דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
גראטן תפוחי אדמה ופטריות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. גראטן תפוחי אדמה ופטריות

גראטן תפוחי אדמה ופטריות

(1)
40 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: קרן גליה
מאפה תפוחי אדמה פרווה לוהט עם שיטאקי.

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
6 
תפוח אדמה קלופים
2  מיכלים
שמנת להקצפה צמחית לבישול 5%
4 
פטריות שיטאקה
1  כף
שמן קנולה
0.25  כפית
אגוז מוסקט טחון מגורר
0  לפי הטעם
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

40 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    פורסים את תפוחי האדמה דק במעבד מזון, במנדולינה או אם אין ברירה בסכין חדה.
  • שלב 2

    0 דקות
    חותכים את רגלי הפטריות ופורסים אותן לפרוסות דקות.
  • שלב 3

    0 דקות
    מטגנים קלות את הפטריות במעט שמן, מוסיפים את השמנת והתבלינים ומביאים לרתיחה קלה. אם צריך, טועמים ומתקנים מלח.
  • שלב 4

    0 דקות
    מניחים את תפוחי האדמה בתבנית הגשה המותאמת לתנור.
  • שלב 5

    0 דקות
    שופכים את הרוטב עם הפטריות על תפוחי האדמה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מכסים בנייר כסף ואופים בחום גבוה כחצי שעה.
  • שלב 7

    0 דקות
    בודקים שהתפוחים התרככו ומסירים את נייר הכסף. אופים עוד מספר דקות עד להזהבה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מגישים עם הכלי ישר מהתנור.
גראטן תפוחי אדמה ופטריות

שלב 1 מתוך 8

פורסים את תפוחי האדמה דק במעבד מזון, במנדולינה או אם אין ברירה בסכין חדה.

גראטן תפוחי אדמה ופטריות

שלב 2 מתוך 8

חותכים את רגלי הפטריות ופורסים אותן לפרוסות דקות.

גראטן תפוחי אדמה ופטריות

שלב 3 מתוך 8

מטגנים קלות את הפטריות במעט שמן, מוסיפים את השמנת והתבלינים ומביאים לרתיחה קלה. אם צריך, טועמים ומתקנים מלח.

גראטן תפוחי אדמה ופטריות

שלב 4 מתוך 8

מניחים את תפוחי האדמה בתבנית הגשה המותאמת לתנור.

גראטן תפוחי אדמה ופטריות

שלב 5 מתוך 8

שופכים את הרוטב עם הפטריות על תפוחי האדמה.

גראטן תפוחי אדמה ופטריות

שלב 6 מתוך 8

מכסים בנייר כסף ואופים בחום גבוה כחצי שעה.

גראטן תפוחי אדמה ופטריות

שלב 7 מתוך 8

בודקים שהתפוחים התרככו ומסירים את נייר הכסף. אופים עוד מספר דקות עד להזהבה.

גראטן תפוחי אדמה ופטריות

שלב 8 מתוך 8

מגישים עם הכלי ישר מהתנור.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בראנץ'
  • דל במלח
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • פשטידות וקישים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • גראטן כרובית שחום ופריך בבשמל מיונז צרפתי

    גראטן כרובית שחום ופריך בבשמל מיונז צרפתי

    60 דקות קל
  • גראטן ארטישוק ירושלמי עם בטטה

    גראטן ארטישוק ירושלמי עם בטטה

    60 דקות בינוני
  • גראטן תפוחי אדמה ובטטה

    גראטן תפוחי אדמה ובטטה

    70 דקות בינוני
  • גראטן תפוחי אדמה

    גראטן תפוחי אדמה

    100 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים