דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פריקסה - כריך טוניסאי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פריקסה - כריך טוניסאי

פריקסה - כריך טוניסאי

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: קרן גליה
כשהלחמנייה יוצאת מהשמן היא הכי טעימה בעולם, אחרי שממלאים - מדובר בנס קולינרי

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח לבן
2  כפות
שמרים יבשים
1  כפית
מלח
1  כפית
סוכר לבן
2  כוסות
מים פושרים
2  כפות
שמן זית
1  ליטר
שמן קנולה מומלץ קנולה/תירס, לטיגון
0  לפי הטעם
טונה משומרת בשמן
0  לפי הטעם
תפוח אדמה מבושל חתוך לעיגולים
0  לפי הטעם
זיתים
0  לפי הטעם
מלפפון חמוץ
0  לפי הטעם
ביצה קשה פרוסות
0  לפי הטעם
אריסה
0  לפי הטעם
מיונז
0  לפי הטעם
עגבנייה פרוסה
0  לפי הטעם
פטרוזיליה קצוצה
0  לפי הטעם
בצל סגול פרוס לרצועות דקות
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל שחור
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שמים בקערה את הקמח, שמרים, סוכר ומלח, ומערבבים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את המים והשמן (אם משתמשים בשמרים טריים, מומלץ להמיס אותם במים פושרים עם המלח, ולהוסיף לקמח).
  • שלב 3

    0 דקות
    לשים את הבצק עד לקבלת בצק חלק, גמיש ומעט מאוד דביק.
  • שלב 4

    0 דקות
    משמנים מעט את הידיים, ומורחים את הבצק מכל צדדיו כך שהוא נמצא בקערה מעט משומנת.
  • שלב 5

    40 דקות
    מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומניחים מעל מגבת לחה סוגרים הכל ביחד עם שקית ניילון, ומניחים להתפחה של כ-40 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    לאחר 40 דק' הבצק הכפיל את נפחו ואפילו ניתן להריח את הבצק מבעד לעטיפה.
  • שלב 7

    0 דקות
    קורצים כדורים יפים מהבצק, ומגלגלים מעט לצדדים, כך שתיווצר צורת לחמנייה מאורכת.
  • שלב 8

    0 דקות
    מכווצים מעט בקצות הלחמנייה משני צדדיה, ומקבלים את הצורה הקלאסית של הפריקסה.
  • שלב 9

    40 דקות
    מניחים על תבנית, ומכסים בניילון נצמד ומגבת, להתפחה נוספת של 30-40 דקות.
  • שלב 10

    0 דקות
    בינתיים יוצקים לסיר עמוק בקבוק ליטר שמן.
  • שלב 11

    0 דקות
    מחממים עד שנוצרות בועות קטנות מסביב לכף עץ.
  • שלב 12

    2 דקות
    מנמיכים את האש לבינוני. מטגנים ראשית את הצד שנמצא כלפי מעלה - היבש, עד שהוא מקבל קצת צבע זהוב והופכים צד. בערך 3-2 דקות כל צד.
  • שלב 13

    0 דקות
    מניחים לצינון על נייר סופג.
  • שלב 14

    0 דקות
    פורסים את הפריקסה לאורכו, וממלאים בכל טוב. בתיאבון!
פריקסה - כריך טוניסאי

שלב 1 מתוך 14

שמים בקערה את הקמח, שמרים, סוכר ומלח, ומערבבים.

פריקסה - כריך טוניסאי

שלב 2 מתוך 14

מוסיפים את המים והשמן (אם משתמשים בשמרים טריים, מומלץ להמיס אותם במים פושרים עם המלח, ולהוסיף לקמח).

פריקסה - כריך טוניסאי

שלב 3 מתוך 14

לשים את הבצק עד לקבלת בצק חלק, גמיש ומעט מאוד דביק.

פריקסה - כריך טוניסאי

שלב 4 מתוך 14

משמנים מעט את הידיים, ומורחים את הבצק מכל צדדיו כך שהוא נמצא בקערה מעט משומנת.

פריקסה - כריך טוניסאי

שלב 5 מתוך 14

מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומניחים מעל מגבת לחה סוגרים הכל ביחד עם שקית ניילון, ומניחים להתפחה של כ-40 דקות.

פריקסה - כריך טוניסאי

שלב 6 מתוך 14

לאחר 40 דק' הבצק הכפיל את נפחו ואפילו ניתן להריח את הבצק מבעד לעטיפה.

פריקסה - כריך טוניסאי

שלב 7 מתוך 14

קורצים כדורים יפים מהבצק, ומגלגלים מעט לצדדים, כך שתיווצר צורת לחמנייה מאורכת.

פריקסה - כריך טוניסאי

שלב 8 מתוך 14

מכווצים מעט בקצות הלחמנייה משני צדדיה, ומקבלים את הצורה הקלאסית של הפריקסה.

פריקסה - כריך טוניסאי

שלב 9 מתוך 14

מניחים על תבנית, ומכסים בניילון נצמד ומגבת, להתפחה נוספת של 30-40 דקות.

פריקסה - כריך טוניסאי

שלב 10 מתוך 14

בינתיים יוצקים לסיר עמוק בקבוק ליטר שמן.

פריקסה - כריך טוניסאי

שלב 11 מתוך 14

מחממים עד שנוצרות בועות קטנות מסביב לכף עץ.

פריקסה - כריך טוניסאי

שלב 12 מתוך 14

מנמיכים את האש לבינוני. מטגנים ראשית את הצד שנמצא כלפי מעלה - היבש, עד שהוא מקבל קצת צבע זהוב והופכים צד. בערך 3-2 דקות כל צד.

פריקסה - כריך טוניסאי

שלב 13 מתוך 14

מניחים לצינון על נייר סופג.

פריקסה - כריך טוניסאי

שלב 14 מתוך 14

פורסים את הפריקסה לאורכו, וממלאים בכל טוב. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחמניות פריקסה מקמח שמרים

    לחמניות פריקסה מקמח שמרים

    60 דקות בינוני
  • פריקסה לחמניות טוניסאיות

    פריקסה לחמניות טוניסאיות

    110 דקות בינוני
  • לחמניות פריקסה אפויות או מטוגנות

    לחמניות פריקסה אפויות או מטוגנות

    180 דקות בינוני
  • פריקסה

    פריקסה

    180 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים