דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
בורקס ירושלמי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. בורקס ירושלמי

בורקס ירושלמי

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: זהבה שומרי
מאפה קטן וטעים ממולא בכל טוב

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4  כוסות
קמח לבן
1  גביע
לבן/גיל
200  גרם
מרגרינה חתוכה לקוביות
1  כף
חומץ
1  כף
שמן זית
2 
פנים של חציל קלויים
2  כפות
פירורי לחם פירורית זהב
1 
חלמון מעורבב עם מעט מים
1  כף
שומשום
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מכניסים למעבד מזון את הקמח, האשל והמרגרינה ומעבדים עד להיווצרות כדור בצק.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוציאים ומוסיפים לבצק את השמן והחומץ. לשים מעט ומניחים במקרר לחצי שעה.
  • שלב 4

    0 דקות
    בינתיים מכינים את המילוי. קולפים את החצילים, קוצצים ומסננים את הנוזלים. מערבבים עם הגבינה ופירורי הלחם.
  • שלב 5

    0 דקות
    מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 1/2 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים. מניחים במרכז כל עיגול כפיתמהמלית ומקפלים לחצי. צובטים את שולי הבצק למניעת פתיחה בעת האפייה. מברישים בחלמון מעורב במעט מיםוזורים מעל שומשום.
  • שלב 6

    30 דקות
    אופים בחום של 180 מעלות עד להשחמה זהובה, כ- 30 דקות.
בורקס ירושלמי

שלב 1 מתוך 6

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

בורקס ירושלמי

שלב 2 מתוך 6

מכניסים למעבד מזון את הקמח, האשל והמרגרינה ומעבדים עד להיווצרות כדור בצק.

בורקס ירושלמי

שלב 3 מתוך 6

מוציאים ומוסיפים לבצק את השמן והחומץ. לשים מעט ומניחים במקרר לחצי שעה.

בורקס ירושלמי

שלב 4 מתוך 6

בינתיים מכינים את המילוי. קולפים את החצילים, קוצצים ומסננים את הנוזלים. מערבבים עם הגבינה ופירורי הלחם.

בורקס ירושלמי

שלב 5 מתוך 6

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 1/2 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים. מניחים במרכז כל עיגול כפיתמהמלית ומקפלים לחצי. צובטים את שולי הבצק למניעת פתיחה בעת האפייה. מברישים בחלמון מעורב במעט מיםוזורים מעל שומשום.

בורקס ירושלמי

שלב 6 מתוך 6

אופים בחום של 180 מעלות עד להשחמה זהובה, כ- 30 דקות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • דל במלח
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • בורקס חצילים קלויים וגבינות

    בורקס חצילים קלויים וגבינות

    100 דקות בינוני
  • בורקס במילוי בשר טחון של שרה בר

    בורקס במילוי בשר טחון של שרה בר

    80 דקות בינוני
  • בורקס חלבה

    בורקס חלבה

    45 דקות בינוני
  • בורקס מצות במילוי בשר

    בורקס מצות במילוי בשר

    45 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים