דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
ריזוטו ירקות כתומים עם בטטה, גזר ודלורית
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. ריזוטו ירקות כתומים עם בטטה, גזר ודלורית

ריזוטו ירקות כתומים עם בטטה, גזר ודלורית

(0)
80 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: דנה כחלון
ריזוטו הוא אחת ממנות האורז הטעימות שיש, בטח כשמבשלים אותו עם ירקות כתומים טעימים, נסו ותיווכחו

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1 
בצל
1 
בטטה קטנה
1 
גזר קטן
0.25 
דלורית
1  כף
שמן זית
1  כף
חמאה
1  כוס
אורז עגול לריזוטו רצוי מסוג ארבוריו
0.5  כוס
יין לבן
4  כוסות
ציר מרק ירקות רותח
0.25  כוס
שמנת מתוקה
0.25  כוס
חלב
1  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל שחור
3  כפות
גבינת פרמזן מגורדת
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    קוצצים את הבצל. חותכים לקוביות קטנות את הבטטה, הגזר והדלורית.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הבטטה, הגזר והדלורית ומטגנים כ-5 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוציאים את הירקות מהסיר וטוחנים את מחציתם למחית חלקה במעבד מזון. שומרים בצד.
  • שלב 4

    0 דקות
    שמים את החמאה והאורז בסיר שבו טיגנו את הירקות ומטגנים 2 דק'. מוסיפים את היין ומבשלים דקה - שתיים, תוך כדי ערבוב.
  • שלב 5

    10 דקות
    מוסיפים מצקת מציר הירקות (ניתן להמיר גם במים, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומבשלים על אש בינונית - גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד שהנוזלים נספגים באורז. ברגע שהנוזלים נספגים מוסיפים מצקת נוספת וממשיכים לערבב, עד שהם נספגים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים לסיר את מחית הירקות ואת קוביות הירקות ומערבבים.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים מצקת נוספת של נוזלים ומבשלים, תוך ערבוב, עד שהנוזלים נספגים באורז והאורז כמעט מוכן. בסך הכל נמשך בישול האורז 30 דקות. ייתכן שתצטרכו להוסיף מצקת נוספת כדי שיתבשל עד לריכוך.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוסיפים לסיר את החלב והשמנת ומבשלים עוד 30 דקות . טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  • שלב 9

    0 דקות
    מכבים את האש, מוסיפים את גבינת הפרמזן וגם כמה עלי בזיליקום, אם רוצים. מערבבים ומגישים מיד.
ריזוטו ירקות כתומים עם בטטה, גזר ודלורית

שלב 1 מתוך 9

קוצצים את הבצל. חותכים לקוביות קטנות את הבטטה, הגזר והדלורית.

ריזוטו ירקות כתומים עם בטטה, גזר ודלורית

שלב 2 מתוך 9

מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הבטטה, הגזר והדלורית ומטגנים כ-5 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.

ריזוטו ירקות כתומים עם בטטה, גזר ודלורית

שלב 3 מתוך 9

מוציאים את הירקות מהסיר וטוחנים את מחציתם למחית חלקה במעבד מזון. שומרים בצד.

ריזוטו ירקות כתומים עם בטטה, גזר ודלורית

שלב 4 מתוך 9

שמים את החמאה והאורז בסיר שבו טיגנו את הירקות ומטגנים 2 דק'. מוסיפים את היין ומבשלים דקה - שתיים, תוך כדי ערבוב.

ריזוטו ירקות כתומים עם בטטה, גזר ודלורית

שלב 5 מתוך 9

מוסיפים מצקת מציר הירקות (ניתן להמיר גם במים, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומבשלים על אש בינונית - גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד שהנוזלים נספגים באורז. ברגע שהנוזלים נספגים מוסיפים מצקת נוספת וממשיכים לערבב, עד שהם נספגים.

ריזוטו ירקות כתומים עם בטטה, גזר ודלורית

שלב 6 מתוך 9

מוסיפים לסיר את מחית הירקות ואת קוביות הירקות ומערבבים.

ריזוטו ירקות כתומים עם בטטה, גזר ודלורית

שלב 7 מתוך 9

מוסיפים מצקת נוספת של נוזלים ומבשלים, תוך ערבוב, עד שהנוזלים נספגים באורז והאורז כמעט מוכן. בסך הכל נמשך בישול האורז 30 דקות. ייתכן שתצטרכו להוסיף מצקת נוספת כדי שיתבשל עד לריכוך.

ריזוטו ירקות כתומים עם בטטה, גזר ודלורית

שלב 8 מתוך 9

מוסיפים לסיר את החלב והשמנת ומבשלים עוד 30 דקות . טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

ריזוטו ירקות כתומים עם בטטה, גזר ודלורית

שלב 9 מתוך 9

מכבים את האש, מוסיפים את גבינת הפרמזן וגם כמה עלי בזיליקום, אם רוצים. מערבבים ומגישים מיד.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • מתחת ל-300 קלוריות
  • תוספות
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • מנה שנייה
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מתכוני אורז
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ריזוטו פתיתים ירוק

    ריזוטו פתיתים ירוק

    20 דקות קל
  • ריזוטו פתיתים עם קרם גזר וצ'יפס גזר, אפונה וגבינות של המחלבה הקטנה

    ריזוטו פתיתים עם קרם גזר וצ'יפס גזר, אפונה וגבינות של המחלבה הקטנה

    40 דקות בינוני
  • ריזוטו פתיתים ברוטב עגבניות

    ריזוטו פתיתים ברוטב עגבניות

    40 דקות קל
  • ריזוטו פתיתים וכרובית

    ריזוטו פתיתים וכרובית

    40 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים