דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
חמין טשולנט
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. חמין טשולנט

חמין טשולנט

(0)
מאתגר
מתכונאי/ת: אינס שילת ינאי
מדריך לחמין קלאסי עם שקיות אורז וקציצות לחם. כל מה שצריך לשבת קפואה ומתאימה לחמין חם ומהביל

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2  כוסות
שעועית לימה קטנה, מושרית בהרבה מים למשך הלילה
3  כפות
שמן קנולה לטיגון
1 
בצל חצוי ופרוס לרצועות
1.5  קילוגרם
בשר בקר מס' 2 אפשר גם אונטריב, טריים ולא מיושנים
4 
בשר כתף (מספר 5)
0  לפי הטעם
מלח
6 
תפוח אדמה שלמים, קלופים
6 
ביצה שטופות
3 
בצל קצוצים
3  כפות
שמן קנולה לטיגון
300  גרם
בשר טלה טחון, רצוי פלדה
1.5  פרוסות
חלה ללא הקרום, מושרית במים וסחוטה
1 
ביצה טרופה
0  לפי הטעם
מלח
3  כפות
קמח לבן
2  כוסות
אורז ארוך שטוף היטב ומסונן
1  כוס
כוסברה קצוצים
0  לפי הטעם
פלפל שחור
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    מכינים את שקית האורז וקציצות הלחם: מחממים שליש כוס שמן במחבת, ומטגנים את הבצלים עד שהם שקופים.
  • שלב 2

    0 דקות
    שמים את החלה בקערה, ומוסיפים חצי מהבשר הטחון. לשים היטב.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את הביצה, ולשים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים חצי מכמות הבצל המטוגן, מתבלים במלח ובהרבה פלפל שחור, ולשים שוב.
  • שלב 5

    0 דקות
    צרים מהעיסה קציצות, ומצפים אותן בקמח.
  • שלב 6

    0 דקות
    מחממים 3 כפות שמן במחבת, ומטגנים את הקציצות.
  • שלב 7

    0 דקות
    שמים בקערה נוספת את שארית הבצל המטוגן, ומוסיפים את שארית הבשר הטחון.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוסיפים את האורז, הכוסברה, הפטרוזיליה, מתבלים ומערבבים את התערובת.
  • שלב 9

    0 דקות
    מכניסים את התערובת לשקית הקוקי. סוגרים את השקית בגובה 2 אצבעות מעל החומרים שבתוכה (כדי לאפשר לאורז לתפוח אבל לא יותר מדי).
  • שלב 10

    0 דקות
    אם משתמשים בשקית קוקי, דוקרים אותה בכמה מקומות.
  • שלב 11

    0 דקות
    מסננים את השעועית ממי ההשריה, ושמים בסיר.
  • שלב 12

    0 דקות
    מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסירים קצף שצף על פני הנוזל, מעבירים את השעועית למסננת ושוטפים.
  • שלב 13

    0 דקות
    הכנת הבשר: מחממים מעט שמן בסיר המיועד לחמין, ומשחימים את נתחי הבשר. אפשר להוסיף גם את העצמות. מוציאים ומניחים בצד.
  • שלב 14

    0 דקות
    מוסיפים לסיר את הבצל, ומאדים עד שהוא שקוף.
  • שלב 15

    0 דקות
    מוספים לסיר את השעועית, פלפל גרוס בנדיבות, עצמות הבקר והבשר. משאירים מקום לשקית האורז.
  • שלב 16

    0 דקות
    יוצקים לסיר מים בכמות שתכסה את החומרים שבסיר, ומוסיפים מלח. מביאים את החומרים שבסיר לרתיחה ומסירים קצף שצף על פני הנוזל.
  • שלב 17

    0 דקות
    מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, קציצות הלחם והביצים.
  • שלב 18

    30 דקות
    מבשלים על הכיריים כ-30 דקות.
  • שלב 19

    0 דקות
    בודקים שהמים יגיעו עד חצי גובה תפוחי אדמה, הקציצות והביצים.
  • שלב 20

    0 דקות
    בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני (150 מעלות) .
  • שלב 21

    0 דקות
    אחרי חצי שעה מכסים את הסיר, מנמיכים את חום התנור ל-90-100 מעלות, ומכניסים לתוכו את הסיר למשך לילה שלם.
  • שלב 22

    0 דקות
    בודקים את הסיר בבוקר. המים צריכים להגיע אל מתחת לתפוחי האדמה. אם חסרים מים - מוסיפים מעט מים רותחים.
  • שלב 23

    0 דקות
    בצהריים מוציאים מהתנור ואוכלים. בתיאבון!
חמין טשולנט

שלב 1 מתוך 23

מכינים את שקית האורז וקציצות הלחם: מחממים שליש כוס שמן במחבת, ומטגנים את הבצלים עד שהם שקופים.

