דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
דלורית במילוי אושפולו פתיתים ודלעת
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. דלורית במילוי אושפולו פתיתים ודלעת

דלורית במילוי אושפולו פתיתים ודלעת

(0)
60 דקות
קל
מתכונאי/ת: עז תלם
האושפולו האהוב בשדרוג טעים לראש השנה, כמלית עם פתיתים בתיבול ריחני בתוך דלורית מתקתקה.

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4 
דלורית קטנות, חצויות לאורך ומרוקנות מגרעינים
3  כפות
שמן זית
1  כפית
מלח
1  חבילה
פתיתים אפויים בורגול (400 גרם)
4  כפות
שמן זית
2 
בצל בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות
3 
גזר בגודל בינוני, קלופים ומגוררים
1  כפית
קינמון טחון טחון (רשות)
6  שיני
שום קלופות ופרוסות
500  גרם
דלורית , קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
0.25  כוס
צימוקים (מומלץ צימוקים אוזבקיים)
0  לפי הטעם
מלח
3  כוסות
מים
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • שלב 2

    0 דקות
    על תבנית עם נייר אפייה מורחים שמן זית ומפזרים מלח. מניחים את הדלוריות, צד חתוך כלפי מטה, על נייר האפייה.
  • שלב 3

    40 דקות
    אופים 40-50 דקות, או עד שהדלוריות רכות.
  • שלב 4

    0 דקות
    כשהדלוריות התקררו מעט, מרוקנים אותן עם כף (לא לגמרי) שיהיה מקום לתבשיל הפתיתים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים לסיר בגודל בינוני את השמן ובצל, שום, כמון, וגזר מגורר. מטגנים יחד 3-4 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים את הפתיתים וקולים היטב 2 דקות.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים את הדלעת, צימוקים, קינמון ומים. מערבבים היטב. מוסיפים את המלח והפלפל השחור ומביאים לרתיחה. המים צריכים להיות מלוחים.
  • שלב 8

    15 דקות
    מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה 15-20 דקות, עד שהפתיתים התבשלו לחלוטין והדלעת התרככה. מדי פעם פותחים את המכסה ומערבבים היטב בתחתית שלא ידבק לסיר.
  • שלב 9

    0 דקות
    מכבים את הלהבה ונותנים לסיר לעמוד עוד 3-4 דקות.
  • שלב 10

    0 דקות
    מסירים את המכסה ומגישים, יחד עם עשבי תיבול טריים קצוצים כמו כוסברה, פטרוזיליה או בצל ירוק. ניתן לעטר גם בגרגרי רימונים להגשה חגיגית.
דלורית במילוי אושפולו פתיתים ודלעת

שלב 1 מתוך 10

מחממים תנור ל-200 מעלות.

דלורית במילוי אושפולו פתיתים ודלעת

שלב 2 מתוך 10

על תבנית עם נייר אפייה מורחים שמן זית ומפזרים מלח. מניחים את הדלוריות, צד חתוך כלפי מטה, על נייר האפייה.

דלורית במילוי אושפולו פתיתים ודלעת

שלב 3 מתוך 10

אופים 40-50 דקות, או עד שהדלוריות רכות.

דלורית במילוי אושפולו פתיתים ודלעת

שלב 4 מתוך 10

כשהדלוריות התקררו מעט, מרוקנים אותן עם כף (לא לגמרי) שיהיה מקום לתבשיל הפתיתים.

דלורית במילוי אושפולו פתיתים ודלעת

שלב 5 מתוך 10

מוסיפים לסיר בגודל בינוני את השמן ובצל, שום, כמון, וגזר מגורר. מטגנים יחד 3-4 דקות.

דלורית במילוי אושפולו פתיתים ודלעת

שלב 6 מתוך 10

מוסיפים את הפתיתים וקולים היטב 2 דקות.

דלורית במילוי אושפולו פתיתים ודלעת

שלב 7 מתוך 10

מוסיפים את הדלעת, צימוקים, קינמון ומים. מערבבים היטב. מוסיפים את המלח והפלפל השחור ומביאים לרתיחה. המים צריכים להיות מלוחים.

דלורית במילוי אושפולו פתיתים ודלעת

שלב 8 מתוך 10

מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה 15-20 דקות, עד שהפתיתים התבשלו לחלוטין והדלעת התרככה. מדי פעם פותחים את המכסה ומערבבים היטב בתחתית שלא ידבק לסיר.

דלורית במילוי אושפולו פתיתים ודלעת

שלב 9 מתוך 10

מכבים את הלהבה ונותנים לסיר לעמוד עוד 3-4 דקות.

דלורית במילוי אושפולו פתיתים ודלעת

שלב 10 מתוך 10

מסירים את המכסה ומגישים, יחד עם עשבי תיבול טריים קצוצים כמו כוסברה, פטרוזיליה או בצל ירוק. ניתן לעטר גם בגרגרי רימונים להגשה חגיגית.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • תוספות
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור הסיבים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קציצות עדשים טבעול בקארי, דלורית וקוקוס

    קציצות עדשים טבעול בקארי, דלורית וקוקוס

    30 דקות בינוני
  • דלורית אפויה

    דלורית אפויה

    60 דקות קל
  • ריזוטו ירקות כתומים עם בטטה, גזר ודלורית

    ריזוטו ירקות כתומים עם בטטה, גזר ודלורית

    80 דקות בינוני
  • דלורית וסלק בשמן זית וטימין

    דלורית וסלק בשמן זית וטימין

    30 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים