מעט זו מזו, מברישים בביצה טרופה. אופים 18-14 דקות, עד שהן מזהיבות.

אוזני המן מלוחים

שלב 9 מתוך 9

מגישים חם!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • אוזני המן קלאסיות וביתיות

    אוזני המן קלאסיות וביתיות

    120 דקות בינוני
  • עוגיות אוזניים בטעם קינמון

    עוגיות אוזניים בטעם קינמון

    45 דקות בינוני
  • אוזני המן מקמח שמרים במילוי שוקולד

    אוזני המן מקמח שמרים במילוי שוקולד

    90 דקות בינוני
  • אוזני המן במילוי פרג מבצק שמרים

    אוזני המן במילוי פרג מבצק שמרים

    180 דקות מאתגר

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים