המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים במהירות נמוכה את 2 הביצים, 3/4 כוס סוכר, חלב, שמרים וקמח 2 דקות. מוסיפים חמאה קרה ומגבירים מהירות לבינונית ולשים 3 דקות עד שהחמאה נטמעת בבצק מוסיפים מלח לשים עוד 5 דקות. עוצרים כשהבצק חלק גמיש ואחיד.
מעבירים לקערה ומתפיחים לילה במקרר או שעה וחצי בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור של חצי שעה.
להכנת המילוי: מערבבים לתערובת אחידה את הגבינה הלבנה, גבינת שמנת, פודינג וניל, 1/3 כוס סוכר והביצה.
לעיצוב ואפייה: מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים וכל חלק מרדדים ליריעה מלבנית, מניחים בערך 5 כפיות מהמילוי (לא להעמיס יותר מדי כדי שלא יקרע וסוגרים לרצועה, וצובטים את הקצוות כדי שהרצועה לא תפתח). קולעים חלה מ-4 רצועות. צובטים את הקצוות של 4 הרצועות ומתחילים בפעולה שחוזרת על עצמה כל פעם מצד אחר, פעם מימין ופעם משמאל. תדברו לעצמכם זה עוזר מתחילים בימין- השני מימין למעלה- מעל שתי השמאליות. הראשון מימין לאמצע- בין שתי השמאליות. עוברים לשמאל- השני משמאל למעלה- מעל שתי הימניות הראשון משמאל לאמצע- בין שתי הימניות. וממשיכים כך הלאה. מכסים במגבת ומתפיחים להכפלת הנפח בין שעה לשעתיים.
מחממים תנור ל-190 מעלות חום עליון תחתון. בקערה קטנה טורפים היטב ביצה ומוסיפים פנימה כף מים קרים ומערבבים. מברישים בעדינות את החלה בתערובת ביצה ואופים בתנור עד לקבלת גוון זהוב שחום (מומלץ אחרי 10 דקות מסובבים את התבנית כדי לקבל אפיה אחידה מכל הצדדים). מצננים ופורסים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0