המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים בקערה את כל מצרכי הבצק - קמח, שמרים (ניתן להמיר את השמרים היבשים ב-50 גרם שמרים טריים, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) וסוכר (פרט למלח, את המלח מוסיפים כשמתחיל להיווצר בצק), מוסיפים מים בהדרגה ולשים עד שמתקבל בצק רך, לא דביק, הניתק מדפנות הקערה. מי שמעדיף, יכול לעבוד בעזרת המיקסר עם וו לישה. אני אישית מעדיפה ביידים. מכסים את קערת הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כ-60 דקות.
לאחר שהבצק תפח, מוציאים מהקערה ולשים עד להוצאת בועות האוויר. מחלקים ל-15-20 כדורים (לפי הגודל הרצוי) ויוצרים לחמניות מאורכות מעט. מניחים את הלחמניות על משטח מקומח ומתפיחים כ-30 דקות.
מחממים בסיר שמן עמוק ומניחים את הלחמניות בשמן כשהצד שתפח כלפי מטה, מטגנים עד להזהבה מכל צד, ומוציאים לנייר סופג.
לאחר שהלחמניות הצטננו מעט, חוצים אותן, באמצע מורחים אריסה, וממלאים בטונה, ביצים, סלט ירקות, זיתים,לימון כבוש.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0