דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
בורקס תפוחי אדמה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. בורקס תפוחי אדמה

בורקס תפוחי אדמה

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: קרן גליה
מתכון לבורקס מלוחים במלית תפוחי אדמה שמכינים מבצק שמרים עשיר וקל הכנה.

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
0.25  כוס
שמן זית
1  כף
סוכר לבן
1  כפית
מלח
1.5  כוסות
מים
0.5  קילוגרם
תפוח אדמה
4  כפות
שמן זית
1  שן
שום קצוצה
1  כף
מלח
1  כפית
פלפל
2 
ביצה
1 
בצל
1 
ביצה להברשה
0.5  כוס
שומשום לפיזור
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים, אפשר במיקרו בקערה עם קצת מים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מטגנים בצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים כמה שניות. מורידים מהאש ומצננים מעט.
  • שלב 3

    0 דקות
    מועכים את תפוחי האדמה. מוסיפים את הבצל והשום לתפוחי אדמה ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים הטרופות ומערבבים לתערובת מילוי אחידה.
  • שלב 4

    10 דקות
    לשים את כל חומרי הבצק מניחים במיקסר כ-10 דקות.
  • שלב 5

    60 דקות
    מכסים ומשהים להתפחה במשך 60 דקות במקום חמים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מחלקים את הבצק ל-12 חלקים. כל חלק מרדדים לעלה בצורת ריבוע.
  • שלב 7

    0 דקות
    מניחים כף גדושה על חצי אחד של המלבן ומקפלים למשולש. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • שלב 8

    20 דקות
    משהים להתפחה ל-20 דקות. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל.
  • שלב 9

    20 דקות
    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 20 דקות.
בורקס תפוחי אדמה

שלב 1 מתוך 9

מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים, אפשר במיקרו בקערה עם קצת מים.

בורקס תפוחי אדמה

שלב 2 מתוך 9

מטגנים בצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים כמה שניות. מורידים מהאש ומצננים מעט.

בורקס תפוחי אדמה

שלב 3 מתוך 9

מועכים את תפוחי האדמה. מוסיפים את הבצל והשום לתפוחי אדמה ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים הטרופות ומערבבים לתערובת מילוי אחידה.

בורקס תפוחי אדמה

שלב 4 מתוך 9

לשים את כל חומרי הבצק מניחים במיקסר כ-10 דקות.

בורקס תפוחי אדמה

שלב 5 מתוך 9

מכסים ומשהים להתפחה במשך 60 דקות במקום חמים.

בורקס תפוחי אדמה

שלב 6 מתוך 9

מחלקים את הבצק ל-12 חלקים. כל חלק מרדדים לעלה בצורת ריבוע.

בורקס תפוחי אדמה

שלב 7 מתוך 9

מניחים כף גדושה על חצי אחד של המלבן ומקפלים למשולש. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

בורקס תפוחי אדמה

שלב 8 מתוך 9

משהים להתפחה ל-20 דקות. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל.

בורקס תפוחי אדמה

שלב 9 מתוך 9

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 20 דקות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • בורקס חצילים קלויים וגבינות

    בורקס חצילים קלויים וגבינות

    100 דקות בינוני
  • בורקס במילוי בשר טחון של שרה בר

    בורקס במילוי בשר טחון של שרה בר

    80 דקות בינוני
  • בורקס חלבה

    בורקס חלבה

    45 דקות בינוני
  • בורקס מצות במילוי בשר

    בורקס מצות במילוי בשר

    45 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים