דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
בורקס תפוחי אדמה ובצל מטוגן מבצק שמרים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. בורקס תפוחי אדמה ובצל מטוגן מבצק שמרים

בורקס תפוחי אדמה ובצל מטוגן מבצק שמרים

(0)
120 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: סימונה
מאפה ממולא בתפוחי אדמה, תמיד אהוב, תמיד טעים. השקעה ששכרה בצדה.

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
2  כפות
סוכר לבן
180  גרם
חמאה
2.5  כוסות
מים פושרים
1  כף
מלח
4 
בצל בינוניים
4 
תפוח אדמה גדולים
60  גרם
חמאה
1  כפית
מלח
1  כפית
פלפל שחור
2 
חלמון
1  כף
שמן קנולה לטיגון
1 
חלמון
1  כף
מים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    ממיסים חמאה ומצננים.
  • שלב 2

    0 דקות
    שמים את כל חומרי הבצק והחמאה הצוננת מלבד המלח בקערת המיקסר.
  • שלב 3

    0 דקות
    מעבדים עם וו לישה כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ומבריק.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת.
  • שלב 5

    0 דקות
    מפזרים על הבצק קצת קמח כדי שלא יידבק לשקית בשעת ההתפחה, מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים להתפחה כ-60 דקות במקרר.
  • שלב 6

    0 דקות
    מרככים את תפוחי האדמה במים ומרסקים אותם לפירה. מוסיפים חמאה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מניחים בקערה לצינון.
  • שלב 7

    0 דקות
    חותכים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עד להשחמה. מסירים מהאש ומצננים. מערבבים את הבצל המטוגן עם בלילת תפוחי האדמה ומוסיפים 2 חלמונים. מערבבים היטב.
  • שלב 8

    0 דקות
    מחלקים את הבצק שתפח לשלושה חלקים.
  • שלב 9

    0 דקות
    מרדדים כל חלק למלבן דק. חותכים את המלבן לריבועים של 10 ס"מ. מניחים כפית גדושה של מלית תפוחי האדמה והבצל במרכז כל ריבוע וסוגרים לצורת משולש. מקפלים את הקצוות זה על זה ומהדקים היטב.
  • שלב 10

    0 דקות
    מניחים בתבנית אפייה משומנת להתפחה חלקית במרחקים של כ - 3 ס"מ זה מזה.
  • שלב 11

    0 דקות
    מערבבים חלמון ומים, מברישים את הבורקסים התפוחים ומעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות. הבורקסים מוכנים כשצבעם מזהיב. מצננים ומגישים.
בורקס תפוחי אדמה ובצל מטוגן מבצק שמרים

שלב 1 מתוך 11

ממיסים חמאה ומצננים.

בורקס תפוחי אדמה ובצל מטוגן מבצק שמרים

שלב 2 מתוך 11

שמים את כל חומרי הבצק והחמאה הצוננת מלבד המלח בקערת המיקסר.

בורקס תפוחי אדמה ובצל מטוגן מבצק שמרים

שלב 3 מתוך 11

מעבדים עם וו לישה כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ומבריק.

בורקס תפוחי אדמה ובצל מטוגן מבצק שמרים

שלב 4 מתוך 11

מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת.

בורקס תפוחי אדמה ובצל מטוגן מבצק שמרים

שלב 5 מתוך 11

מפזרים על הבצק קצת קמח כדי שלא יידבק לשקית בשעת ההתפחה, מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים להתפחה כ-60 דקות במקרר.

בורקס תפוחי אדמה ובצל מטוגן מבצק שמרים

שלב 6 מתוך 11

מרככים את תפוחי האדמה במים ומרסקים אותם לפירה. מוסיפים חמאה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מניחים בקערה לצינון.

בורקס תפוחי אדמה ובצל מטוגן מבצק שמרים

שלב 7 מתוך 11

חותכים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עד להשחמה. מסירים מהאש ומצננים. מערבבים את הבצל המטוגן עם בלילת תפוחי האדמה ומוסיפים 2 חלמונים. מערבבים היטב.

בורקס תפוחי אדמה ובצל מטוגן מבצק שמרים

שלב 8 מתוך 11

מחלקים את הבצק שתפח לשלושה חלקים.

בורקס תפוחי אדמה ובצל מטוגן מבצק שמרים

שלב 9 מתוך 11

מרדדים כל חלק למלבן דק. חותכים את המלבן לריבועים של 10 ס"מ. מניחים כפית גדושה של מלית תפוחי האדמה והבצל במרכז כל ריבוע וסוגרים לצורת משולש. מקפלים את הקצוות זה על זה ומהדקים היטב.

בורקס תפוחי אדמה ובצל מטוגן מבצק שמרים

שלב 10 מתוך 11

מניחים בתבנית אפייה משומנת להתפחה חלקית במרחקים של כ - 3 ס"מ זה מזה.

בורקס תפוחי אדמה ובצל מטוגן מבצק שמרים

שלב 11 מתוך 11

מערבבים חלמון ומים, מברישים את הבורקסים התפוחים ומעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות. הבורקסים מוכנים כשצבעם מזהיב. מצננים ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • בורקס חצילים קלויים וגבינות

    בורקס חצילים קלויים וגבינות

    100 דקות בינוני
  • בורקס במילוי בשר טחון של שרה בר

    בורקס במילוי בשר טחון של שרה בר

    80 דקות בינוני
  • בורקס חלבה

    בורקס חלבה

    45 דקות בינוני
  • בורקס מצות במילוי בשר

    בורקס מצות במילוי בשר

    45 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים