דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
ארטישוק בנוסח יהודי רומא
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. ארטישוק בנוסח יהודי רומא

ארטישוק בנוסח יהודי רומא

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
מתכון אותנטי ללבבות ארטישוק טריים שבושלו בשמו זית ותבלינים. מעולה כפתיח לכל ארוחה ושמחה

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
6 
ארטישוק טריים
1  ליטר
שמן זית
1 
לימון
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל גרוס
1  כף
פטרוזיליה קצוצה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    ממלאים קערה במים קרים וסוחטים לתוכה חצי לימון. מוסיפים לקערה גם את חצי הלימון הסחוט.
  • שלב 2

    0 דקות
    לוקחים ארטישוק ובסכין גדולה וחדה מסירים ממנו את שני השליש העליונים, כך שיישאר רק הגבעול, הלב ומעט מתחילת העלים.
  • שלב 3

    0 דקות
    בעזרת סכין קטנה מסירים את העלים הקשים סביב סביב.
  • שלב 4

    0 דקות
    בעזרת כפית נפטרים מהתוך הסיבי שמעל לב הארטישוק.
  • שלב 5

    0 דקות
    קוצצים גם את קצה הגבעול ומסירים בסכין או קולפן ירקות את קליפת הגבעול הסיבית (אבל שומרים, כמובן, את פנים הגבעול המחובר לארטישוק, הוא נורא טעים!). משפשפים מיד בלימון, ומניחים בקערה עם מי הלימון. כך שומרים על הארטישוק שלא ישחיר.
  • שלב 6

    0 דקות
    חוזרים על הפעולה עם יתר הארטישוקים.
  • שלב 7

    0 דקות
    מחממים ליטר שמן זית בסיר, שיוכל להכיל את הארטישוקים. השמן צריך להיות חם, אבל לא רותח.
  • שלב 8

    20 דקות
    מנגבים את הארטישוקים היטב וחולטים אותם בשמן החם במשך 20 דקות.
  • שלב 9

    0 דקות
    מערבבים והופכים מדי פעם. שימו לב: אין מטגנים את הארטישוקים, אלא רק חולטים אותם.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוציאים מהסיר ומסירים את השמן מן האש (אבל שומרים אותו להמשך).
  • שלב 11

    0 דקות
    עשרים דק' לפני ההגשה, מחממים את השמן היטב, ומחזירים לתוכו את הארטישוקים. מבשלים בשמן החם (הפעם זה כמעט טיגון), עד שהארטישוקים מתחילים להשחים.
  • שלב 12

    0 דקות
    מוציאים ומניחים על נייר סופג. ממליחים, מפלפלים, ומפזרים מעט פטרוזיליה.
ארטישוק בנוסח יהודי רומא

שלב 1 מתוך 12

ממלאים קערה במים קרים וסוחטים לתוכה חצי לימון. מוסיפים לקערה גם את חצי הלימון הסחוט.

ארטישוק בנוסח יהודי רומא

שלב 2 מתוך 12

לוקחים ארטישוק ובסכין גדולה וחדה מסירים ממנו את שני השליש העליונים, כך שיישאר רק הגבעול, הלב ומעט מתחילת העלים.

ארטישוק בנוסח יהודי רומא

שלב 3 מתוך 12

בעזרת סכין קטנה מסירים את העלים הקשים סביב סביב.

ארטישוק בנוסח יהודי רומא

שלב 4 מתוך 12

בעזרת כפית נפטרים מהתוך הסיבי שמעל לב הארטישוק.

ארטישוק בנוסח יהודי רומא

שלב 5 מתוך 12

קוצצים גם את קצה הגבעול ומסירים בסכין או קולפן ירקות את קליפת הגבעול הסיבית (אבל שומרים, כמובן, את פנים הגבעול המחובר לארטישוק, הוא נורא טעים!). משפשפים מיד בלימון, ומניחים בקערה עם מי הלימון. כך שומרים על הארטישוק שלא ישחיר.

ארטישוק בנוסח יהודי רומא

שלב 6 מתוך 12

חוזרים על הפעולה עם יתר הארטישוקים.

ארטישוק בנוסח יהודי רומא

שלב 7 מתוך 12

מחממים ליטר שמן זית בסיר, שיוכל להכיל את הארטישוקים. השמן צריך להיות חם, אבל לא רותח.

ארטישוק בנוסח יהודי רומא

שלב 8 מתוך 12

מנגבים את הארטישוקים היטב וחולטים אותם בשמן החם במשך 20 דקות.

ארטישוק בנוסח יהודי רומא

שלב 9 מתוך 12

מערבבים והופכים מדי פעם. שימו לב: אין מטגנים את הארטישוקים, אלא רק חולטים אותם.

ארטישוק בנוסח יהודי רומא

שלב 10 מתוך 12

מוציאים מהסיר ומסירים את השמן מן האש (אבל שומרים אותו להמשך).

ארטישוק בנוסח יהודי רומא

שלב 11 מתוך 12

עשרים דק' לפני ההגשה, מחממים את השמן היטב, ומחזירים לתוכו את הארטישוקים. מבשלים בשמן החם (הפעם זה כמעט טיגון), עד שהארטישוקים מתחילים להשחים.

ארטישוק בנוסח יהודי רומא

שלב 12 מתוך 12

מוציאים ומניחים על נייר סופג. ממליחים, מפלפלים, ומפזרים מעט פטרוזיליה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • טאפסים
  • תוספות
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • מתאבנים
  • ללא סויה
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • ללא לקטוז
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • ארוחת בוקר
  • מנה ראשונה
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • אוכל טבעוני
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קונכיות פסטה במילוי קבב דגים, עגבניות וארטישוק

    קונכיות פסטה במילוי קבב דגים, עגבניות וארטישוק

    60 דקות קל
  • ארטישוק ממולא בכבש טחון ברוטב עגבניות חריף

    ארטישוק ממולא בכבש טחון ברוטב עגבניות חריף

    100 דקות בינוני
  • שוקי עוף בלימון כבוש, ארטישוק ושומר

    שוקי עוף בלימון כבוש, ארטישוק ושומר

    60 דקות קל
  • פסטה פנה עם ארטישוק ולימון

    פסטה פנה עם ארטישוק ולימון

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים