דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
גראטן ארטישוק ירושלמי עם בטטה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. גראטן ארטישוק ירושלמי עם בטטה

גראטן ארטישוק ירושלמי עם בטטה

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
טוויסט ייחודי על הגראטן הקלאסי שאתם מכירים

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
בטטה
1  קילוגרם
ארטישוק
1  מיכל
שמנת מתוקה
1  כוס
חלב
2  שיני
שום
2  גבעולים
תימין (רק העלים)
1  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל
2  כפות
פירורי לחם פירורית זהב
1  טיפה
שמן זית
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מקלפים את הבטטה והארטישוק הירושלמי, ופורסים אותם לפרוסות דקות (הארטישוק קצת יותר קשה מהבטטה, ומומלץ לחתוך אותו לפרוסות דקות יותר).
  • שלב 3

    0 דקות
    מסדרים בתבנית משומנת שכבות של בטטה והארטישוק הירושלמי. ממליחים ומפלפלים בין השכבות.
  • שלב 4

    0 דקות
    בקערה מערבבים שמנת, חלב, שום, טימין, מלח ופלפל, ויוצקים מעל הארטישוק והבטטה שבתבנית. מפזרים על הכול פירורי לחם, ומעליהם מטפטפים מעט שמן זית.
  • שלב 5

    0 דקות
    אופים כ-45 דקות, עד שהפירורים זהובים. בתיאבון!
גראטן ארטישוק ירושלמי עם בטטה

שלב 1 מתוך 5

מחממים תנור ל-200 מעלות.

גראטן ארטישוק ירושלמי עם בטטה

שלב 2 מתוך 5

מקלפים את הבטטה והארטישוק הירושלמי, ופורסים אותם לפרוסות דקות (הארטישוק קצת יותר קשה מהבטטה, ומומלץ לחתוך אותו לפרוסות דקות יותר).

גראטן ארטישוק ירושלמי עם בטטה

שלב 3 מתוך 5

מסדרים בתבנית משומנת שכבות של בטטה והארטישוק הירושלמי. ממליחים ומפלפלים בין השכבות.

גראטן ארטישוק ירושלמי עם בטטה

שלב 4 מתוך 5

בקערה מערבבים שמנת, חלב, שום, טימין, מלח ופלפל, ויוצקים מעל הארטישוק והבטטה שבתבנית. מפזרים על הכול פירורי לחם, ומעליהם מטפטפים מעט שמן זית.

גראטן ארטישוק ירושלמי עם בטטה

שלב 5 מתוך 5

אופים כ-45 דקות, עד שהפירורים זהובים. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • גראטן כרובית שחום ופריך בבשמל מיונז צרפתי

    גראטן כרובית שחום ופריך בבשמל מיונז צרפתי

    60 דקות קל
  • גראטן תפוחי אדמה ופטריות

    גראטן תפוחי אדמה ופטריות

    40 דקות בינוני
  • גראטן תפוחי אדמה ובטטה

    גראטן תפוחי אדמה ובטטה

    70 דקות בינוני
  • גראטן תפוחי אדמה

    גראטן תפוחי אדמה

    100 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים