-
שלב 1
0 דקות
מכינים את שקית האורז וקציצות הלחם: מחממים שליש כוס שמן במחבת, ומטגנים את הבצלים עד שהם שקופים.
-
שלב 2
0 דקות
שמים את החלה בקערה, ומוסיפים חצי מהבשר הטחון. לשים היטב.
-
שלב 3
0 דקות
מוסיפים את הביצה, ולשים.
-
שלב 4
0 דקות
מוסיפים חצי מכמות הבצל המטוגן, מתבלים במלח ובהרבה פלפל שחור, ולשים שוב.
-
שלב 5
0 דקות
צרים מהעיסה קציצות, ומצפים אותן בקמח.
-
שלב 6
0 דקות
מחממים 3 כפות שמן במחבת, ומטגנים את הקציצות.
-
שלב 7
0 דקות
שמים בקערה נוספת את שארית הבצל המטוגן, ומוסיפים את שארית הבשר הטחון.
-
שלב 8
0 דקות
מוסיפים את האורז, הכוסברה, הפטרוזיליה, מתבלים ומערבבים את התערובת.
-
שלב 9
0 דקות
מכניסים את התערובת לשקית הקוקי. סוגרים את השקית בגובה 2 אצבעות מעל החומרים שבתוכה (כדי לאפשר לאורז לתפוח אבל לא יותר מדי).
-
שלב 10
0 דקות
אם משתמשים בשקית קוקי, דוקרים אותה בכמה מקומות.
-
שלב 11
0 דקות
מסננים את השעועית ממי ההשריה, ושמים בסיר.
-
שלב 12
0 דקות
מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסירים קצף שצף על פני הנוזל, מעבירים את השעועית למסננת ושוטפים.
-
שלב 13
0 דקות
הכנת הבשר: מחממים מעט שמן בסיר המיועד לחמין, ומשחימים את נתחי הבשר. אפשר להוסיף גם את העצמות. מוציאים ומניחים בצד.
-
שלב 14
0 דקות
מוסיפים לסיר את הבצל, ומאדים עד שהוא שקוף.
-
שלב 15
0 דקות
מוספים לסיר את השעועית, פלפל גרוס בנדיבות, עצמות הבקר והבשר. משאירים מקום לשקית האורז.
-
שלב 16
0 דקות
יוצקים לסיר מים בכמות שתכסה את החומרים שבסיר, ומוסיפים מלח. מביאים את החומרים שבסיר לרתיחה ומסירים קצף שצף על פני הנוזל.
-
שלב 17
0 דקות
מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, קציצות הלחם והביצים.
-
שלב 18
30 דקות
מבשלים על הכיריים כ-30 דקות.
-
שלב 19
0 דקות
בודקים שהמים יגיעו עד חצי גובה תפוחי אדמה, הקציצות והביצים.
-
שלב 20
0 דקות
בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני (150 מעלות) .
-
שלב 21
0 דקות
אחרי חצי שעה מכסים את הסיר, מנמיכים את חום התנור ל-90-100 מעלות, ומכניסים לתוכו את הסיר למשך לילה שלם.
-
שלב 22
0 דקות
בודקים את הסיר בבוקר. המים צריכים להגיע אל מתחת לתפוחי האדמה. אם חסרים מים - מוסיפים מעט מים רותחים.
-
שלב 23
0 דקות
בצהריים מוציאים מהתנור ואוכלים.
בתיאבון!
הערות 0