חמין טשולנט

שלב 2 מתוך 23

שמים את החלה בקערה, ומוסיפים חצי מהבשר הטחון. לשים היטב.

חמין טשולנט

שלב 3 מתוך 23

מוסיפים את הביצה, ולשים.

חמין טשולנט

שלב 4 מתוך 23

מוסיפים חצי מכמות הבצל המטוגן, מתבלים במלח ובהרבה פלפל שחור, ולשים שוב.

חמין טשולנט

שלב 5 מתוך 23

צרים מהעיסה קציצות, ומצפים אותן בקמח.

חמין טשולנט

שלב 6 מתוך 23

מחממים 3 כפות שמן במחבת, ומטגנים את הקציצות.

חמין טשולנט

שלב 7 מתוך 23

שמים בקערה נוספת את שארית הבצל המטוגן, ומוסיפים את שארית הבשר הטחון.

חמין טשולנט

שלב 8 מתוך 23

מוסיפים את האורז, הכוסברה, הפטרוזיליה, מתבלים ומערבבים את התערובת.

חמין טשולנט

שלב 9 מתוך 23

מכניסים את התערובת לשקית הקוקי. סוגרים את השקית בגובה 2 אצבעות מעל החומרים שבתוכה (כדי לאפשר לאורז לתפוח אבל לא יותר מדי).

חמין טשולנט

שלב 10 מתוך 23

אם משתמשים בשקית קוקי, דוקרים אותה בכמה מקומות.

חמין טשולנט

שלב 11 מתוך 23

מסננים את השעועית ממי ההשריה, ושמים בסיר.

חמין טשולנט

שלב 12 מתוך 23

מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסירים קצף שצף על פני הנוזל, מעבירים את השעועית למסננת ושוטפים.

חמין טשולנט

שלב 13 מתוך 23

הכנת הבשר: מחממים מעט שמן בסיר המיועד לחמין, ומשחימים את נתחי הבשר. אפשר להוסיף גם את העצמות. מוציאים ומניחים בצד.

חמין טשולנט

שלב 14 מתוך 23

מוסיפים לסיר את הבצל, ומאדים עד שהוא שקוף.

חמין טשולנט

שלב 15 מתוך 23

מוספים לסיר את השעועית, פלפל גרוס בנדיבות, עצמות הבקר והבשר. משאירים מקום לשקית האורז.

חמין טשולנט

שלב 16 מתוך 23

יוצקים לסיר מים בכמות שתכסה את החומרים שבסיר, ומוסיפים מלח. מביאים את החומרים שבסיר לרתיחה ומסירים קצף שצף על פני הנוזל.

חמין טשולנט

שלב 17 מתוך 23

מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, קציצות הלחם והביצים.

חמין טשולנט

שלב 18 מתוך 23

מבשלים על הכיריים כ-30 דקות.

חמין טשולנט

שלב 19 מתוך 23

בודקים שהמים יגיעו עד חצי גובה תפוחי אדמה, הקציצות והביצים.

חמין טשולנט

שלב 20 מתוך 23

בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני (150 מעלות) .

חמין טשולנט

שלב 21 מתוך 23

אחרי חצי שעה מכסים את הסיר, מנמיכים את חום התנור ל-90-100 מעלות, ומכניסים לתוכו את הסיר למשך לילה שלם.

חמין טשולנט

שלב 22 מתוך 23

בודקים את הסיר בבוקר. המים צריכים להגיע אל מתחת לתפוחי האדמה. אם חסרים מים - מוסיפים מעט מים רותחים.

חמין טשולנט

שלב 23 מתוך 23

בצהריים מוציאים מהתנור ואוכלים. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • חגיגה
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • חמין כל טוב

    חמין כל טוב

    90 דקות מאתגר
  • חמין מקרוני שילדים אוהבים

    חמין מקרוני שילדים אוהבים

    120 דקות בינוני
  • חמין ממולאים

    חמין ממולאים

    מאתגר
  • צ'ולנט - החמין של החורף

    צ'ולנט - החמין של החורף

    120 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים