המתכון הזה נוצר עבור 18 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מנחים בקערת המיקסר את כל חומרי הבצק מלבד המלח.
מעבדים עם וו לישה כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך ומבריק.
מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת.
מפזרים על הבצק קצת קמח כדי שלא ידבק לשקית בשעת ההתפחה, מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים להתפחה כ-60 דקות במקרר.
מטגנים במחבת את הבצלים הקצוצים. מוסיפים בשר טחון ומפוררים עם מזלג. מתבלים בפלפל אנגלי ומלח ומבשלים עד שהבשר מוכן ומטוגן קלות. מסירים מהאש ומצננים.
מחלקים את הבצק שתפח לשלושה חלקים.
מרדדים כל חלק למלבן דק. חותכים את המלבן לריבועים של 10 ס"מ.
מניחים כפית גדושה של מלית הבשר במרכז כל ריבוע, וסוגרים לצורת משולש.
מקפלים את הקצוות זה על זה ומהדקים היטב.
מניחים בתבנית אפייה משומנת להתפחה חלקית, ובמרחקים של כ-3 ס"מ זה מזה.
מערבבים חלמון ומים, מברישים את הבורקסים התפוחים, מפזרים שומשום מעל ומעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות.
הבורקסים מוכנים כשצבעם מזהיב. מצננים ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0