מניחים בקערה את כל מצרכי הבצק - קמח, שמרים (ניתן להמיר את השמרים היבשים ב-50 גרם שמרים טריים, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) וסוכר (פרט למלח, את המלח מוסיפים כשמתחיל להיווצר בצק), מוסיפים מים בהדרגה ולשים עד שמתקבל בצק רך, לא דביק, הניתק מדפנות הקערה. מי שמעדיף, יכול לעבוד בעזרת המיקסר עם וו לישה. אני אישית מעדיפה ביידים. מכסים את קערת הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כ-60 דקות.
שלב 2
30 דקות
לאחר שהבצק תפח, מוציאים מהקערה ולשים עד להוצאת בועות האוויר. מחלקים ל-15-20 כדורים (לפי הגודל הרצוי) ויוצרים לחמניות מאורכות מעט. מניחים את הלחמניות על משטח מקומח ומתפיחים כ-30 דקות.
שלב 3
0 דקות
מחממים בסיר שמן עמוק ומניחים את הלחמניות בשמן כשהצד שתפח כלפי מטה, מטגנים עד להזהבה מכל צד, ומוציאים לנייר סופג.
שלב 4
0 דקות
לאחר שהלחמניות הצטננו מעט, חוצים אותן, באמצע מורחים אריסה, וממלאים בטונה, ביצים, סלט ירקות, זיתים,לימון כבוש.
שלב 1
מתוך
4
מניחים בקערה את כל מצרכי הבצק - קמח, שמרים (ניתן להמיר את השמרים היבשים ב-50 גרם שמרים טריים, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) וסוכר (פרט למלח, את המלח מוסיפים כשמתחיל להיווצר בצק), מוסיפים מים בהדרגה ולשים עד שמתקבל בצק רך, לא דביק, הניתק מדפנות הקערה. מי שמעדיף, יכול לעבוד בעזרת המיקסר עם וו לישה. אני אישית מעדיפה ביידים. מכסים את קערת הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כ-60 דקות.
שלב 2
מתוך
4
לאחר שהבצק תפח, מוציאים מהקערה ולשים עד להוצאת בועות האוויר. מחלקים ל-15-20 כדורים (לפי הגודל הרצוי) ויוצרים לחמניות מאורכות מעט. מניחים את הלחמניות על משטח מקומח ומתפיחים כ-30 דקות.
שלב 3
מתוך
4
מחממים בסיר שמן עמוק ומניחים את הלחמניות בשמן כשהצד שתפח כלפי מטה, מטגנים עד להזהבה מכל צד, ומוציאים לנייר סופג.
שלב 4
מתוך
4
לאחר שהלחמניות הצטננו מעט, חוצים אותן, באמצע מורחים אריסה, וממלאים בטונה, ביצים, סלט ירקות, זיתים,לימון כבוש.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0