המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
נפטרים מרוב עלי הארטישוק (תולשים וזורקים אותם). דווקא את העלים הקטנים שהכי קרובים לגבעול משאירים מחוברים. כשנשאר בסיס ארטישוק וחרוט של עלים פנימיים, תולשים את החרוט ובעזרת כפית, נפטרים מה"זקן" של הארטישוק - השערות המעצבנות שיש לו בפנוכו.
גוזרים במספריים את הקוצים של העלים הקטנים וקוטמים בסכין חדה את קצה הגבעול. נשאר לנו גבעול הארטישוק ולבו, וסביב הלב כמה עלים קטנים קצוצים. בגדול זה נראה כמו פרח.
יוצקים את השמן לסיר לא גדול שיוכל להכיל את כל לבבות הארטישוק בצפיפות. מחממים אבל אין מביאים אל סף רתיחה. השמן צריך להיות חם מאוד אבל רחוק מטמפרטורה שמתאימה לטיגון.
מניחים את הארטישוקים הפוכים בתוך השמן כשזנבם אל-על. השמן אמור לכסות אותם לגמרי. מבשלים על אש קטנה שעה.
מוציאים בכף מחוררת, בוזקים מלח גס ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0