דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
חלת בריוש במלית גביניות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. חלת בריוש במלית גביניות

חלת בריוש במלית גביניות

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: טל לין
חלה חגיגית לשולחן ארוחת חג שבועות, מתאימה גם כקינוח. מתקתקה במידה במלית גבינות עשירה בתוך בצק רך וריחני

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
קמח (מומלץ קמח לחם/קמח פיצה)
1  כף
שמרים שטוחה
0.75  כוס
סוכר לבן
1  קורט
מלח
2 
ביצה קרות
1  כוס
חלב קר
100  גרם
חמאה קרה חתוכה לקוביות
3  כפות
גבינה לבנה רכה 5% גדושות (150 גרם)
1  גביע
גבינת שמנת 30% (225 גרם)
1  חבילה
פודינג אינסטנט בטעם וניל
0.33  כוס
סוכר לבן
2 
ביצה (אחת למלית והשנייה להברשה)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    5 דקות
    להכנת הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים במהירות נמוכה את 2 הביצים, 3/4 כוס סוכר, חלב, שמרים וקמח 2 דקות. מוסיפים חמאה קרה ומגבירים מהירות לבינונית ולשים 3 דקות עד שהחמאה נטמעת בבצק מוסיפים מלח לשים עוד 5 דקות. עוצרים כשהבצק חלק גמיש ואחיד.
  • שלב 2

    30 דקות
    מעבירים לקערה ומתפיחים לילה במקרר או שעה וחצי בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור של חצי שעה.
  • שלב 3

    2 דקות
    להכנת המילוי: מערבבים לתערובת אחידה את הגבינה הלבנה, גבינת שמנת, פודינג וניל, 1/3 כוס סוכר והביצה.
  • שלב 4

    15 דקות
    לעיצוב ואפייה: מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים וכל חלק מרדדים ליריעה מלבנית, מניחים בערך 5 כפיות מהמילוי (לא להעמיס יותר מדי כדי שלא יקרע וסוגרים לרצועה, וצובטים את הקצוות כדי שהרצועה לא תפתח). קולעים חלה מ-4 רצועות. צובטים את הקצוות של 4 הרצועות ומתחילים בפעולה שחוזרת על עצמה כל פעם מצד אחר, פעם מימין ופעם משמאל. תדברו לעצמכם זה עוזר מתחילים בימין- השני מימין למעלה- מעל שתי השמאליות. הראשון מימין לאמצע- בין שתי השמאליות. עוברים לשמאל- השני משמאל למעלה- מעל שתי הימניות הראשון משמאל לאמצע- בין שתי הימניות. וממשיכים כך הלאה. מכסים במגבת ומתפיחים להכפלת הנפח בין שעה לשעתיים.
  • שלב 5

    15 דקות
    מחממים תנור ל-190 מעלות חום עליון תחתון. בקערה קטנה טורפים היטב ביצה ומוסיפים פנימה כף מים קרים ומערבבים. מברישים בעדינות את החלה בתערובת ביצה ואופים בתנור עד לקבלת גוון זהוב שחום (מומלץ אחרי 10 דקות מסובבים את התבנית כדי לקבל אפיה אחידה מכל הצדדים). מצננים ופורסים.
חלת בריוש במלית גביניות

שלב 1 מתוך 5

להכנת הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים במהירות נמוכה את 2 הביצים, 3/4 כוס סוכר, חלב, שמרים וקמח 2 דקות. מוסיפים חמאה קרה ומגבירים מהירות לבינונית ולשים 3 דקות עד שהחמאה נטמעת בבצק מוסיפים מלח לשים עוד 5 דקות. עוצרים כשהבצק חלק גמיש ואחיד.

חלת בריוש במלית גביניות

שלב 2 מתוך 5

מעבירים לקערה ומתפיחים לילה במקרר או שעה וחצי בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור של חצי שעה.

חלת בריוש במלית גביניות

שלב 3 מתוך 5

להכנת המילוי: מערבבים לתערובת אחידה את הגבינה הלבנה, גבינת שמנת, פודינג וניל, 1/3 כוס סוכר והביצה.

חלת בריוש במלית גביניות

שלב 4 מתוך 5

לעיצוב ואפייה: מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים וכל חלק מרדדים ליריעה מלבנית, מניחים בערך 5 כפיות מהמילוי (לא להעמיס יותר מדי כדי שלא יקרע וסוגרים לרצועה, וצובטים את הקצוות כדי שהרצועה לא תפתח). קולעים חלה מ-4 רצועות. צובטים את הקצוות של 4 הרצועות ומתחילים בפעולה שחוזרת על עצמה כל פעם מצד אחר, פעם מימין ופעם משמאל. תדברו לעצמכם זה עוזר מתחילים בימין- השני מימין למעלה- מעל שתי השמאליות. הראשון מימין לאמצע- בין שתי השמאליות. עוברים לשמאל- השני משמאל למעלה- מעל שתי הימניות הראשון משמאל לאמצע- בין שתי הימניות. וממשיכים כך הלאה. מכסים במגבת ומתפיחים להכפלת הנפח בין שעה לשעתיים.

חלת בריוש במלית גביניות

שלב 5 מתוך 5

מחממים תנור ל-190 מעלות חום עליון תחתון. בקערה קטנה טורפים היטב ביצה ומוסיפים פנימה כף מים קרים ומערבבים. מברישים בעדינות את החלה בתערובת ביצה ואופים בתנור עד לקבלת גוון זהוב שחום (מומלץ אחרי 10 דקות מסובבים את התבנית כדי לקבל אפיה אחידה מכל הצדדים). מצננים ופורסים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • פיוזן
  • חברים
  • עוגות
  • בראנץ'
  • תוספות
  • גבינות
  • מהתנור
  • מתאבנים
  • ארוחת ערב
  • פינגר פוד
  • ארוחת בוקר
  • מנה ראשונה
  • מנה ראשונה
  • מטבח יהודי
  • מוצרי מאפה
  • אחר הצהריים
  • קינוח עליון
  • מתכונים לשבת
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • חלת דבש לראש השנה

    חלת דבש לראש השנה

    150 דקות בינוני
  • חלת פרחים מתוקה

    חלת פרחים מתוקה

    70 דקות בינוני
  • חלת דבש לראש השנה

    חלת דבש לראש השנה

    80 דקות קל
  • חלת פירות יבשים מתוקה

    חלת פירות יבשים מתוקה

    150 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים